skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Tjörns kajakklubbs program för 2024 för klubbens aktiviteter. Det är bara att skriva in dem i din almanacka och anmäla dig efter behag. Du är väl redan medlem? Kom med i klubben, kostar bara 100 kr livet ut!

OBS att ändringar kan göras under säsongen så titta gärna in på sidan regelbundet. Missa inte heller medlemmarnas spontan-arrangerade turer utöver ”officiella” programmet – du hittar dem på facebooksidan.

OBS OBS – vi lägger ofta ut våra turer som event på Facebook, men du måste ALLTID anmäla dig via instruktionerna

 

FEBRUARI

15 februari årsmöte

Årsmöte där vi också lägger program för 2024 års paddling, vilket sedan publiceras här på hemsidan – och ni ser programmet här :-)

 

MARS

4 mars – Digital uppstart Stick&Paddla

För alla som vill inspirera och inspireras av stickning som är användbar i kajaksammanhang. På denna träff berättar vi om våra förslag på stickprojekt och hur vi tänkt oss kring paddlingen i maj. Denna digitala träff är öppen både för dig som bara vill inspireras men såklart särskilt för dig som tänkt följa med på Stick&Paddla-helgen i maj. Du behöver anmäla dig enligt nedan även för digital träff.

Samordnare: Lotta & Jette

Anmäl dig till jette@jette.se

 


16 mars – Dagspaddling i Grebbestad – och för den som vill, gemensamt besök till Paddling Film Festival i Grebbestad.

Välkommen att delta i en dagspaddling i vattnen utanför Grebbestad. Detta är en paddling som passar perfekt både för dig som är sugen på bara en dagspaddling, och kanske ännu mer för dig som skulle vilja delta i, och ha sällskap till Paddling Film Festival som anordnas av Skärgårdsidyllen den 16 mars på kvällen i Grebbestad.

Under dagen paddlar vi i lämpliga vatten. Vi ska försöka hitta ett ställa att hyra en bastu så vi kan värma oss & snygga till oss innan filmfestivalen som börjar klockan 16.00.

Här hittar du mer info om filmfestivalen, och här kan du också boka biljetter och kanske mat om du vill

Vi återkommer med tid och samlingsplats när det närmar sig. Men om du är intresserad av filmfestivalen rekommenderar vi att du bokar biljett snarast, det var utsålt i fjol.

Max antal deltagare: Ingen begränsning

Samordnare: Jette Gustafsson & Maria Helgegren

Anmälan:  jette@jette.se

 

APRIL

8 april – Digital Stick&Paddla

För alla som vill inspirera och inspireras av stickning som är användbar i kajaksammanhang. På denna träff diskuterar vi våra stickprojekt och hur vi tänkt oss kring paddlingen i maj. Denna digitala träff är öppen både för dig som bara vill inspireras men såklart särskilt för dig som tänkt följa med på Stick&Paddla-helgen i maj.

Samordnare: Lotta & Jette

Anmäl dig till jette@jette.se

 


13 april – Geologipaddling

Välkommen till en härlig vårpaddlingsupplevelse där vi utforskar geologin kring Älgön/Brattön.

Under paddlingen tittar vi på områdets geologi och försöker förstå de fascinerande formationerna som har formats genom tiderna. Vi har med oss en kunnig geolog som kan dela med sig av intressant information och berättelser om hur naturen har format den underbara miljön vi befinner oss i.

Anmäl dig nu och så lär vi oss tillsammans.

Max antal deltagare: 18 personer, först till kvarn gäller.  Fullbokad tur med väntelista.  Du kan såklart anmäla dig och hoppas på tur :)

Samordnare: Ingela Nylander

Anmälan: ingela@nying.se

 

MAJ

8 maj – Digital Stick&Paddla

För alla som vill inspirera och inspireras av stickning som är användbar i kajaksammanhang. På denna träff diskuterar vi våra stickprojekt och hur vi tänkt oss kring paddlingen i maj. Denna digitala träff är öppen både för dig som bara vill inspireras men såklart särskilt för dig som tänkt följa med på Stick&Paddla-helgen i maj.

