skip to Main Content
Inloggning endast för admin:
Ljuset blev vidunderligt!

Höstpaddling från Ramsvikslandet

Hösten har varit fantastisk och lördagen den 20 oktober var precis så som man kan önska sig en härlig höstdag. 11 paddlare samlades på norra stranden på Ramsvikslandet där vi trodde att vi hittat en bra parkering. Det visade sig att det kostade 20 kr i timman just på denna lilla plätt så vi lade i och flyttade bilarna. Senare insåg vi att hade vi åkt till absolut nordligaste udden (dit några av oss åkte) så var det både gratis och där fanns – olåsta – toaletter. Att ta lärdom av till nästa gång.

Paddling

Vi skuttade i vattnet från olika stränder och paddlade över till Hunnebostrand där Ralf väntade från sin hemmahamn. Det är något visst med att paddla under hösten, så lugnt både på havet och runtomkring. Några båtar såg vi dock, det är ju ändå hummertider.

Från Hunnebo paddlade vi norrut upp mot Alvö och Kålö innan vi stannade för lunch i solen på Valön.  Där njöt vi en stund innan vi paddlade tillbaka genom att snirkla oss runt Lyngö och in i kajaktisternas hopp&lekland i vattnet kring Stora Flatskär och Tocken. Här finns allt, länsmanshålet där man kan leka pirat, lagunen där man kan vila och njuta och brotten utanför där man kan leka.  Vi paddlade runt där en stund och hade det bra.

 

Efter lunch tog vi oss söderut genom små trånga passager. Så roligt att Inger hittar så bra i dessa vatten och dessutom kan berätta små anekdoter, sanna eller ej, som roade oss. Vädret var härligt, ljuset fantastisk och det var verkligen en härlig dag. Totalt paddlade vi 17 km, en ganska lagom dagstur i makligt tempo.

Mys

Vid 4-tiden var vi tillbaka på stranden på Ramsvikslandet där vi samlade energi med lite fika innan vi checkade in på Ramsviks Övergård. Ett ställe som Inger rekommenderat och som visade sig vara en fullträff!   Fina rum med kök hade vi, lagom för 3 personer och så hade vi bokat den mysiga ladan där vi åt räkor och hade sååå trevligt på kvällen. Det var så trevligt att vi bestämde att detta måste bli basen för fler paddlingar under 2019.

Bild Rayne Månsson

 

Ralfs bilder – läs bildtexten med kärlek :-)

Vädret var ju underbart hela dagen men prognosen lovade inte riktigt lika fint på söndagen. Så det var bara de tuffaste – Inger, Turid och Carina – som bestämde sig för att paddla även söndag. Några andra åkte hem, andra tog sig en liten vandring.  Alla var nöjda med dagen.

Stort tack till Inger som tipsat, tänkt ut rutt, handlat finfina räkor från Smögen och såg till att det blev en lyckad helg!

Paddlade gjorde Anette, Ralf, Tony, Veronica, Ingela (som var med för första gången, extra roligt) Rayne, Kristina, Turid, Carina, Inger och Jette.

 

 

Vid pennan

Jette Gustafsson

 

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top