skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Japp, det är fortfarande 2021 års program som ligger här.  Vi sätter programmet för 2022 tillsammans på årsmötet den 10 februari. Se nedan!

—————————————————————————————————————————-

Tjörns kajakklubbs program för 2021 (och början av 2022) för klubbens aktiviteter. Det är bara att skriva in dem i din almanacka och anmäla dig efter behag. Du är väl redan medlem? Kom med i klubben, kostar bara 100 kr livet ut!

OBS att ändringar kan göras under säsongen så titta gärna in på sidan regelbundet. Missa inte heller medlemmarnas spontan-arrangerade turer utöver ”officiella” programmet – du hittar dem på facebooksidan

OBS OBS – vi lägger ofta ut våra turer som event på Facebook, men du måste ALLTID anmäla dig via instruktionerna nedan. Det räcker inte med att klicka ”jag kommer” på Facebook.

 

 

 

Vi tar med början av 2022. Som alltid publiceras nästa års program efter årsmötet då vi gemensamt bestämmer hur programmet ska se ut.  Vi ses!

 

10 februari 2022 – Årsmöte med föredrag om Överlevnad i kallt vatten

Varmt välkomna till Tjörns Kajakklubbs årsmöte den 10 februari. Vi kryddar årsmötet med livsnödvändigt föredrag om Överlevnad i kallt vatten. Föredragshållare är vår egen Jens Marklund som garanterat kan ge oss bra information i ämnet.
Årsmötet blir digitalt då vi givetvis följer rådande rekommendationer.
Som alltid är huvudsyftet med vårt årsmöte att bestämma paddlingarna för året och vi hoppas på många förslag från våra medlemmar. Det blir så mycket roligare om vi hjälps åt att ordna paddlingar. Maila gärna dina förslag i förväg till vår mail info@tjornkajak.se.
Tid:  Vi öppnar det digitala mötet klockan 18.30 men själva årsmötet startar kl 19.00. Koppla gärna upp dig i god tid så hinner du både få ordning på tekniken och snacka lite kajak innan mötet startar.

Mötet börjar 19:00 och vi brukar hålla på ungefär 2 timmar. Länk till mötet mailas ut ett par dagar innan mötet och läggs också upp här på hemsidan. .

Anmälan via e-post info@tjornkajak.se. Varmt välkomna!

26-27 Februari 2022 – Tillverka en grönlandspaddel

Vi ordnar en tvådagskurs hos Andi Röder där vi tillverkar en egen grönlandspaddel.

Aktiviteten genomförs om C-19-situationen tillåter.

Grönlandspaddeln har på senare tid blivit populär bland kajakpaddlare för att den är lätt, enkel att använda och mycket mångsidig. Och den är lätt att tillverka själv!

Alla deltagare får var sitt limmat paddelämne i gran eller furu att utgå från. Vi markerar önskad dimension och grovsågar ämnet på bandsåg och handhyvlar sedan till önskad tjocklek och form. Därefter sandpappras paddeln som sen är färdig att ytbehandlas. På grund av torktiden kommer vi inte hinna ytbehandla under kursen, men vi pratar om olika metoder och dess för- och nackdelar.

Pris 1200 kr för en tvådagarskurs. Fullbokat

Samordnare: Jette Gustafsson

Anmälan: info@tjornkajak.se

 

_________________________________________________________________

Idélistan:

Dessa trevliga paddlingar var också på förslag på årsmötet och får gärna komma in i programmet. Vill du hålla i någon av dem så hör av dig till styrelsen på info@tjornkajak.se

  • Paddling till Vinga
  • Göteborgs södra och norra skärgård
  • Bläckhall, med Kornöarna
  • Gourmetpaddling i Grebbestad
  • Teknik och navigationshelg
  • Säveån i maj när bladen börjar spricka ut
  • Ramsviks Övergård med Sotenäs-paddling
  • Fjällbacka
  • Helgtur till Vallerö i juli/aug
  • Hallandsväderö med Helsingborgskanotisterna

_________________________________________________________________

 

GENOMFÖRDA TURER 2021

 

18 mars – Kajaknavigation – digitalt

Välkomna på en digital träff där vi lär os mer om nagivation utifrån kajakistens värld.  Kursen leds av Jens Marklund. Vi återkommer med länk till verktyg och exakta tider, men det blir en kvällskurs.

