skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Tjörns kajakklubbs program för 2020 (och början av 2021) för klubbens aktiviteter. Det är bara att skriva in dem i din almanacka och anmäla dig efter behag. Du är väl redan medlem? Kom med i klubben, kostar bara 100 kr livet ut!

OBS att ändringar kan göras under säsongen så titta gärna in på sidan regelbundet. Missa inte heller medlemmarnas spontan-arrangerade turer utöver ”officiella” programmet – du hittar dem på facebooksidan

 

17 februari 2021 – Årsmöte

Varmt välkomna till Tjörns Kajakklubbs årsmöte den 17 februari. I år blir det ett digitalt årsmöte och vi hoppas att det har den trevliga effekten att även du som haft för lång resväg tidigare nu har möjlighet att delta.
Som alltid är huvudsyftet med vårt årsmöte att bestämma paddlingarna för året och vi hoppas på många förslag från våra medlemmar.
Maila gärna dina förslag i förväg till vår mail info@tjornkajak.se Det går också att maila under mötet. Vi tänker att vi lättare kan förbereda skärmvisning av alla förslagen, om de flesta kommer i förväg, så kompletterar vi snabbt och lätt med de förslag som kommer in under själva mötet.
Tid: 17 februari klockan 18.30 startar vi det digitala webexmötet. Själva årsmötet startar kl 19.00 men vi rekommenderar att du kopplar upp dig i god tid så du hinner får ordning på tekniken.
Länk till mötet:

 

________________________________________________________________________________

GENOMFÖRDA AKTIVITETER

18-19 januari – Tillverka en grönlandspaddel

Vi ordnar en tvådagskurs hos Andi Röder där vi tillverkar en egen grönlandspaddel.

Grönlandspaddeln har på senare tid blivit populär bland kajakpaddlare för att den är lätt, enkel att använda och mycket mångsidig. Och den är lätt att tillverka själv!

Alla deltagare får var sitt limmat paddelämne i gran eller furu att utgå från. Vi markerar önskad dimension och grovsågar ämnet på bandsåg och handhyvlar sedan till önskad tjocklek och form. Därefter sandpappras paddeln som sen är färdig att ytbehandlas. På grund av torktiden kommer vi inte hinna ytbehandla under kursen, men vi pratar om olika metoder och dess för- och nackdelar.

Pris 900 kr för en tvådagarskurs.

Anmälan:  jette@jette.se

 

5 februari – Årsmöte med föredrag om paddling från Tjörn till Ö-vik

Vi kryddar årsmötet med spännande av Christer Hermansson om hans paddling i somras från Tjörn till Övik.

Dörrarna öppnas klockan 18.30 och då kan du köpa fika till självkostnadspris.

Mötet börjar 19:00 och vi brukar hålla på ungefär 2 timmar.

Anmälan via e-post tjornkajak@yahoo.com – så vi vet hur mycket fika vi ska förbereda. Varmt välkomna!

29 februari – 1 mars Tillverka en grönlandspaddel  – extrainsatt kurs

Vi ordnar en tvådagskurs hos Andi Röder där vi tillverkar en egen grönlandspaddel.

Grönlandspaddeln har på senare tid blivit populär bland kajakpaddlare för att den är lätt, enkel att använda och mycket mångsidig. Och den är lätt att tillverka själv!

Alla deltagare får var sitt limmat paddelämne i gran eller furu att utgå från. Vi markerar önskad dimension och grovsågar ämnet på bandsåg och handhyvlar sedan till önskad tjocklek och form. Därefter sandpappras paddeln som sen är färdig att ytbehandlas. På grund av torktiden kommer vi inte hinna ytbehandla under kursen, men vi pratar om olika metoder och dess för- och nackdelar.

Pris 900 kr för en tvådagarskurs.