Samordnare: Lotta & Jette

Anmäl dig till jette@jette.se

 


9-10 maj  –  Kristi-Him-paddling i Dalsland!

En härlig tvådagars-paddling från Nedre Kalven till Ömmeln där vi övernattar vid lägerplats med både vindskydd och dass.  Vi bjuder även in Karlstads Långfärdspaddlare till denna tur.

Max antal deltagare: 10 personer, först till kvarn gäller.  (Fullbokat, men möjligt att sätta sig på väntelista)

Samordnare: Morgan Andersson

Anmälan: morgangatan@hotmail.com


18-19 maj – Stick & Paddla

Kombinationen sticka och paddla har visat sig både populär och uppskattad. Att ta med sig sin stickning ut på tur, paddla och njuta av naturen och därefter samlas i lägret och prata stickning med likasinnade. Även den här gången har vi ett tema – vi stickar mössor eller halskragar som passar perfekt för vinterpaddling. Kanske designar vi några speciellt för Tjörns kajakklubb? 

Vi inleder med några digitala träffar där vi hjälps åt med mönster och tankar kring våra projekt. Det kommer inte att vara komplicerad stickning. Det är en klar fördel om du har provat på att sticka, men framförallt behöver du tycka att detta är en rolig kombo och vara intresserad.

Vår plan är att paddla vid Vendelsöarna i Halland. Där tror vi att vi kommer att trivas fint.

Max antal deltagare: 16 personer, först till kvarn gäller. (Fullbokat men möjligt att delta i de digitala träffarna och det finns ju alltid en chans att någon bokar av)
Samordnare: Jette Gustafsson & Lotta Johnsson
Anmälan: jette@jette.se

25-26 maj – Tösse Skärgård

Välkommen till en paddlingshelg i idylliska Tösse skärgård! Under två dagar njuter vi av den lilla skärgårdens gömda pärlor, samlas kring lägerelden och ljuger om tidigare paddlingar, trivs med varandra och äter mer än vi borde.  Har det helt enkelt ruskigt bra.

Jonas Alexandersson, som kan det mesta om Vänerns vatten leder turen. Välkomna att anmäla er.

Max antal deltagare: 12 personer.  Turen är fullbokad med ganska lång väntelista redan!

Samordnare: Jonas Alexandersson

Anmälan: retsam@telia.com

JUNI

31 maj- 2 juni  – Fågelskådarpaddling

En favorit i repris!  Tillsammans med Anna och Emma lär vi oss om fåglar som vi stöter på under våra paddlingar.  Vi kommer både att paddla och leta fåglar men också stanna och se vad vi hittar och vad vi känner igen. Denna tur passar både för dig som ungefär känner igen en svan men gärna skulle vilja kunna lite mer – och dig som redan har en tjusig krysslista.

Anmäl dig nu och låt oss tillsammans utforska den suveräna kombon paddling och fågelskådning.

Max antal deltagare: 15 personer, först till kvarn gäller.  FULLbokat med väntelista….

Samordnare från Tjörns kajakklubb: Anna Östlund och Emma Schwarzmayr

Anmälan: anna.b.ostlund@gmail.com

 

AUGUSTI

 

15-18 augusti – Stockenträffen

Stockenträffen äger rum 15-18 augusti. Mer info om träffen fylls på efterhand här.

 


24-25 augusti – Surströmmingspaddling i trakten av Rossö/Koster

Ett perfekt tema för utomhusaktivitet är ju förtäring av surströmming! Vi paddlar till ödsligt ställe och njuter av den ruttna maten :-)  Om vädret tillåter paddlar vi över till Koster, i annat fall tältar vi på Rossö/Tjärnösidan.  Självklart går det att äta annat också, men man tillåts inte klaga på odören :-)

Max antal deltagare: 8 personer, först till kvarn gäller. Fullbokat, men du kan sätta dig på kölista.

