skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Tjörns kajakklubbs program för 2017 (och början av 2018) för klubbens aktiviteter. Det är bara att skriva in dem i din almanacka och anmäla dig efter behag. Du är väl redan medlem? Bli det genast annars, kostar bara 100 kr livet ut!

OBS att ändringar kan göras under säsongen så titta gärna in på sidan regelbundet. Missa inte heller medlemmarnas spontan-arrangerade turer utöver ”officiella” programmet – du hittar dem på facebooksidan.

4-5/3: Tullboden med övernattning & bastu

Paddling med övernattning och bastu i Tullboden. Turen är flyttad från november och redan fulltecknad för de som vill övernatta. Finns dock ett fåtal platser kvar för de som bara vill paddla och basta.
Samordnare  Jette Gustafsson . Läs mer om turen på 2016 års program. Principen ”Först till kvarn…” gäller.
Anmälan: Anmäl dig via mail till jette@jette.se.

April

8/4 Glidarpaddling i Göteborgs kanaler

Paddling från Säveån och runt i Göteborgskanaler. Vi lägger i kajakerna antingen i Partille eller Jonsered, kör bilarna ner till Götaälvsbron och tar pendeln tillbaka. Sedan paddlar vi genom Säveån, förbi Suckarnas Kaj och sedan runt i Vallgraven innan vi tar upp kajakerna vid Operan där våra bilar väntar. En skön paddelblandning av bakgårdsvatten och innerstad.
Samordnare och anmälan: Jette Gustafsson och Lars Windeman samordnar.
Max 20 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller.
Anmälan: jette@jette.se.

22-23/4 Helgpaddling i Strömstads skärgård

Denna tur blir tyvärr inställd då Tony skadat sig och ej kan vara ledare – och vi har inte lyckats  hitta någon annan. 

Strömstads skärgård – paddling med övernattning.  Tony Neij , numera Strömdstadsbo, är vår ciceron. Det går utmärkt att vara med på dagstur lördag och sedan paddla hem. OBS, detta är inte en paddling till Koster utan vi håller oss i Strömstads skärgård, som har ganska många vindlingar och öar. Max 20 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller.

Maj

25-28/5 Kr.Him-paddling, tillsammans med KLP

Kristi Himmelfärds-paddling, tillsammans med Karlstads Långfärdspaddlare (KLP).

I år blir det blir tur/turer i Karlstads närhet. Samling Kristihimmelfärds dag 25/5 Mariebergsskogens parkering (det är nästan mitt i stan och jättebra med parkering och bra ilägg vid liten badplats)  kl. 12 – 14 så att man är sjöklar för avfärd kl 14. Man kan äta medhavd lunch vid iläggsplatsen eller gå till näraliggande matställe, t ex Mariebergsskogens naturrum för enklare lunchsoppa. Man t o m paddla dit och gå upp på deras brygga!

Beroende på väder – d v s vindriktning kommer vi sen att välja ett östligt eller västligt alternativ för paddling till övernattningsö och utifrån det sen lägga upp möjlighet till lite längre eller kortare dagsturer, med antingen flytta till ny lägerplats alternativt gå tillbaka till flernättersövernattning. Kan var bra för de som ev. vill bryta tidigare.

Någon kväll kommer vi att kunna gå tillbaka mot stan och älvdeltat för bäversafari. Fr a om vi kör östliga rutten ligger Skärgårdsmuseet väldigt fint för ett besök. Om ngn vill prova på lättare forslek i Forshaga får vi försöka ordna det. Kolla t e x bilder på vår FB-sida hur det kan se ut. Bilresa ca ½ timme från stan. Vid en del vindriktingar kan det bli hyggliga surfvågor vid en del uddar för de som tycker om sånt.

Max 20 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller.

Anmälan: till Helge Lyckberg, tel 0738017671, epost helge.lyckberg@telia.com  eller helge.lyckberg@gmail.com

Juni

9-11/6: Tjörn runt – helgtur

Dags att återupptäcka ön som bidrog till att klubben skapades!  Vi paddlar Tjörn runt under en tredagars helg tillsammans med Helsingborgs kanotisterna som vi bjudit in. Christina Carlsson koordinerar med Helsingborgs kanotisterna. Robin är också ledare.
Max 20 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller.  OBS: Turen är nu fullbokad!
Anmälan: Till Christina: Christina.Carlsson@privatbostader.se, 0705-36 00 97

23-25/6: Midsommar DeLuxe

Varför ändra ett vinnande koncept? Vi firar midsommar på än så länge obestämd plats, med vissa trevliga tillbehör och överraskningar. Max 20 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller.
Anmälan: Robin, telefon/SMS 0709-186 645, e-post robindalof@hotmail.com

Juli

?/7 Västkustkajakrally (av Orust Runt-gänget)

Ej vår aktivitet men en trevlig aktivitet. Den som är intresserad kan läsa på deras öppna Facebooksida.