Samordnare: Jette Gustafsson

Anmälan: info@tjornkajak.se – FULLBOKAT

aldrig att bara klicka i ”kommer” på facebook.

23 mars – Webinar med Nigel Foster- digitalt

Nigel berättar om sin paddling på Lake Toba under 30 minuter och ger oss 30 minuter för frågor.
Alla är varmt välkomna, både medlemmar och andra kajakintresserade.

Samordnare: Jette Gustafsson

Anmälan: Anmäl dig via denna LÄNK. Det räcker inte att bara klicka ”kommer” på Facebook. Fyll i så skickar vi möteslänk innan webinariet.

 

 

17 april – Strandstädning på trevlig strand

Jens Marklund väljer ut en trevlig strand som vi kan paddla till och städa tillsammans.  Därefter myser vi tillsammans på stranden vid öppen eld och äter. De som vill passar på att vinterbada.

Jens brukar ordna med upphämtning av skräpet, så vi behöver inte paddla hem med det, bara känna oss nyttiga medan vi skräpar upp :)

Vi kan dela in oss i små paddelgrupper så vi är max 8 i varje grupp och även har olika stationer på stranden. På så vis kan vi ha fler än 8 som maxantal, eftersom alla hjälps åt att hålla avstånd och grupperna inte sitter tillsammans.

Maxantal 16 personer som i så fall delas in i mindre grupper.

Samordnare:  Jens Marklund
Anmälan:  info@tjornkajak.se

 

 

21 april – Kajaknavigation – digitalt

Då första tillfället blev fullbokat välkomnar vi våra medlemmar till ännu en digital träff där vi lär os mer om navigation utifrån kajakistens värld.  Kursen leds av Jens Marklund. Vi återkommer med länk till verktyg och exakta tider, men det blir en kvällskurs.

Tid: 18.30 – 20.30.

Plats: Zoom – länk skickas till de som anmäler sig till info@tjornkajak.se

Anmälan: info@tjornkajak.se

 

13-16 maj – Kristi Himmelsfärdspaddling med Karlstads Långfärdspaddlare – KLP arrangerar – INSTÄLLT

KLP arrangerar ingen tur i år pga C-19. Vi ser fram emot kommande arrangemang.

Samordnare: Person i KLP, oftast Helge.  Vi återkommer här med namn.

Anmälan:  Inställt

22-23 maj – Kosterpaddling för liten grupp

Paddling runt Koster med möjlighet till övernattning och samkväm på Rossö fredag 21e. Max 8 deltagare och principen ”Först till kvarn…” gäller.

Samordnare:  Martin Berggren och Karin Schoemaker
Anmälan: info@tjornkajak.se  (Fullbokad med väntelista)

 

29-30 maj  – Fjällbackaskärgården – fullbokad

Fjällbacka skärgård med sina många skär och kobbar är alltid värt ett besök. De som vill dagspaddlar, de som vill paddlar helgen.

Samordnare: Hör av dig till info@tjornkajak.se om du kan tänka dig att planera ihop en trevlig tur, dvs tänka ut en rutt.

Anmälan via mail till info@tjornkajak.se – fullbokad

 

4-6 juni – Yttre Bodarna

En tredagars paddling där vi utforskar Yttre Bodane i Vänern. Det är den minst bebodda och den skärgården med mest små öar i hela Vänern. Chansen att få se örn, fiskgjuse och bäver är hög.Självstagande tält eller hammock rekommenderas. OBS! Vattnet i Yttre Bodane är drickbart som det är 😊
Bra gratis parkering men det är 300 meter ner till sjön så en kajakkärra är bra att ha med (har du ingen så delar vi andra med oss).

