skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Tjörns kajakklubbs program för 2015 (och början av 2016) för klubbens aktiviteter. Det är bara att skriva in dem i din almanacka och anmäla dig efter behag. Du är väl redan medlem? Bli det genast annars, kostar bara 100 kr livet ut!

OBS att ändringar kan göras under säsongen så titta gärna in på sidan regelbundet. Missa inte heller medlemmarnas spontan-arrangerade turer utöver ”officiella” programmet – du hittar dem i forumet. (Vi meddelar när forumet är skapat).

28/3: Ulsholmen-paddling, Havsstenssund

Dagspaddling i trevlig skärgård söder om Havsstenssund. Här finns både öppen horisont, skär att leka kring och skyddad paddling innanför öarna. De som vill övernattar på fina Ulsholmen, sex km söder om Havsstenssund. Max 20 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller.
Anmälan: Ralf, telefon/SMS 0707-544 833, epost ralf.vassmar @ telia.com

25-26/4 Jubileumspaddling – TjKK 20 år!

Vi laddar för jubileumsfirande – du kommer väl med? Vi övernattar på Dannemark (nära Heestrand) och planerar att bjuda på cateringmiddag för att fira. Vi passar på nu innan allt annat båtfolk kommer och tar över den populära ön. Området bjuder på fina rännor och släta flak … och med lite tur blommande gullvivor i mängder. Du som inte vill övernatta (det kan ju eventuellt bli lite kyligt) kan delta under dagen och sedan vända hem. Max 20 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller.
Anmälan: Ralf, telefon/SMS 0707-544 833, epost ralf.vassmar@telia.com Anette, telefon/SMS 0705-776 422, anette.bargel@gmail.com

14-17/5 Kr.Him-paddling, tillsammans med KLP

I år arrangerar Karlstads Långfärdspaddlare turen så Vänern gäller. Vi får uppleva Tösse skärgård och delar av Dalslands kanal. Garanterat trevligt! Max 20 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller.
Anmälan: Helge i KLP, telefon/SMS 073-801 76 71, epost helge.lyckberg @ telia.com

30-31/5 Vinga skärgård med sten-spaning

Vi startar från Hönö och paddlar ut och upptäcker Vingaskärgården. Vi tar en titt på meteoritstenen och går upp i fyren om den är öppen. Övernattning på lämplig ö. Max 20 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller.
Anmälan: Jens, telefon/SMS 0766-353 601, e-post tjornkajak@yahoo.com

19-21/6: Midsommar DeLuxe

Varför ändra ett vinnande koncept? Vi firar midsommar på Kälkerön i Stigfjorden hälsar samordnaren Robin), med vissa trevliga tillbehör och överraskningar. Max 20 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller.
Anmälan: Robin, telefon/SMS 0709-186 645, e-post robindalof@hotmail.com

25-26/7: Skumbad, våglek och räddningsövning – i havet

Härmanö-området Vi har nu lyckats lära många av våra medlemmar att ta hand om sig själva i vågor och grov sjö. Din tur att träna? Max 20 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller.
Anmälan: Tony, telefon/SMS 0706-632 820, epost tony.d@live.se

1-2/8: Orust Runt paddlas INTE denna helg.

Se mer info längre ner.

28-30/8: Stockenträffen med social grupptur

En numera välkänd träff, där vi antagligen blir arrangör för 2015 tillsammans med campingen. Konceptet blir detsamma som alltid, dvs gratis, och tältplats bokas direkt hos campingen. Vi har också gemensam turpaddling för alla som vill, guidning i området och allmän hjälp till nybörjare. Anmälan men gratis. Syftet är social och njutbar upplevelse, som ska hjälpa nya att få igång paddlandet och komma in i kajakgemenskapen. Blir vi många, delar vi upp oss i flera grupper. Inget maxantal.

Du som är intresserad av att leda tur, tillsammans med en till, hör av dig till Jens, telefon/SMS 0766-353 601, e-post tjornkajak@yahoo.com. Anmälan: Meddelas senare.

22-23/8 Orust Runt i ny tappning!

Inte vårt arrangemang, men vi tar med det i programmet ändå, för vi tycker det är ett roligt evenemang i vår anda. Nytt för i år är dels datumen, dels att paddelsträckan är betydligt kortare. Passa alltså på! Se deras nya facebooksida för mer info och anmälan (gratis). Inget maxantal.

12-13/9: Kornöarna, Brofjorden, kanske Brandskären

Härliga Kornöarna och området därikring, ortsbefolkningen i form av Tony lotsar. Max 20 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller.
Anmälan: Tony, telefon/SMS 0706-632 820, epost tony.d@live.se

17-18/10: Stora Dyrön

Helgpaddling i Tjörnvatten med tältövernattning på Stora Dyrön. Här blir det samkväm i bastun och möjlighet till fin ö-vandring. Ön ligger nära fastlandet så det går bra att vara med bara en av dagarna. Dessutom finns färja ifall man vill ansluta bara för övernattning. Deltagarna delar på bastupengen. Max 20 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller.
Anmälan: Anette, telefon/SMS 0705-776 422, anette.bargel@gmail.com

7-8/11: Tullboden-paddling & bastu, nära Smögen

Tullboden är en liten pärla precis intill färjan till Bohus-Malmön. Här får vi tillgång till vattenskid-klubbens bastu och omklädningsrum. Vi som vill bor över för en 200-hundring/säng och äter gott tillsammans, njuter stjärnorna från badtunnan och kan ev. paddla även söndagen. Vill man sova ute kan tält slås upp på terrassen. Vi paddlar i vacker skärgård med omväxling mellan öar och öppen horisont. Kanske lunchar vi på Hållö? Sälar ser vi garanterat. Max 20 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller.
Anmälan: Jette, telefon/SMS 0707-930 106, e-post jette@jette.se

12/12: Glöggpaddling – midvinternattens köld är inte sådär jättehård …

Nu laddas termosarna och kakburkarna igen, och vi börjar även i år vid badplatsen i Tjörns huvudstad, Skärhamn. Ta även fram dina varmaste kläder, för denna paddling brukar bli kylslagen. Men kul! Ingen antalsgräns.
Anmälan: Robin, telefon/SMS 0709-186 645, e-post robindalof@hotmail.com

17/1 2016 : Isjakt i Lysekilstrakten

Vi gör en fin vintertur och ser antagligen mycket säl. Med lite tur blir det lite iskras under kölen, annars är det öppna vatten. Slår vintern mot förmodan till blir termosvandring istället… Max 20 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller.
Anmälan: Anette, telefon/SMS 0705-776 422, anette.bargel@gmail.com

OBS: Turen ställdes in pga för få anmälda.

 

25/2 2016 Årsmöte med trevligheter

Vi kör årsmöte en vardagskväll. Ta med dina 20 bästa kajakbilder, eller 20 från en speciell paddling du vill berätta om, på en minne-pinne och så tittar vi på varandras bilder, fikar och umgås efter det formella årsmötet. Vi ska försöka göra det till mer en årsfest än ett tråkigt möte …  Alla välkomna, medlemmar som icke!
Anmälan till Jens, telefon/SMS 0766-353 601, e-post tjornkajak@yahoo.com

Back To Top