skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Tjörns kajakklubbs program för 2022 (och början av 2023) för klubbens aktiviteter. Det är bara att skriva in dem i din almanacka och anmäla dig efter behag. Du är väl redan medlem? Kom med i klubben, kostar bara 100 kr livet ut!

OBS att ändringar kan göras under säsongen så titta gärna in på sidan regelbundet. Missa inte heller medlemmarnas spontan-arrangerade turer utöver ”officiella” programmet – du hittar dem på facebooksidan

OBS OBS – vi lägger ofta ut våra turer som event på Facebook, men du måste ALLTID anmäla dig via instruktionerna nedan.

Nytt för i år är att vi ändrar anmälningstider till gälla från 3 veckor före planerad tur. Detta för att undvika all administration som annars hamnar på samordnarens bord vilket inte är så kul. Tre veckor innan turen tror vi att man har god koll på sin kalender.  Varmt välkomna på våra turer!

 

JANUARI 2023

21-22 januari – Tillverka en grönlandspaddel

Vi ordnar en tvådagskurs hos Andi Röder där vi tillverkar en egen grönlandspaddel.

Aktiviteten genomförs om C-19-situationen tillåter.

Grönlandspaddeln har på senare tid blivit populär bland kajakpaddlare för att den är lätt, enkel att använda och mycket mångsidig. Och den är lätt att tillverka själv!

Alla deltagare får var sitt limmat paddelämne i gran eller furu att utgå från. Vi markerar önskad dimension och grovsågar ämnet på bandsåg och handhyvlar sedan till önskad tjocklek och form. Därefter sandpappras paddeln som sen är färdig att ytbehandlas. På grund av torktiden kommer vi inte hinna ytbehandla under kursen, men vi pratar om olika metoder och dess för- och nackdelar.

Pris 1200 kr för en tvådagarskurs.  Du betalar en tredjedel av kostnaden när du anmäler dig, återbetalas inte vid avhopp.

Samordnare: Jette Gustafsson

Anmälan: info@tjornkajak.se

FEBRUARI 2023

15 februari – Årsmöte med föredrag

Varmt välkomna till Tjörns Kajakklubbs årsmöte på Segelsällskapet i Stenungsund.  Vi samlas digitalt och på plats klockan 18.30 och själva mötet börjar 19:00 och brukar hålla på ungefär 2 timmar.
Anmäl dig på info@tjornkajak.se och tala om ifall du vill ha fika på plats eller bara behöver en länk.
Som alltid avslutar vi med ett litet föredrag som vi hoppas ska roa er. Vi återkommer om detaljer kring det.

 

GENOMFÖRDA PADDLINGAR OCH TRÄFFAR 2022

 

 

MARS

1 mars – Knit-Along (digital stickning inför Mameluckpaddling i maj)

Vi startar upp projekt mameluckstickning inför mackeluckpaddlingen i maj som utmynnar i Cat walk & prisutdelning på Stockenträffen. På paddlingen är det max 12 deltagare men alla som vill sticka med oss är välkomna på den digitala uppstarten.  Viss förkunskap av stickning krävs – eller en bra stickkunnig kompis som kan sitta bredvid. Du som anmäler dig får rabatt för garninköp hos Järbogarn.

Samordnare: Karin Schoemaker

Anmälan:  karin.schoemaker.jonsered@gmail.com

 

15 mars – Knit-Along (digital stickning inför Mameluckpaddling i maj)

Vi träffas digitalt igen och fortsätter våra mameluckstickningsprojekt inför mackeluckpaddlingen i maj som utmynnar i Cat walk & prisutdelning på Stockenträffen. På paddlingen är det max 12 deltagare men alla som vill sticka med oss är välkomna på den digitala uppstarten.  Viss förkunskap av stickning krävs – eller en bra stickkunnig kompis som kan sitta bredvid. Du som anmäler dig får rabatt för garninköp hos Järbogarn.

