skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Tjörns kajakklubbs program för 2019 (och början av 2020) för klubbens aktiviteter. Det är bara att skriva in dem i din almanacka och anmäla dig efter behag. Du är väl redan medlem? Bli det genast annars, kostar bara 100 kr livet ut!

OBS att ändringar kan göras under säsongen så titta gärna in på sidan regelbundet. Missa inte heller medlemmarnas spontan-arrangerade turer utöver ”officiella” programmet – du hittar dem på facebooksidan

 

 

5 februari 2020  – Preliminärt Årsmöte med föredrag om paddling från Tjörn till Ö-vik

Vi kryddar årsmötet med spännande av Christer Hermansson om hans paddling i somras från Tjörn till Övik.

Dörrarna öppnas klockan 18.30 och då kan du köpa fika till självkostnadspris.

Mötet börjar 19:00 och vi brukar hålla på ungefär 2 timmar.

Anmälan via e-post tjornkajak@yahoo.com – så vi vet hur mycket fika vi ska förbereda. Varmt välkomna!

 

 

29 februari – 1 mars Tillverka en grönlandspaddel  – extrainsatt kurs

Vi ordnar en tvådagskurs hos Andi Röder där vi tillverkar en egen grönlandspaddel.

Grönlandspaddeln har på senare tid blivit populär bland kajakpaddlare för att den är lätt, enkel att använda och mycket mångsidig. Och den är lätt att tillverka själv!

Alla deltagare får var sitt limmat paddelämne i gran eller furu att utgå från. Vi markerar önskad dimension och grovsågar ämnet på bandsåg och handhyvlar sedan till önskad tjocklek och form. Därefter sandpappras paddeln som sen är färdig att ytbehandlas. På grund av torktiden kommer vi inte hinna ytbehandla under kursen, men vi pratar om olika metoder och dess för- och nackdelar.

Pris 900 kr för en tvådagarskurs.

Anmälan:  jette@jette.se

__________________________________________________________________________________________

 

Genomförda paddlingar

30-31 mars Helgpaddling från Tullboden

Vi paddlar från Tullboden, nära Malmön. Denna paddling och gemenskap har varit populär men antalsbegränsad pga utrymmesbrist på övernattningssstället. Genom att lägga boendet i vattensportklubben vid vattnet kan vi få plats med flera människor än tidigare, dvs större gemenskap. Vi paddlar, bastar, hoppas på vedeldat tunnbad och äter tillsammans. Priset kommer att bli överkomligt men slutligt pris meddelas när vi vet hur många vi blir. 

Max 20 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller. (fullt)

Samordnare: Jette Gustafsson
Anmälan: jette@jette.se

 

 

13 april Vårpaddling från Kungälv till Göteborgs hamninlopp

Tillsammans med Kungälvs Kanotklubb paddlar vi en annorlunda medströmstur från Kungälv ner till Göteborgs hamninlopp.  Max 20 deltagare. Vi klurar ut logistiken så vi inte ska behöva paddla motströms tillbaka :)

Samordnare: Rayne Månsson.
Anmälan: jette@jette.se  FULLT

 

3-5 maj Dyrön med Helsingborgskanotisterna

Paddelhelg med Helsingborgskanotisterna. Vi bor på Dyrön inomhus. 20 bäddar finns i våningssängar.

Vi paddlar ut från Kårevik på fredag kväll, bastar på kvällen och om vädret tillåter så paddlar vi runt/till Marstrand på lördagen. Alternativ vid dåligt väder är vandringsleden runt Dyrön och en paddling till Åstol på söndagen.

Boende kostar 500 kr per person för 2 nätter. Bastu 50 kr per person.

Det finns kök i boendet och vi tänker oss någon form av gemensam middag. Det bestämmer vi senare.

Max 20 deltagare, vi reserverar 10 platser till Helsingborgskanotisterna och därefter gäller principen ”Först till kvarn…”.