Max 10 personer.

Samordnare: Jonas  Alexanderson

Anmälan info@tjornkajak.se  – fullbokat

 

12 juni – Paddelteknik, Skärhamn

Vi kommer att öva grunder av olika styrtag, sidoföflyttning med fart och utan fart, prata en del om skäddan hur den hjälper oss och när den motarbetar oss.
Så klart skall vi också träna på effektiva paddeltag också. Vi håller till på Skärhamns badplats och det finns plats för max 8 personer.

Samordnare: Sven Gester

Anmälan: Fullbokat med väntelista. Mail till sven.gester@gmail.com

 

25-27 juni – Midsommar DeLuxe

Vi har under många år ordnat en midsommarpaddling och det gör vi även i år. Veronica Persson samordnar och planen är att fira på Kälkerön som förut. Blir det för blåsigt omgrupperar vi till mer skyddad paddling.

Samordnare: Veronica Persson

Anmälan: persson.karlsson@telia.com

 

Vecka 26 juli – Från Nordre Älvs mynning paddlar vi norrut i skärgården så långt vi hinner

En ny idé inom Tjörns kajakklubb. Tanken är att vi paddlar så långt norrut vi vill under veckan, och ser var vi hamnar. Året därpå startar vi vid den platsen och ser långt vi hinner det året. Förr eller senare har vi paddlat längs hela Bohuslän och kan avsluta veckan inne på norska sidan.

Anslut längs rutten och paddla med så länge du vill. Någon som vill samordna veckan, eller en del av veckan? Hör av er till info@tjornkajak.se.

Vi sätter inget maximalt antal personer på turen,  utan låter så många som möjligt förverkliga denna dröm och så får tältlägren ligga på
flera olika öar, närliggande varandra, så man kan mixa som man vill under paddlingsdagarna. Vi anpassar antalet tältare per ö till rådande omständigheter.

Max antal deltagare: 8 personer

Samordnare:  Åsa Granath samordnar de första dagarna. Är du sugen på att rådda några dagar du med så hör av dig!

Anmälan via mail till info@tjornkajak.se.

12-15 augusti Misterhult för en liten grupp

Vi färdas i österled, till brackvatten där den småskurna skärgården i Misterhults naturreservat, söder om Västervik hägrar. Här finns det, förutom varierade paddlingsvatten i både mellan- och utskärgård, gott om havsörn, häger och annan sjöfågel. Ciceron och guide blir vår egen medlem, Lars Good, som rört sig i området i olika farkoster sen tidigt -80 tal. Det är 36 mil (4 h) till Västervik från Tjörnbroarna så för att optimera paddlingen reser vi lämpligen till ostkusten redan torsdag den 12 aug. Förslagsvis övernattar man på vandrarhem eller i tält i närheten av Västervik för att sen samlas sjösättningsklara kl. 10 fredagen den 13 aug vid en av de alternativa iläggningsplatser som finns ca 3 mil söder om Västervik. Vilken det blir bestäms dagarna innan beroende på väder- och vindprognosen. Det blir två övernattningar på klippunderlag varför ett självstagande tält nästan är ett måste. Det är också viktigt att du har god tält- och friluftsvana för att det ska bli roligt för alla. Vi gör dagsetapper om 15-25 km, varför även god paddelvana är ett krav liksom påsatt flytväst och sittbrunnskapell. Avslutning av turen blir tidig e.m. på söndagen 15 augusti

För de som vill och hinner, erbjuds samkväm med bad och korvgrillning på kvällen den 12 aug hemma hos Lars som bor vid vattnet nästan i centrala Västervik. Vidare praktisk information får varje deltagare via mail kort innan resan.

Max 12 deltagare.  Principen ”Först till kvarn…” gäller.