Anmälan:  jette@jette.se (Fullbokat)

 

14-15 mars – Dagspaddling med bastu & övernattning i Tullboden

Heldagspaddling från Tullboden med övernattning hos Jette. Vi paddlar i lämpliga vatten med utgångspunkt från Tullboden under lördagen. På kvällen äter vi tillsammans efter en bastu och god samvaro. De som vill kan paddla även söndagen, men det brukar oftast bli långfrukost, en promenad och hemfärd därefter.  Här är endast plats för en mindre grupp paddlare eftersom vi övernattar hos Jette som inte har obegränsat med sovplatser eller plats runt matbordet. Först till kvarn gäller.

Samordnare: Jette Gustafsson

Anmälan: jette@jette.se (FULLBOKAT)

 

4 april – Vårpaddling från Kungälv till Göteborgs hamninlopp c

Vi startar vid Kungälvs kanotklubb och paddlar ner till Älvsborgsbron vid Göteborgs hamninlopp.  Max 20 deltagare. Vi klurar ut logistiken så vi inte ska behöva paddla motströms tillbaka 🙂

Samordnare: Rayne Månsson.
Anmälan: jette@jette.se  –

 

5 april – Tovning av sittunderlag

Thomas och Cia bjuder in till en rolig aktivitet för medlemmarna i Tjörns kajakklubb. Även så här års är det ju lite gott med ett varmt sittunderlag vid den obligatoriska fikan när man är ute och paddlar.

Vi samlas kl 11 i Tjörns norra skärgård (Öberg 823, Stillingsön) för brunch (meddela allergier) och tovning av sittunderlag.
Vi ordnar med material och brunch, men det är bra att deltagarna tar med förkläde, handduk, långpanna/bricka som grundform för sittunderlaget.

Plats: Öberg 823, Stillingsön
Anmälan: maila steindahl@live.se senaste torsdag 2/4.
Antal platser är begränsat till 5 personer.
Kostnad 100 kr/person.

 

18-19 april – Grebbestad med gourmetpaddling – Skjuts till hösten pga Covid-19

Vi bor i Grebbestad och paddlar i närliggande vatten. Efter paddling lagar vi mat tillsammans på vandrarhemmet i Grebbestad. De som vill kan paddla även söndagen. Vi har bokat bäddplatser för 12-14 personer, principen ”Först till kvarn…” gäller.

Samordnare: Jette Gustafsson & Inger Larsson
Anmälan: jette@jette.se – Fullbokat!!

 

 

1-3 maj – 25-årsjubileum på Dannemarken

Givetvis vill vi uppmärksamma klubbens 25-årsjubileum med en specialpaddling. Det gör vi genom att paddla till Dannemarken och fira tillsammans där.

Vi begränsar till max 30 personer pga både tältplats och Covid-19.  FULLBOKAT

Samordnare:  Styrelsen

Anmälan via mail till tjornkajak@yahoo.com

 

21-24 maj – Kristi Himmelsfärdspaddling med Karlstads Långfärdspaddlare – Väst om Tjörn

Årets Kristi Himmelfärdspaddling med TjKK och KLP arrangeras av oss. Styrelsen har förslag om att paddla i vattnen väst om Tjörn men vi behöever en samordnare för att få till en trevlig tur. Max 20 personer. Först till kvarn gäller.

Samordnare: Hör av dig till tjornkajak@yahoo.com om du kan tänka dig att planera ihop en trevlig tur.

Anmälan via mail till tjornkajak@yahoo.com – Inställt pga brist på anmälningar.

 

13 juni – Paddelteknik

Vi kommer att öva grunder av olika styrtag, sidoföflyttning med fart och utan fart, prata en del om skäddan hur den hjälper oss och när den motarbetar oss.
Så klart skall vi också träna på effektiva paddeltag också. Vi håller till på Skärhamns badplats och det finns plats för max 10 personer.

Samordnare: Sven Gester

Anmälan via mail till sven.gester@gmail.com  Just nu fullbokat, men det går bra att ställa sig i kö. Kan ju bli avhopp!

 

19-21 juni – Midsommar DeLuxe

Det ser ut som om vår midsommarpaddling blir inställd i år. Ingen har räckt upp handen för att samordna aktiviteten och då är det lite svårt att samla en grupp.

Samordnare: Hör av dig till tjornkajak@yahoo.com om du kan tänka dig att planera ihop en trevlig tur.

