skip to Main Content
Inloggning endast för admin:
Så fin natur!

Strömstad skärgård

Mitten av september har det hunnit bli, ändå kändes det som ren sommar i Strömstad skärgård när vi gav oss iväg på lördagen! Vilken tur vi hade!

Redo för avfärd

Tony bjöd in till en paddling i Strömstads skärgård.  Det är alltid Koster som lockar när man pratar norra bohuslän men nu höll vi oss runt Tjärnö och lite till.  Så fina vatten, mysiga passager och lummig natur. Annorlunda och vackert.

En skön grupp på 13 personer gav sig iväg. Lunch i solen och bra vägval gjorde att vi inte hade besvärligt med vind trots att det nog blåste på bra utanför öarna.  Vi kom fram till kvällslägret i god tid efter att ha kollat lite olika platser som alla var lite för blöta för vår smak. Men slutvalet fungerade perfekt och vi satt och njöt i solen, snackade det vanliga kajaktugget om prylar man vill ha, behöver, drömmer om och ställen man besökt.  Gruppen bestod av många som inte kände varandra men stämningen var verkligen gemytlig och god hela helgen. Många skratt och bara glada miner.

Vi satt ute och myste tills det var becksvart ute. En stjärnklar kväll som ändå inte blev för kall. Myggen var inte heller på plats så det fanns ingenting att gnälla över alls!

Många planer smiddes på framtida paddlingar med klubben. Alla var eniga om att när vi nu ständigt får så många nya medlemmar så kommer det säkert snart några som vill leda turer. Vi pratade mycket om vad det innebär att leda tur med Tjörns Kajakklubb. Det betyder ju bara att man tänkt ut en färdrutt och inget mer. Man har inte ansvar för gruppen, var och en ansvarar för sig själv. Givetvis hjälps vi åt i besvärliga situationer men det är viktigt att förstå att den som tar initiativ för en tur inte ansvarar för säkerhet och allt.   Vi hoppas fler stiger fram och bjuder in till paddlingar. Årsmötet är ju vårt hjärta, det är där vi bestämmer årets program, så vi enades om att jobba på att få många att delta där.

Efter alla dessa trevliga samtal var det dags att plocka ihop. Jette hade suttit hela eftermiddagen i sitt praktiska beachtält av pop-up-modell och några var nog sugna på att kanske skaffa ett sånt. Det suget försvann dock när kvällens brottningsmatch mellan Jette och tältet inleddes. I mörket, endast upplyst av åskådarnas ficklampor. Oj vad det skrattades!  Rop som ”tältet smiter” hördes i natten innan det till slut bemästrades och kunde packas i sin påse. Kvällens underhållning!

Söndag i Strömstad skärgård

Sovmorgon sa vi..  sjöklara kl 10.00. Så skönt!  Långsam frukost och ihoppackning. Strax före 10.00 var alla klara och vi paddlade hemåt. Denna dag endast 13 km.  Tony skrämde upp oss lite och sa att det kanske kommer att ”bralla på” när vi ska runda vissa uddar, men det blev helt lugnt och vi hade en fin dag även idag.  Perfekt timing med vädret. Lunchen intogs på Styrsö och precis när vi satte oss i båtarna började det regna lite på oss. Det tilltog men lagom till ankomst vid stranden i Strömstad där vi parkerat bilarna.

Totalt 3 mil blev det denna supertrevliga helg! Alla tackade Tony för hans fina guidning och varanda för gott sällskap!  Vi hoppas på mer paddling i Strömstad skärgård.

Anna trackade turen med Relive, eller nästan hela turen:

 

Paddlade gjorde  Tony, Rayne, Janne, Tinna, Cajsa, Tyll, Jette, Veronica, Christina, Turid, Anna,  Ingegärd och Christer

 

Vid pennan Jette

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top