Samordnare: Karin Schoemaker

Anmälan:  karin.schoemaker.jonsered@gmail.com

 

26-27 mars – Vinga!

Vinga är väl värt ett besök, men inte alltid så lätt att ta sig till bokar vi in oss på vandrarhem på Risö, cirka 500 meter från fastlandet och 5 km från Vinga. Sedan låter vi vädret avgöra hur vi paddlar.  Kanske vi tar en taxibåt om det verkligen kniper? Det får vi se!

Max 12 personer – först till kvarn!

Samordnare: Signe Lindfelt

Anmälan: signe.lindfelt@live.se  Anmälan tas emot från 4 mars.

APRIL

23-24 april – Hallands Väderö och Bjärekusten

Lördag: Samling hamnplan Torekov kl 10.00

Vi paddlar ut till och om vädret tillåter det även runt Hallands Väderö. Stopp för såväl lunch som fika på ön. Hallands Väderö är en naturpärla i Kattegatt med rikt växt och fågelliv. En vandring på ön kan varmt rekommenderas. Stor sälkoloni på ytterskären. Efter cirka sjutton kilometers paddling är vi tillbaka i Torekov. Därifrån har vi en bilfärd på en halvtimme tar oss till Hjörneredssjön inte långt från Laholm. Där har Lars Hesslow från Helsingborgskanotisterna välvilligt ställt sin släktgård Gäddevik till vårt förfogande. Plats för femton övernattande, medtag eget sänglinne. Festligheter på kvällen förstås!

Söndag; vi tar oss till Båstadtrakten och paddlar längst Bjärekusten till spektakulära Hovs hallar.

Helgens paddlingar sker så gott som uteslutande i öppna och oskyddade vatten, vilket du bör känna till och vara beredd på.
Hjörneredssjön som ansluter till Lagan, erbjuder väldigt trevlig paddling i skyddade vatten om vädret bråkar för mycket med oss denna helg.
Välkomna!

Samordnare: Thomas Olsson

Anmälan: info@tjornkajak.se.  Anmäl dig tidigast 1 april. Anmälningar som kommer innan tas ej emot. Detta gör vi då vi fått för mycket avbokningar om man kan anmäla sig månader innan. Max 15 övernattande personer. Folk som bor i närheten kan med fördel delta som dagspaddling.  – OJOJ, det blev fullt direkt!! Men du kan givetvis sätta dig på väntelista!

 

MAJ

28-29 maj  – Dalsländska sjöar

Vi utforskar sjöar i Dalsland under en tur uttänkt av lokalguide Morgan Andersson. Vi startar vid rastplats i Skåpafors och paddlar sedan upp till Skifors där vi övernattar och paddlar sedan tillbaka längs andra sidan av Svärdlång dag två.

Max 15 personer – först till kvarn!

Samordnare: Morgan Andersson

Anmälan via mail till iMorgangatan@hotmail.com tidigast 7 maj

26 maj – 24 juni –  The Grand Tour of Ranrike

Under en månads tid paddlar Thomas Olsson Bohuskusten från söder till norr och tillbaka igen. Under turen kommer vi att ha förbestämda ”hållplatser” där du  kan hoppa av och på. du kan hänga med ett par dagar eller hela turen. Thomas är sammanhållande länk under hela perioden men får hjälp av medlemmar med lokalkännedom vid ”hållplatserna”. Vi lägger ut mer info om dessa platser när vi planerat mer  i detalj.

Max 15 personer till varje hållplats – först till kvarn!

26-28 maj  Kristi Him – del av The Grand Tour of Ranrike

Stigfjorden och yttre skärgården anpassat till väder & vind.  Vi tältar på Kälkerön och paddlar i vattnen runtomkring!