Anmälan: tjornkajak@yahoo.com

 

4-5 juli – Fjällbacka

Fjällbacka skärgård med sina många skär och kobbar är alltid värt ett besök. Martin Berggren tänker ut en rutt. Varmt välkomna att anmäla er.

Vi säger maximalt 15 personer på turen, först till kvar gäller.

Anmälan via mail till tjornkajak@yahoo.com. Turen är nu FULLBOKAD men det går fint att anmäla sig till väntelista.

 

 

(14)-15-16/8 – Paddling med Helsingborgskanotisterna i Norra Vättern

Tillsammans med Helsingborgskanotisterna paddlar vi i Norra Vättern. För många okända vatten. Mer information när vi närmar oss.

Max 20 deltagare (10 från Tjörns Kajakklubb och 10 från Helsingborgskanotisterna), principen ”Först till kvarn…” gäller.

Samordnare: Christina Carlsson

Anmälan: christina.carlsson@privatbostader.se  (Fullbokat, men du kan såklart maila för att komma på väntelista)

28-30 augusti – Stockenträffen

Stockenträffen kämpar emot C-19.  Vi skrotar alla gemensamma arrangemang och erbjuder inga grupppaddlingar, inga samlingar och inget program.  Men att komma och bo på campingen och paddla i mindre självskapade grupper är helt ok enligt gällande restriktioner. Vi ses under rätt förutsättningar!
Kajakrabatt gäller fortfarande för campingen för den helgen.  Den nybyggda restaurangen är naturligtvis öppen och erbjuder mat och dryck för gäster som är sugna.
2021 kommer vi att satsa på en traditionell Stockenträff med turer och program.

 

 

12-13 september – Strömstad skärgård

Strömstads skärgård Paddling med övernattning  – OBS det går utmärkt att vara med och paddla hem och göra det till en dagstur också. Obs, ej till Koster, utan Strömstads skärgård.  Max 20 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller.

Samordnare: Tony Neid

Anmälan: tony.d@live.se

 

 

INSTÄLLT PGA VIND – 3 oktober – Dagspaddling någonstans i Sotenäs

Välkommen på en dagspaddling. Till denna tur har vi ingen föranmälan utan de som är intresserade träffas kl. 9.30  på parkeringen på landsidan av bron över Sotenkanalen och bestämmer var vi ska paddla. Om vädret är lugnt och fint kanske vi vågar oss till utsidan av Ramsvikslandet. Om det blåser mera blir paddlingen i mera skyddade vatten. Tänk på att vattnet börjar bli kallt så torrdräkt på.

Om SMHIs prognos för Smögen dagen innan visar på mer än 8 m/s i medelvind blir paddlingen inställd – men de som dyker upp kanske vill följa med på en vandring?

Samordnare: Inger Larsson & Jette

Anmälan: Behövs inte, bara att dyka upp

 

17 – 18 oktober – Svartedalen på hösten – obs fullbokat!

Lite säkrare att planera in insjöpaddling i oktober. Vi satsar på vackra Svartedalen där vi nog kan få till en fin tur i sjösystemen. Den som har lust kan övernatta i tält eller vindskydd, men det går fint att paddla bara en dagstur också.

Max 20 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller.

Samordnare: Jens Marklund & Robin Dahlöf

Anmälan: FULLBOKAT  – Robin, telefon/SMS 0709-186 645, e-post robindalof@hotmail.com

 

INSTÄLLT – 7 november – Dagspaddling någonstans i Sotenäs

Tråkigt men nödvändigt! Vi ställer in den planerade paddlingen i Sotenäs till helgen. Vi följer rådande rekommendationer och uppmanar inte till samlingar – även om vi tänkt vara utomhus. Hoppas ni paddlar på egen hand eller i små grupper och att vi tillsammans hjälps åt att undvika att sprida smittan.

Vi ser på en paddling åt gången och återkommer med info om kommande paddlingar.