Samordnare och anmälan: Christina Carlsson
Anmälan: Christina.Carlsson@privatbostader.se

 

 

12 Maj – dagspaddling till Brattön med geologisk vandring

Vi hoppas på en fin vårdag med paddling till Brattön där vi tittar på denna geologiskt intressanta ö. Vi har med oss en geolog och ser fram emot en spännande vandring på Brattön!

Samordnare och anmälan: Jette Gustafsson
Anmälan: jette@jette.se – Oj, nu är det fulltecknat!!

30 maj – 2 juni – Kristi Himmelsfärdspaddling med Karlstads Långfärdspaddlare

Årets Kristi Himmelfärdspaddling med TjKK och KLP går i år till ett(för de flesta) nytt vatten. Vi planerar att utforska Norra Vätterns skärgård 30/5 – 2/6.  Det går bra att vara med delar av turen. Vi befinner oss i en liten men väldigt ö-rik skärgård som gjord för myspaddling i goda vänners lag och med natur och kulturupplevelser, och runt hörnet finns den öppna StorVättern med kanske mer utmanande vågor.

Max 20 personer. Först till kvarn gäller.

Anmälan via mail till helge.lyckberg(snabel-a) gmail.com  Ange namn, mailadress och mobilnr.

 

15-16 juni –  Helgpaddling runt Klåverön

Klåverön söder om Marstrand erbjuder vacker paddling med många fina små kobbar. Själva ön har massor av intressant historia och gamla gårdar och skärgårdsjordbruk.  Häng med på en helgpaddling, eller paddla bara en dag om det känns bättre. Vi campar utanför naturreservatet på någon trevlig ö.

Samordnare och anmälan: Jette Gustafsson
Anmälan: jette@jette.se

 

21 – 23 juni Midsommar DeLuxe

Varför ändra ett vinnande koncept? Vi firar midsommar på än så länge obestämd plats, med vissa trevliga tillbehör och överraskningar. Max 20 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller.
Anmälan: Robin, telefon/SMS 0709-186 645, e-post robindalof@hotmail.com

 

28-30 juni – Valöträffen

Göteborgs kanotförening arrangerar en öppen paddlarträff på vår uthamn Valö i Göteborgs södra skärgård. Alla paddlare är välkomna! Ingen föranmälan, ingen avgift, anländ och lämna som du vill.

Det finns inget fast program, men det brukar bli trevligt med bra väder, en paddeltur till Tistlarna (med mycket säl) och grillkväll på lördagen.Många paddlar ut redan på fredag kväll, vilket är lämpligt om man vill vara med på en dagstur ut till Tistlarna på lördagen. På lördagskvällen brukar det bli allmän grillning och mysig uppesittarkväll.

Ta med egen mat och dricksvatten (för matlagning finns brunnsvatten, som visserligen går att dricka men kan bli ont om ifall vi blir många). Grill och kol finns. Det finns lite över 20 sängplatser inomhus men det kan vara mer än dubbelt så många som kommer, så ta gärna med ett tält också; just denna helg är nämligen tältning tillåten, men endast i direkt närhet till husen på fyrsidan (hela ön ingår i Vrångöarkipelagens naturreservat). Det finns lite sol-el för laddning av mobiler.

Några bilder:
https://www.gkf.info/index.php/valoetraeffen

Här är det:
https://goo.gl/maps/vb3KCJXtyTEoX46H8


Hjärtligt välkomna önskar Göteborgs kanotförening

 

10-11 augusti Nordväst om Tjörn – våra hemmavatten – inställt pga väder

Vi bjuder in till en tur i våra egna hemmavatten, nordväst om Tjörn. Fina områden och bra tältplatser. Självklart kan du vara med bara en dag om du så önskar.

Max 20 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller.
Anmälan: tjornkajak@yahoo.com.

 

23-25 augusti Stockenträffen med grupptur

En numera välkänd träff, där vi är arrangör tillsammans med campingen. Ett hundratal paddlare träffas och trivs i vatten som har något för alla. Träffen är gratis och Tjörns kajakklubb arrangerar gruppaddling för de som vill delta, på lördagen. Gratis, dock anmälan senast dagen före. Syftet är social och njutbar upplevelse, som ska hjälpa nya att komma in i kajakgemenskapen. Blir vi många, delar vi upp oss i flera grupper. Inget maxantal. Här anmäler du dig till att paddla.