Anmälan tas emot från 7 maj till info@tjornkajak.se

 

7-8 maj –  Bassholmen

Vattnen runt Bassholmen är alltid trevliga att paddla i och hur vinden än vrider på sig brukar det gå att hitta paddelbara delar. Vi paddlar med övernattning på ö i området. Max 15 personer. Först till kvarn.

Samordnare: Rayne Månsson & Veronica Persson.
Anmälan:  persson.karlsson@telia.com. Anmäl tas emot från 15 april.

 

13-15 maj – Tema foto – inställt pga för få anmälningar

Magnus Hägg leder en temadag med foto. Det blir såväl teori som praktik, så stor del som möjligt på vattnet. Vi startar med en digital teoretisk genom och fokuserar på praktik under paddlingen. Hela turen sker på lördagen, men den som vill kan komma och mingla under fredag och söndagen.

Samordnare: Magnus Hägg
Anmälan:  Max 15 deltagare. Anmäl dig till info@tjornkajak.se tidigast 15 april – och senast 9 maj.

20-22 maj – Stickpaddling – Mameluckpaddling

Redan i februari började vi sticka tillsammans online. Nu är det dax för en stickhelg!  Krav för deltagande: Du skall ha pågående eller färdigt mameluck-projekt med dig på paddlingen.
Vi börjar med att samlas hos Karin på Rossö fredag där vi har samkväm och ägnar oss åt sticksvammel. Lördagen paddlar vi ut till lämplig ö där vi övernattnar, eldar och stickar i pannlampans sken.  Söndag paddlar vi tillbaka till Rossö.

Dina mamelucker behöver vara klara för Mameluck Cat Walk & prisutdelning på Stockenträffen i augusti.

Max antal deltagare 12 – först till kvarn.

Samordnare: Karin Schoemaker

Anmälan:  karin.schoemaker.jonsered@gmail.com tidigast 1 maj

JUNI

4-6 juni  – Tullboden – del av The Grand Tour of Ranrike

Keö, Bläckhall och närområde anpassat till väderförhållande. Jette Gustafsson & Inger Larsson råddar.

Anmälan till jette@jette.se tidigast 13 maj

11 juni – Paddelteknik, Kårevik – Inställt pga sjukdom

Vi kommer att öva grunder av olika styrtag, sidoföflyttning med fart och utan fart, prata en del om skäddan hur den hjälper oss och när den motarbetar oss.
Så klart skall vi också träna på effektiva paddeltag också. Vi håller till på Kåreviks badplats som ligger i Rönnäng på Tjörns och det finns plats för max 10 personer.

Samordnare: Sven Gester

Anmälan: till sven.gester@gmail.com – tidigast 20 maj

11-12 juni  Fjällbackas övärld – del av The Grand Tour of Ranrike

Vi möter upp Thomas igen på hans långfärd. Fjällbackas skärgård utforskas tillsammans med Emma Schwarzmayr och Anna Persson. Anmälan till emmsch@live.se

18-19 juni   Amundholmen utanför Havstenssund – del av The Grand Tour of Ranrike

blir vår bas för denna del av paddlingen med Thomas. Häng med i dessa fina vatten! Det går fint att delta flera dagar, en dag eller hur man önskar.

Anmälan till info@tjornkajak.se

24-26 juni Midsommar – del av The Grand Tour of Ranrike

Vi avslutar Grand Tour of Ranrike med midsommarpaddling. Boende på Dannemark och vi har beställt strålande sol och groddans. Är du sugen på en mysig träff så anmäl dig :-)

Anmälan till info@tjornkajak.se

 

AUGUSTI

12-14 augusti – Yttre Bodarna

En tredagars paddling där vi utforskar  Vänern.  Jonas rekommenderar självstagande tält eller hammock. Vi återkommer med detaljer längre fram. Max 10 personer.

Samordnare: Jonas Alexanderson

Anmälan: retsam@telia.com – anmälan tas emot från 22 juli

 

18-21 augusti – Stockenträffen

Stockenträffen såklart!  Du hittar ALL information här: https://tjornkajak.se/stockentraffen-2022/

SEPTEMBER

17-18 september – Paddling norra Bohuslän – Inställt pga för få deltagare

Vi har nu fått ihop ledare till en helgpaddling i Bohuslän!