Var rädda om er! ❤️

Inställt: Välkommen på en dagspaddling. Till denna tur har vi ingen föranmälan utan de som är intresserade träffas kl. 9.30  på parkeringen på landsidan av bron över Sotenkanalen och bestämmer var vi ska paddla. Om vädret är lugnt och fint kanske vi vågar oss till utsidan av Ramsvikslandet. Om det blåser mera blir paddlingen i mera skyddade vatten. Tänk på att vattnet börjar bli kallt så torrdräkt på.

Om SMHIs prognos för Smögen dagen innan visar på mer än 8 m/s i medelvind blir paddlingen inställd – men de som dyker upp kanske vill följa med på en vandring?

Samordnare: Inger Larsson & Jette

 

 

 

INSTÄLLT – 14-15 november – Tillverka en grönlandspaddel

Vi ordnar en tvådagskurs hos Andi Röder där vi tillverkar en egen grönlandspaddel.

Grönlandspaddeln har på senare tid blivit populär bland kajakpaddlare för att den är lätt, enkel att använda och mycket mångsidig. Och den är lätt att tillverka själv!

Alla deltagare får var sitt limmat paddelämne i gran eller furu att utgå från. Vi markerar önskad dimension och grovsågar ämnet på bandsåg och handhyvlar sedan till önskad tjocklek och form. Därefter sandpappras paddeln som sen är färdig att ytbehandlas. På grund av torktiden kommer vi inte hinna ytbehandla under kursen, men vi pratar om olika metoder och dess för- och nackdelar.

Pris 900 kr för en tvådagarskurs.

Anmälan:  jette@jette.se  – OBS- fullbokat, men du kan sätta dig på väntelista.

 

 

 

26 november – Digital Kajak-AW

Om vi inte kan träffas därute så kan vi ju ses digitalt och prata kajak! Häng med på digitalt AW där vi pratar kajak, kajakturer som varit, som vi drömmer om, eller precis vad som helst som har med vårt gemensamma intresse att göra.

Vi kommer att använda oss av plattformen zoom och vi öppnar mötet 18.45 så hinner vi logga in och få ordning på det tekniska innan kl 19.00 som blir startskottet :.)

Länk till mötet:  https://zoom.us/j/2789102655

Fullbokad – 12 december – Glöggpaddling – midvinternattens köld är inte sådär jättehård …

Vår traditionella glöggpaddling  – ladda termosarna och kakburkarna igen. Vi börjar även i år vid badplatsen i Tjörns huvudstad, Skärhamn. Ta även fram dina varmaste kläder, för denna paddling brukar bli kylslagen – men mysig!

Sjöklara kl 10.00 och beräknad återkomst kl 15.00. Vi följer rekommendationerna och tillåter endast 8 deltagare. Paddlinen är nu fullbokad.

Samordnare:Robn Dahlöf

Anmälan: Robin, telefon/SMS 0709-186 645, e-post robindalof@hotmail.com

 

INSTÄLLT – 13 december – Lussepaddling med GKF i Göteborgs vallgrav

GKF paddlar i sina hemmavatten och inte i vallgraven. Vi rekommenderar våra medlemmar att delta i vår egen glöggpaddling den 12 december

 

 

23-24 januari 2021 – Tillverka en grönlandspaddel

Vi ordnar en tvådagskurs hos Andi Röder där vi tillverkar en egen grönlandspaddel.

Grönlandspaddeln har på senare tid blivit populär bland kajakpaddlare för att den är lätt, enkel att använda och mycket mångsidig. Och den är lätt att tillverka själv!

Alla deltagare får var sitt limmat paddelämne i gran eller furu att utgå från. Vi markerar önskad dimension och grovsågar ämnet på bandsåg och handhyvlar sedan till önskad tjocklek och form. Därefter sandpappras paddeln som sen är färdig att ytbehandlas. På grund av torktiden kommer vi inte hinna ytbehandla under kursen, men vi pratar om olika metoder och dess för- och nackdelar.

Pris 900 kr för en tvådagarskurs.

Anmälan:  jette@jette.se – OBS: Fullbokat men du kan sätta dig på väntelista.

 

 

Back To Top