Fint om flera medlemmar erbjuder sig att vara ledare så kan vi dela upp grupper efter nivåer. Du som är intresserad av att leda på ett lättsamt sätt tillsammans med erfarna ledare, hör av dig till  jette@jette.se

 

 

21-22 september – dags-/helgpaddling från Havstenssund

En helgpaddling från Havstenssund. Den som vill kan såklart paddla dagstur också …  Vi paddlar i fina vatten och bor på en toppenfin ö med dass & sopmaja. Planen är att göra en mareldspaddling på lördag kväll, om vädret tillåter. Vi tänder eld på den vackra stranden och grillar korv medan skymningen sänker sig och spanar sedan mareld i någon/några lugna vikar nära lägret. Packa alltså din pannlampa och lanterna :)   För de som föredrar att paddla hem i dagsljus går även det bra. Spås för blåsigt väder ena dagen blir det dagstur istället.

Max 20 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller.

Samordnare: Anette Bargel
Anmälan: anette@affarsnyttigwebb.se

 

14-15 september Strömstad skärgård (inställd pga vind)

Strömstads skärgård Paddling med övernattning  – OBS det går utmärkt att vara med och paddla hem och göra det till en dagstur också. Obs, ej till Koster, utan Strömstads skärgård.  Tony Neij leder.

Max 20 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller.

Samordnare: Tony Neij
Anmälan: tony.d@live.se

 

27-29 september – Helgpaddling till VEN med Helsingborgskanotisterna

Helsingborgskanotisterna bjuder in Tjörns Kajakklubb till en helgpaddling till Ven. Vi är välkomna ner fredag och övernattar då på lämpligt ställe i Helsingborg  och startar med samkväm och bastubad med Helsingborgarna.
Samling för turen är klockan kl 1o.00 på lördagen. Det finns två alternativ för att ta sig över till Ven. För båda turerna gäller att du är rustad att ta dig över  sundet. Helsingborgskanotisterna graderar dem som B och C, se förklaring nedan.
  • C-tur. Paddlar från klubben längst kusten ner till Borstahusen och korsar därifrån. (Svår tur. Kan innebära rejäla vindar och vågor i oskyddade vatten).
  • B-tur. Kör bil till Borstahusen och lägger i där och paddlar över. (Mer krävande tur. Kan innebära måttlig vind med tillhörande vågor.)

På lördagen övernattar vi på Vens camping. Du bokar själv övernattning: du kan bo i tält eller stuga på Vens Camping och detta bokar du själv. http://www.campven.com

Max 12 deltagare från oss, principen ”Först till kvarn…” gäller. FULLBOKAT – du kan ställa dig på väntelista.

Samordnare: Christina Carlsson
Anmälan: christina.carlsson@privatbostader.se

 

 

12-13 oktober – Sotenäs

Vi upprepar den lyckade helgen i fjol och har bokat rum på mysiga Ramsviks övergård. Vi paddlar någonstans i närheten och njuter av gemensam räkfrossa på kvällen i deras charmiga lada.  De som vill paddlar dagen efter också, eller vandrar, eller avviker. Allt är möjligt.

Priset för övernattning i 3-bäddsrum blir 250-350 kr beroende på uppslutning. Bindande bokning efter datum xx

Samordnare: Inger Larsson & Jette Gustafsson  – FULLBOKAT – du kan ställa dig på väntelista.
Anmälan: tjornkajak@yahoo.com

 

 

FULLBOKAT – 7 november Lofoten enligt Jonas Alexandersson

Jonas Alexandersson besökte Lofoten i somras och delar med sig av sina bilder och upplevelser. Vi tror det blir en inspirerande och trevlig kväll som lägger grunden för nya paddelplaner i framtiden. Och som alltid är det ju så mysigt att bara träffa andra paddelnördar och prata om lite viktiga saker :)

Den här gången håller vi till i Göteborg, på Lindholmsallén 10, våning 2, IBMs kontor.  Åker du kommunalt är det hållplats Regnbågsgatan som gäller. Åker du bil finns en stor parkering mitt emot. Se bild i kommentarer under inbjudan.

