skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Stockenträffen 2018

Stockenträffen 2018 följde de senaste årens positiva trend. Vi uppskattar att vi hade drygt 200 besökare på plats om vi räknar in både övernattande och dagsbesökande paddlare. Fantastiskt roligt!  Men det var inte bara massor av paddlare på Stockenträffen, det var massor av glada paddlare på Stockenträffen!  Hela helgen präglades av leenden, lugn, återseenden, paddling och glädje. Det är just det som är Stockenträffen; en avslappnad träff där huvudsyftet är att träffas och umgås kring kajakerna.

Tjörns Kajakklubb har nu arrangerat träffen i två år och vi känner att vårt sätt att hantera träffen fungerar bra. I år hade vi 800 (!) intresserade/anmälda på facebook vilket visar vilken effekt social media har för spridning av information kring paddling. Dagarna innan träffen såg väderprognosen lite blåsig ut och en del försiktigare paddlare avbokade. Men ändå fortsatte det att komma in fler anmälningar så de förväntade 200 deltagarna dök allt upp.

Torsdag

Redan på torsdagen rullade det in bilar med kajaker på taket, precis som det brukar. Ett rejält regn på kvällen kom det, men fredagen var torrare och inte så blåsig, iallafall till en början.  Biltakens kajakhållare stod tomma då många var ute och roade sig i vind och vågor.  Det fortsatte att komma in deltagare och de små tälten fyllde snart varenda plätt på tältsidan av campingen.  Det var 80 föranmälda tältare och totalt kom det inte mindre ä 121 tält. Lägger vi till elplatser och stugor så hade vi 140 bokningar hos campingen, många av dessa innehöll mer än en paddlare såklart.

Fredag

Fredagens nya aktivitet var Haiku-paddling. Entusiastiske Magnus Hägg drog iväg med ett gäng, paddlade och skrev japanska dikter som vi andra sedan kunde rösta på.  Många lockades vilket var väldigt roligt!

Restaurangen hade i år två sittningar och efter den sista hade vi bildvisning av deltagare som spontant tagit med sig bilder. Det blev som vanligt intressant att se var folk paddlar. Vi fick se bilder från Kroatien och från Grönland, båda lika inspirerande! Tack ni som delade med er av era upplevelser.

Lördag

Info inför gruppturerna

Lördagen är den stora dagen på Stockenträffen. I år fanns det mycket att välja på på programmet. Man kunde gå rollkurs eller paddling med grönlandspaddel för Björn Thomasson, man kunde välja långpaddling till Islandsberg eller Måseskär. Man kunde delta i spännande singelpaddling eller följa med på tempoanpassad grupptur som vanligt.  Det blev en riktigt bra spridning och i år hade vi lagom antal deltagare i våra grupper, detta helt tack vare att många ställde upp som ledare så vi kan ha många grupper. Stort tack till er som gör detta!!

Kvar på stranden fanns Petruskajaker och Kajaktiv från Tjörn, samt självklart Bohuskajak. Att ha utställare på Stockenträffen känns väldigt viktigt. De skapar en självklar mötespunkt på stranden och alla gillar ju att gå och klämma på saker, fynda lite, prata om framtida kajakköp eller byggen eller bara drömma lite.  Vi har fått mycket bra respons från våra utställare att de tycker det varit givande, så då blir det ju en win-win-situation för oss alla.

På kvällen var det finfin uppslutning. Magnus Hägg presenterade Haiku-vinnarna som röstades fram direkt via mobilerna. Kul!  Våra utställare sponsrade med trevliga priser.

Därefter blev det bildvisning igen, denna gång var det Jonas Alexandersson som pratade engagerande om vinterpaddling. Det var svårt att se skillnad på grönlandsbilder och de fantastiska miljöer Jonas visade från Vättern. Jonas är som alltid en härligt glad berättare så detta uppskattades mycket. Sedan delade Anette Bargel med sig av sina bohuslänska paddelvatten. Man skulle kunna tro att sådan information känner alla till på Stockenträffen. men så var det verkligen inte. Anette är påläst och duktig och förmedlade en massa bra information om båda våra mest kända och lite mindre kända paddelmål. Att det var uppskattat förstod vi på de som kom och frågade efter detaljer efter visningen. Så kul att vi har så mycket kunskap i klubben.

Vi har bara hört positiva kommentarer från gruppaddlingarna. Gänget som paddlade till Måseskär dokumenterade en del så därför kan vi rapportera lite extra från deras tur. De fick en låååång paddling för dem – men en bra sådan! De hann med både paddling, fika, mer paddling, upp i fyr och ner till museet, lunch, mer paddling, surf, mer paddling, godis- och kaffepaus, klättring, mer paddling, åtta droppar regn i solsken, regnbåge, mer paddling och hem. Dessutom perfekt väder! Gruppen var verkligen nöjd. Anna har skrivit lite om deras upplevelser och dessutom trackat turen (dock inte helt från början) med en cool app!

Annas bilder

Vägen ut till Fågelskär
Fågelskär
Fågelskär

Surf
Surf
Surf
Härmanö
Härmanö
Härmanö
Härmanö
Härmanö
Lördag kväll

 

 

Johan W bidrar med en liten surffilm. Lena briljerar!

 

Söndag

Idag var ingen planerad gruppaddling, men efter uppmaning att samlas på stranden vid 10 så skedde precis det vi önskade – folk hittade varandra och gav sig iväg på tur tillsammans. Vädermässigt blev det kanske den finaste dagen och många var kvar länge och gjorde precis det vi kom dit för – paddlade med nya och gamla vänner.  Magnus bidrar med en härlig bild!

När Stockenträffen är som bäst. På söndagen uppstod en spontangruppaddling när tre olika privata gäng gick samman. Nordisk förbrödran, skaraborgsk expansion, Belgisk kedja och ljumma bad i paradisdräkt på Vallerös medelhavsljusa stränder. Klart gruppen flinade upp sig.

 

Stort tack till alla som deltagit – hoppas vi ses igen 2019!

P.S.

Vill du läsa om tidigare års träffar så sök på Stockenträffen på vår hemsida. Här en länk till 2017.  Du kan också läsa hos Björn Thomasson om Stockenträffens historia här.

 

 

Dag Bränfeldt fångar Jonas Alexandersson när jan bemästrar en våg! Cool bild!

 

 

Jette Gustafssons bilder

Vid pennan: Jette Gustafsson

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top