skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Paddling i Tösse skärgård maj 2024

Inbjudan till paddling i Tösse skärgård 25 -26 maj, men alla utom två kom redan fredag eftermiddag eller kväll.

Det var stilla väder, en vacker solnedgång och otroligt mycket myggor! Den blöta vintern med högt vattenstånd kombinerat med en varm maj har gjort att det blivit rekordmånga mygg.  Men en liten eld (inget eldningsförbud I området) gjorde att vi kunde sitta ute på en lång brygga  och vistelsen bland myggen blev uthärdlig.

Vi var på ön Storön. där en förening (Öfolket) har en stuga man kan använda, utedass, ved, eldstad, två bryggor och en ganska så stor gräsmatta det går att tälta på. Allt helt utan kostnad eller bokning. Men skänk gärna en slant till föreningen om ni stannar där någon natt.

Deltagarna kom ifrån Stockholm, Skåne, Halland, Göteborg, Borås och Västkusten och så jag som är en lokal paddlare. Mycket trevligt att få visa denna fina skärgård för långväga paddlare.

Lördag

En slö lördagmorgon då vi väntade på de två sista deltagarna följdes av ca: 16 km paddling där målet var Harehalsen där det är en vacker sanddyn mellan två öar. De flesta tog chansen att ta sig ett dopp (inte jag, nej, nej), både morgon och kväll.
Väl tillbaka var jag och Robert ute och rollande medan några badade. Vattnet börjar sakta bli lite varmare, men kallare än havet, helt ok att rolla i men för kallt för mig att bada i. Men det tycker jag i och för sig nästan alltid..

Matlagning och middag ute på bryggan medan sol gick ner i ännu en vacker solnedgång.

Söndag

På söndagmorgon packade vi ihop våra grejor ner I kajakerna och hade en kort paddling till Gåsön för snabbfika och sedan till Rolfskärrs Stugby, där de öppnade upp receptionen så vi kunde få en glass efter lunchen. Mycket vänligt av den unga killen som jobbade där.

Redan vid 14-tiden var vi tillbaka till parkeringen vid Tössebäcken och fick lastat på kajakerna på våra bilar. De flesta hade ju en bit att köra.

Vi har haft en väldigt trevlig och mysig helg med mycket prat och skratt, och även lite paddling. Som vanligt hade jag jobbat hårt för att få fint väder men tyvärr glömt bort myggorna. Man hinner inte med allt 😂

Tack till:

Eva, Robert, Tarja, Jörgen, Kristina, Karin, Karina, Katarina, Doris, Veronica, Håkan och Bert.

Vid pennan: Jonas Alexandersson

Karins bilder
Jonas bilder

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top