29-30/7: Skumbad, våglek och räddningsövning – i havet

I Härmanö-området, med övernattning på Vallerö för de som vill. Vi har nu lyckats lära många av våra medlemmar att ta hand om sig själva i vågor och grov sjö. Din tur att träna?
Max 20 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller.
Anmälan: Jens Marklund, telefon/SMS 0766-353 601, e-post tjornkajak@yahoo.com

Augusti

6/8 Dagstur Mollösund eller Lysekil

Sommaren är underbar och vattnet är badvarmt. Vi tar en dagstur i Bohusläns skärgård och njuter av paddling, bad och sköna klippor/stränder. Anette Bargel samordnar.
Max 20 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller.
Anmälan: önskas på mail till Anette; anette.bargel@gmail.com.  Vill du stämma av ngt på tfn: 0705-77 64 22.
Senarelagd till hösten pga 22 m/s. Vi återkommer med datum.

25-27/8: Stockenträffen med grupptur

En numera välkänd träff, där vi är arrangör tillsammans med campingen. Ett hundratal paddlare träffas och trivs i vatten som har något för alla. Träffen är gratis och Tjörns kajakklubb arrangerar gruppaddling för de som vill delta, på lördagen. Gratis, dock anmälan senast dagen före. Syftet är social och njutbar upplevelse, som ska hjälpa nya att komma in i kajakgemenskapen. Blir vi många, delar vi upp oss i flera grupper. Inget maxantal. Här anmäler du dig till att paddla.

Fint om flera medlemmar erbjuder sig att vara ledare så kan vi dela upp grupper efter nivåer. Du som är intresserad av att leda på ett lättsamt sätt tillsammans med erfarna ledare, hör av dig till Jette, jette@jette.se

September

8-10/9 Köpenhamnpaddling med Helsingborgskanotisterna

FULLT !

Vi har fått kontakt med Helsingborgskanotisterna och kommer att paddla tillsammans med dem en helg. På fredagskvällen åker vi ner till Helsingborgskanotiserna och tillsammans gör vi en solnedgångspaddling och äter middag tillsammans på kvällen. Vi tältar vid deras klubb eller bor hos medlemmar, eller på vandrarhem.

På lördagen kör vi till Köpenhamn och paddlar på kanalerna. Därefter kan man välja att åka hem på kvällen eller stanna i Köpenhamn, gå ut på kvällen, bo på vandrarhem och sedan ha en fri dag i Köpenhamn på söndagen med paddling eller sightseeing.

Vi har bokat vandrarhem i Köpenhamn på Danhostel Copenhagen Amager för SEK 330 per natt. Meddela om du vill ta del av detta erbjudande. När du anmäler dig så meddela vilka delar du önskar att vara med på. Vi kallar fredagens tur för A-turen och turen till Köpenhamn för B-turen.

Att paddla i Köpenhamn där det är gott om båttrafik ställer lite krav på en paddlare. Du som vill följa med bör ha erfarenhet och kunna kamraträdda, men det är ju en del av våra vanliga krav på turerna så det ska väl inte vara något problem?

Christina Carlsson samordnar tillsammans med Lars Windeman. Max 20 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller. Vi delar på antalet platser med Helsingborgskanotisterna och nu har vi fullt för TKK:are.

Anmälan: Till Christina. Christina.Carlsson@privatbostader.se, 0705-36 00 97

 

30/9-1/10: Helgpaddling och räkfrossa

Vi helgpaddlar i Fjällbacka och Hamburgsunds skärgårdar och bor på Kustnära B & B /Vandrarhem i Heestrand för övernattningen. På lördag kväll äter vi räkor i det stora uppehållsrummet på övervåningen.

  • Pris för övernattning ligger på 300 kr per person med övernattning i 2- eller 4-bäddsrum. Rummen fördelas vartefter ni anmäler er. Ta med sängkläder.
  • Pris för räkor 300 per person. Ta med egen dryck!!
  • Det går också att få frukostbuffé för 89 kr, skriv gärna om du vill ha frukost när du anmäler dig.

Vi samlas 10.00 i Heestrand och är sjöklara 10.30. De som vill paddlar även söndag.

Principen ”Först till kvarn…” gäller.

Varmt välkomna!!!!
Anmälan: önskas på mail till Jette; jette@jette.se.  OBS, bindande anmälan då vi måste förskotssbetala vandrarhemmet.

Oktober

?/10 Insjöpaddling över en dag/helg

Insjöpaddling i höstfärger, inklusive övernattningsmöjlighet för de som vill övernatta.
Ställe beslutas senare. Max 20 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller.
Anmälan till: Koordinator önskas.

 

November

Tillverka en grönlandspaddel

Vi ordnar en tvådagskurs hos Andi Röder där vi tillverkar en egen grönlandspaddel.

Grönlandspaddeln har på senare tid blivit populär bland kajakpaddlare för att den är lätt, enkel att använda och mycket mångsidig. Och den är lätt att tillverka själv!

