skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Hösten 1995 sjösatte Mattias Linde projektet genom en registrering hos Fritidskontoret i Tjörns kommun.

Under det första verksamhetsåret 1996 hade vi 5 träffar, samtliga paddlingar. Genomsnittligt antal deltagare var 4 personer.

Under 1997 infördes även ”torra” aktiviteter. 11 träffar genomfördes, och genomsnittligt deltagarantal mer än fördubblades till 9 personer! Birgith Åhs på tidningen ”Din Kommun” kontaktade oss och skrev en fin liten artikel med illustrationer (nr. 4/97 s.9), som gav oss trevlig PR på ön.

Under 1998 ökade vi något till 12 träffar, och det genomsnittliga deltagarantalet stabiliserades ett tag till knappt 10 personer. Verksamheten började nu finna sina hjulspår, och filosofin var att inte forcera fram alltför snabb expansion, utan snarare hålla litet stramt i tyglarna och värna om våra ursprungliga idéer med sammanhållning, heterogen medlemsgrupp och mycket paddling i härlig natur utan en massa jippon runtomkring.

1999 och framåt: Klubben arrangerar årligen en träff/månad mars-december med 15-20 medlemmar som anmäler sig. Många medlemmar har bidragit med initiativ på våra paddelturer – på plats i lägret har vi upplevt choklad- och romprovning, gourmetmiddag, spännande högläsning med regnet smattrande på tarpen, bastu med dopp m.m. Många har också bidragit med ruttförslag. Från 2014 har vi också infört januaripaddling i programmet.

Ett samarbete med nätverket Karlstads Långfärdspaddlare (KLP) inleddes och sedan dess paddlar vi Kristi Himmelfärdshelgen ihop. Vartannat år paddlar vi i Bohusläns skärgård arrangerat av TjKK, och vartannat år har vi KLP som ciceroner på Vänerns vatten.

Ledarskapet

Under de fyra första verksamhetsåren var klubbens grundare och eldsjäl Mattias Linde dess projektledare, inspiratör och ensam administratör. För övrigt saknades styrelse.

1999 ville Mattias ta paus, och en styrelse utsågs efter en epost-omröstning. Därefter har styrelsen förändrat sig själv några gånger. Jens Marklund kvarstår från den ursprungliga omröstningen 1999, andra har kommit och gått. Styrelsen brukar bestå av cirka sex personer. Här kan du se nuvarande styrelse.

Back To Top