Samordnare:Karin Schoemaker

Anmälan: karin.schoemaker.jonsered@gmail.com

 

SEPTEMBER

6 september – Island of Light – paddling till Smögen med Sotenäspaddlarna

Sotenäspaddlarna arrangerade i fjol en paddling med pimpade kajaker där vi besökte utställningen Island of Light från vattnet. Det var en spektakulär upplevelse och den kommer Sotenäspaddlarna att ordna även 2024. Tjörns Kajakklubb är varmt välkomna att delta. Pimpa gärna din kajak med belysning så kommer vi säkert även i år att dokumenteras och uppmärksammas under rubriken ”Public Participation”.

Max antal deltager: Ingen begränsning

Samordnare: Jette Gustafsson & Tony Davidsson

Anmälan: info@tjornkajak.se

 

OKTOBER

4-6 oktober Paddling, teknikträning och socialisering

Vi bokar in en helg på Ramsviks Övergård utanför Sotekanalen. Där bor vi bra och kan umgås i gemensamhetslokal. Till denna helg har vi bjudit in även Helsingborgskanotisterna.  10 platser hålls för oss och 10 för Helsingborgarna.

Tony Davidsson håller i teknikträning, paddlar gör vi där vindarna är gynsammast. Räkfrossa på kvällen är det mest troliga just nu!

Max 20  personer – först till kvarn! OBS, fullbokad tur och fullbokad väntelista.

Samordnare: Jette Gustafsson & Tony Davidsson

Anmälan: Info@tjornkajak.se

NOVEMBER

9-10 november

En höstlig paddling i vattnen kring Instön eller Kråkerön, eller kanske ut mot Marstrand, som alltid anpassar vi oss efter vädret.  Efter en dag på havet är det mysigt att umgås i värmen. Kristina bjuder hem oss till sitt hus alldeles i närheten av Tjuvkil. Där fixar vi en knytismiddag tillsammans och umgås.  Den som vill kan sova kvar, några i sängar, några på medhavda luftmadrasser.  Det låter väl som en härlig novemberaktivitet?
Max antal: 12 personer, först till kvarn som vanligt.
Samordnare: Kristina Öqvist

 

 


xx-xx November – Tillverka en grönlandspaddel

Vi ordnar en tvådagskurs hos Andi Röder där vi tillverkar en egen grönlandspaddel.

Aktiviteten genomförs om C-19-situationen tillåter.

Grönlandspaddeln har på senare tid blivit populär bland kajakpaddlare för att den är lätt, enkel att använda och mycket mångsidig. Och den är lätt att tillverka själv!

Alla deltagare får var sitt limmat paddelämne i gran eller furu att utgå från. Vi markerar önskad dimension och grovsågar ämnet på bandsåg och handhyvlar sedan till önskad tjocklek och form. Därefter sandpappras paddeln som sen är färdig att ytbehandlas. På grund av torktiden kommer vi inte hinna ytbehandla under kursen, men vi pratar om olika metoder och dess för- och nackdelar.

Pris 1200 kr för en tvådagarskurs.  Du betalar en tredjedel av kostnaden när du anmäler dig, återbetalas inte vid avhopp.

Samordnare: Jette Gustafsson

Anmälan: info@tjornkajak.se

 

DECEMBER

x december – Glöggpaddling – midvinternattens köld är inte sådär jättehård …

Vår traditionella glöggpaddling. Ladda termosarna och kakburkarna, ta fram dina varmaste kläder, för denna paddling brukar bli kylslagen – men mysig!

Sjöklara kl 10.00 och beräknad återkomst kl 15.00.  Mer info om exakt startpunkt får du när det närmar sig.

Samordnare:  Robin Dahlöf

Anmälan sker till Robin, telefon/SMS 0709-186 645, e-post robindalof@hotmail.com när som helst eftersom vi inte har någon begränsning på deltagarantal

FEBRUARI 2025

xx februari 2025 – Årsmöte med föredrag

Varmt välkomna till Tjörns Kajakklubbs årsmöte.  Mötet börjar 19:00 och vi brukar hålla på ungefär 2 timmar.
Mer detaljer längre fram.
Back To Top