Alla deltagare får var sitt limmat paddelämne i gran eller furu att utgå från. Vi markerar önskad dimension och grovsågar ämnet på bandsåg och handhyvlar sedan till önskad tjocklek och form. Därefter sandpappras paddeln som sen är färdig att ytbehandlas. På grund av torktiden kommer vi inte hinna ytbehandla under kursen, men vi pratar om olika metoder och dess för- och nackdelar.

Pris 900 kr för en tvådagarskurs.

OBS: Vi har fler anmälningar än det finns plats och dessutom en väntelista – men är du intresserad så hör av dig. Kontakta Jette Gustafsson för att anmäla ditt intresse

Intresseanmälan:  jette@jette.se

 

18-19/11: Tullboden-paddling & bastu, nära Smögen

Tullboden är en liten pärla precis intill färjan till Bohus-Malmön. Här får vi tillgång till vattensportklubbens bastu och omklädningsrum. Vi som vill bor över hos Jette utan kostnad. Vi lagar och äter middag tillsammans hos Jette och njuter av samvaro och kajaktjöt. Vi paddlar i vacker skärgård med omväxling mellan öar och öppen horisont. Om vädret tillåter kanske vi kommer till Hållö? Bastu och vinterbad för de som vill vid återkomsten. Max 15 deltagare inklusive tältare. Det är antalet sängplatser och storleken på Jettes kök avgör att vi ej kan erbjuda fler platser. Principen ”Först till kvarn…” gäller.

Uppdatering: FULLBOKAT
Anmälan:  jette@jette.se

December

10/12: Glöggpaddling – midvinternattens köld är inte sådär jättehård …

Nu laddas termosarna och kakburkarna igen, och vi börjar även i år vid badplatsen i Tjörns huvudstad, Skärhamn. Ta även fram dina varmaste kläder, för denna paddling brukar bli kylslagen – men mysig!

Sjöklara kl 10.00 och beräknad återkomst kl 15.00. Ingen antalsgräns.
Anmälan: Robin, telefon/SMS 0709-186 645, e-post robindalof@hotmail.com

 

13/12: Lussepaddling med GKF från Saltholmen in till vallgraven

Den som är sugen på ännu mer decemberpaddling kan glädja sig åt att Göteborgs Kanotförening har bjudit oss att delta i deras årliga Luciapaddling från Saltholmen in till vallgraven.  Vi som kommer från Tjörns Kajak tänkte dock göra det lite enkelt för oss och ansluta i stan. Vi parkerar under Götaälvsbron och har fått lova att använda Point65’s  fina kajakbrygga för både iläggning och landstigning. GKL startar kl 18.00 så vi ska bestämma en tid när vi möter upp dem i vallgraven kl 18.30.

Vill du läsa mer om GKFs beskrivning av paddlingen så kan du läsa här.  Ingen antalsgräns – ju fler ju roligare!

Vill du följa med så skicka mail till jette@jette.se.

 

Januari 2018 : Inomhusaktivitet – Ihopslaget med årsmöte – se nedan!

Förslaget är föredrag av filmaren, paddlaren och äventyraren Svante Lysén. Jens kontaktar Svante och kollar upp. Svante är mannen som drog till Svalbard för en vinter i vildmarken. Och som tillbringat ett år i Canada med egenbyggt hus ute i vildmarken, där de levde främst av naturen. Senare blev det ett år på Grönland där han och en kompis levde själva i ett hus en dagsfärd med båt från civilisationen; med bara isbjörnar och glaciärer som grannar. Otroligt inspirerande att höra Svante berätta!

Se nedan – ihopslaget med årsmötet!

Max 50 deltagare gissningsvis, principen ”Först till kvarn…” gäller. Håll utkik här så återkommer vi med datum och plats. Anmälan: jette@jette.se

7/2 2018 Årsmöte med föredrag av Svante Lysén

Vi kryddar årsmötet med spännande besök av Svante Lysén* som visar sin film ”Bohuslän, ett vresigt paradis” som skildrar Bohuslän ur kajakperspektiv. Kan det bli bättre??

  • 7 februari – Segelsällskapet Stenungsund, Stenunge allé 7. Stenungsund
  • Filmvisningen börjar klockan 18.00. Inträde 100 kr – kontant/swisch –  självkostnadspris.
  • Klockan 20.00 börjar årsmötet, den som vill kan självklart komma då. Gratis.

Vi hoppas på god uppslutning, ta med er tankar och önskemål om paddelturer för året så ser vi gemensamt till att årets program blir lika bra som alltid. Möjlighet att köpa fika på plats finns.

*Svante Lysén är författare och filmskapare. I början på nittiotalet gav han sig iväg till Kanada för att leva i ödemarken under ett drygt år. Vistelsen gav mersmak och följdes av ytterligare två vildmarksår till norra Svalbard och östra Grönland. Svante är en van föredragshållare och passar oss kajakmänniskor som hand i handske. Vi ser fram emot en spännande kväll!

Anmälan via e-post tjornkajak@yahoo.com – så vi vet hur mycket fika vi ska förbereda. Varmt välkomna!

 

Back To Top