Samordnare: Lars Good

Anmälan: info@tjornkajak.se  (Fullbokad med väntelista)

 

19-22 augusti – Stockenträffen

Stockenträffen siktar vi på att kunna genomföra i år. Traditionellt om det går, annars med C-19-anpassningar. Håll utkik här för anpassat program när det närmar sig. Vi ses under rätt förutsättningar!

En normal Stockenträffen innehåller gemensamma arrangemang och erbjuder gruppaddlingar och program.
Kajakrabatt gäller för campingen denna helg.  Den nybyggda restaurangen (2020) är naturligtvis öppen och erbjuder mat och dryck för gäster som är sugna.

 

18-19 september – Strömstad skärgård – Fullbokat

Strömstads skärgård Paddling med övernattning  – OBS det går utmärkt att vara med och paddla hem och göra det till en dagstur också. Obs, ej till Koster, utan Strömstads skärgård.  Max 10 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller.  Helgen är fullbokad men det går såklart att sätta upp sig på väntelista.

Samordnare: Tony Neij

Anmälan: tony.d@live.se

 

30-31 oktober – Sjöar i Norra Bohuslän

Lite säkrare att planera in insjöpaddling i november. Vi satsar på Norra Bohusläns sjöar där vi nog kan få till en vacker tur i sjösystemen.  Vi övernattar inomhus. Eventuellt paddlar vi i strömmande vatten så kan du välja så kanske du inte tar din ömtåligaste kajak.  Det går fint att paddla bara en dagstur också.

Max 12deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller.  Fullbokat.

Samordnare: Inger Larsson

Anmälan: info@tjornkajak.se

 

 

13 november – Dagspaddling Munkedal i höstfärger

Välkommen på en dagspaddling i höstfärger i Munkedals vatten. Med lite tur får vi uppleva både bäver och kantarellplockning från kajaken. Och även att paddla upp i ån, och känna på lite strömmande vatten. Exakt var vi paddlar får prognos och dagsform avgöra när vi närmar oss. Startplatsen vi siktar på är Kaserna, där FF Munkedal har sin kanotcentral.  Tänk på att vattnet börjar bli kallt så torrdräkt på.

Max 12 personer, först till kvarn… – FULLBOKAD- men du kan sätta dig på väntelista.

Samordnare: Jette Gustafsson

Anmälan: info@tjornkajak.se

 

 

4-5 December – Tillverka en grönlandspaddel – FULLT

Vi ordnar en tvådagskurs hos Andi Röder där vi tillverkar en egen grönlandspaddel.

Aktiviteten genomförs om C-19-situationen tillåter.

Grönlandspaddeln har på senare tid blivit populär bland kajakpaddlare för att den är lätt, enkel att använda och mycket mångsidig. Och den är lätt att tillverka själv!

Alla deltagare får var sitt limmat paddelämne i gran eller furu att utgå från. Vi markerar önskad dimension och grovsågar ämnet på bandsåg och handhyvlar sedan till önskad tjocklek och form. Därefter sandpappras paddeln som sen är färdig att ytbehandlas. På grund av torktiden kommer vi inte hinna ytbehandla under kursen, men vi pratar om olika metoder och dess för- och nackdelar.

Pris 1200 kr för en tvådagarskurs.

Samordnare: Jette Gustafsson

Anmälan: info@tjornkajak.se

 

 

11 december – Glöggpaddling – midvinternattens köld är inte sådär jättehård …

Vår traditionella glöggpaddling  – ladda termosarna och kakburkarna igen. Vi börjar även i år vid badplatsen i Tjörns huvudstad, Skärhamn. Ta även fram dina varmaste kläder, för denna paddling brukar bli kylslagen – men mysig!

Sjöklara kl 10.00 och beräknad återkomst kl 15.00.  Normalt inget maxantal på denna paddling.  Om C-19-rekommendationer finns följer vi dessa och sätter maxantal därefter. Principen först till kvarn gäller i så fall.

Samordnare:  Robin Dahlöf

Anmälan: Robin, telefon/SMS 0709-186 645, e-post robindalof@hotmail.com

 

 

Back To Top