Pris 60 kr inkl fika.
Tid: 18.00
Anmälan sker till tjornkajak@yahoo.com. Max 50 platser.  Eventet är nu fullbokat. Du som anmäler dig nu hamnar på väntelista.

Varmt välkommen önskar
Tjörns Kajakklubb

 

9 november Dagspaddling på Koljöforden

En dagspaddling känns lagom i november. Vi lägger i vid Fröjdendahl för paddling på Kojöfjorden mot Bassholmen och  Hjältön.

Årstiden gör att vi givetvis reserverar oss för att behöva byta plats pga vädret.

Max 20 personer i gruppen, principen ”Först till kvarn…” gäller. Varmt välkomna!!!!

Samordnare: Björn Nilsson
Anmälan: tjornkajak@yahoo.com

 

16-17 november Tillverka en grönlandspaddel

Vi ordnar en tvådagskurs hos Andi Röder där vi tillverkar en egen grönlandspaddel.

Grönlandspaddeln har på senare tid blivit populär bland kajakpaddlare för att den är lätt, enkel att använda och mycket mångsidig. Och den är lätt att tillverka själv!

Alla deltagare får var sitt limmat paddelämne i gran eller furu att utgå från. Vi markerar önskad dimension och grovsågar ämnet på bandsåg och handhyvlar sedan till önskad tjocklek och form. Därefter sandpappras paddeln som sen är färdig att ytbehandlas. På grund av torktiden kommer vi inte hinna ytbehandla under kursen, men vi pratar om olika metoder och dess för- och nackdelar.

Pris 900 kr för en tvådagarskurs.

Anmälan:  jette@jette.se

13 december Lussepaddling med GKF i Göteborgs vallgrav

Vi upprepar fjolårets succé! Den som är sugen på att pimpa sin kajak med belysning och mys kan glädja sig åt att Göteborgs Kanotförening igen bjuder in oss att delta i deras årliga Luciapaddling från Saltholmen in till vallgraven.  Vi lägger i tillsammans nära utmynningen av Säveån dit vi också återkommer och lussefikar med GKF.  Mer detaljer kommer när det närmar sig.

Ingen antalsgräns – ju fler ju roligare! Vill du följa med så skicka mail till jette@jette.se.

 

14 december Glöggpaddling – midvinternattens köld är inte sådär jättehård …

Vår traditionella glöggpaddling  – ladda termosarna och kakburkarna igen. Vi börjar även i år vid badplatsen i Tjörns huvudstad, Skärhamn. Ta även fram dina varmaste kläder, för denna paddling brukar bli kylslagen – men mysig!

Sjöklara kl 10.00 och beräknad återkomst kl 15.00. Ingen antalsgräns.
Anmälan: Robin, telefon/SMS 0709-186 645, e-post robindalof@hotmail.com

 

 

__________________________________________________________________________________________

GENOMFÖRDA AKTIVITER

18-19 januari Tillverka en grönlandspaddel

Vi ordnar en tvådagskurs hos Andi Röder där vi tillverkar en egen grönlandspaddel.

Grönlandspaddeln har på senare tid blivit populär bland kajakpaddlare för att den är lätt, enkel att använda och mycket mångsidig. Och den är lätt att tillverka själv!

Alla deltagare får var sitt limmat paddelämne i gran eller furu att utgå från. Vi markerar önskad dimension och grovsågar ämnet på bandsåg och handhyvlar sedan till önskad tjocklek och form. Därefter sandpappras paddeln som sen är färdig att ytbehandlas. På grund av torktiden kommer vi inte hinna ytbehandla under kursen, men vi pratar om olika metoder och dess för- och nackdelar.

Pris 900 kr för en tvådagarskurs.

Anmälan:  jette@jette.se FULLBOKAT

 

 

Back To Top