Den som vill kan ansluta på fredagkvällen, men annars är tanken att vi är startklara på samlingsplatsen kl 10.30 på lördagen.

Du bör ha kondition och paddelvana för att paddla vissa sträckor i vind. Kläder för vattentemperaturen. Om det ösregnar stora delar av helgen ställer vi in.

Samordnare: Martin Berggren & Susanne Wistav

Anmälan: info@tjornkajak.se  Max 10 deltagare, först till kvarn.

 

OKTOBER

8 oktober – Säveån i höstfärger

När träden blöder ut i höstfärger paddlar vi från Jonsered ner till Göteborg i Säveåns förhoppningsvis lätt strömmande vatten. Maxantal deltagare bestäms av samordnare. Först till kvarn gäller.

Samordnare: Robin Dahlöf och & Katarina Börresen

Anmälan: robindalof@hotmail.com – anmälan tas emot tidigast 15 september

22 oktober – Sjöar i Norra Bohuslän

Insjöpaddling med höstglöd? Vi satsar på Norra Bohusläns sjöar där vi hoppas på en variationsrik och vacker tur i sjösystemen. Eventuellt paddlar vi i strömmande vatten så kan du välja så kanske du inte tar din ömtåligaste kajak. Vi har ändrat turen till en dagstur på lördagen och planerar att paddla runt Flötemarksön. En fin och varierad tur i höstfärger. Välkomna!

Max 12 deltagare. Anmälan tidigast 24 september. Först till kvarn..

Samordnare: Inger Larsson
Anmälan: ingerlarsson.privat@gmail.com

NOVEMBER

26 November – Örnspaning i Stigfjorden

Örnspaning i Stigfjorden är en utmärkt sysselsättning i november. Ingela tänker ut en bra rutt!

Max 12 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller.

Samordnare: Ingela Nylander

Anmälan: ingela@nying.se

12-13 november – Tillverka en grönlandspaddel – Fulltecknad

Vi ordnar en tvådagskurs hos Andi Röder där vi tillverkar en egen grönlandspaddel.

Aktiviteten genomförs om C-19-situationen tillåter.

Grönlandspaddeln har på senare tid blivit populär bland kajakpaddlare för att den är lätt, enkel att använda och mycket mångsidig. Och den är lätt att tillverka själv!

Alla deltagare får var sitt limmat paddelämne i gran eller furu att utgå från. Vi markerar önskad dimension och grovsågar ämnet på bandsåg och handhyvlar sedan till önskad tjocklek och form. Därefter sandpappras paddeln som sen är färdig att ytbehandlas. På grund av torktiden kommer vi inte hinna ytbehandla under kursen, men vi pratar om olika metoder och dess för- och nackdelar.

Pris 1200 kr för en tvådagarskurs.  Du betalar en tredjedel av kostnaden när du anmäler dig, återbetalas inte vid avhopp.

Samordnare: Jette Gustafsson

Anmälan: info@tjornkajak.se

DECEMBER

 

10 december – Glöggpaddling – midvinternattens köld är inte sådär jättehård …

Vår traditionella glöggpaddling. I år paddlar vi i närheten av Marstrand. Ladda termosarna och kakburkarna, ta fram dina varmaste kläder, för denna paddling brukar bli kylslagen – men mysig!

Marstrandskajaker är så vänliga och låter oss sjösätta och parkera hos dem. Sjöklara kl 10.00 och beräknad återkomst kl 15.00.

Samordnare:  Robin Dahlöf

Anmälan sker till Robin, telefon/SMS 0709-186 645, e-post robindalof@hotmail.com när som helst eftersom vi inte har någon begränsning på deltagarantal

Back To Top