skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Tjörns kajakklubbs program för 2023 (och början av 2024) för klubbens aktiviteter. Det är bara att skriva in dem i din almanacka och anmäla dig efter behag. Du är väl redan medlem? Kom med i klubben, kostar bara 100 kr livet ut!

OBS att ändringar kan göras under säsongen så titta gärna in på sidan regelbundet. Missa inte heller medlemmarnas spontan-arrangerade turer utöver ”officiella” programmet – du hittar dem på facebooksidan.

OBS OBS – vi lägger ofta ut våra turer som event på Facebook, men du måste ALLTID anmäla dig via instruktionerna

 

FEBRUARI

15 februari årsmöte

Årsmöte där vi också lägger program för 2023 års paddling, vilket sedan publiceras här på hemsidan – och ni ser programmet här :-)

MARS

24-26 mars – Tullboden – För dig som vill lära dig att planera en tur

Detta är en helg främst för dig som skulle vilja, men ännu inte vågat, bjuda in till en tur med vår klubb.

Vi samlas i Tullboden redan fredag. Fredagskvällen startar vi med med tunnbad och bad för den som vågar. Boende finns i enkla stugor. Under lördagen paddlar vi i närområdet, bastar och värmer upp oss när vi kommer hem. Sedan lyssnar vi på Tony Davidssons tips och samtalar om paddlingsplanering.  Vi avslutar kvällen med gemensam middag. Om det blir räkfrossa eller annat får vi se. På söndagen paddlar vi igen såklart!

Pris för boende hela helgen cirka 350 kr om vi får fullbokat. Om inte kan det bli lite dyrare, men inte så mycket.

Max antal deltagare: 14 personer, först till kvarn gäller.

Samordnare: Jette Gustafsson

Anmälan:  jette@jette.se

APRIL

1 april – Ryskärsfjorden

En dagspaddling med option på övernattning om vädret lockar. Vi paddlar på härliga Ryskärsfjorden och roar oss med bland annat vraktittning tillsammans med Andi Röder som känner dessa vatten väl. Om vädret tillåter kanske vi sover över, men det funkar fint att dagspaddla också.

Max antal deltagare: 15 personer, först till kvarn gäller.

Samordnare: Andi Röder

Anmälan: andiroder@hotmail.com

29 april-1 maj – Blekinge med Helsingborgskanotisterna

Vår vänskapsklubb Helsingborgskanotisterna bjuder in oss att paddla med dem i Blekinge med utgångspunkt Svalemåla Stugby. Vi bor i stugor eller tält och umgås i gemensamhetslokal, har tillgång till bastu och badtunna.

Max antal deltagare: Tanken är 15 personer från varje klubb.  först till kvarn gäller.

Samordnare från Tjörns kajakklubb: Jette Gustafsson

Anmälan: jette@jette.se

 

MAJ

18-21 maj – Kosterpaddling

Vi tänker oss en löst sammansatt paddlingshelg där man kan delta hela helgen om man vill, men det går också fint att ansluta eller avsluta som det passar.  Vi samordnar tältplatser och ser oss omkring i Kosterarkipelagen under helgen. Vi bjuder in Karlstads Långfärdspaddlare till denna helg, vilket är en fin tradition mellan våra klubbar.

Max antal deltagare: 15 personer, först till kvarn gäller. (fullbokat, men väntelista funkar såklart)

Samordnare från Tjörns kajakklubb: Jette Gustafsson

Anmälan: jette@jette.se

 

27-28 maj – Paddling med fokus på fågelskådning

I vattnen kring Malö och Bassholmen hoppas vi hitta både sjöfågel och lite mer skoglika arter som sångare mm. Tillsammans med ett par vana paddlare med stort fågelintresse och en hel del fågelkunskap ger vi oss på fågelskådarpaddling. Detta blir helt säkert en härlig och intressant dag.

Denna tur passar både för dig som ungefär känner igen en svan men gärna skulle vilja kunna lite mer – och dig som redan har en tjusig krysslista.

Max antal deltagare: 15 personer, först till kvarn gäller.

Samordnare från Tjörns kajakklubb: Anna Östlund och Emma Schwarzmayr

Anmälan: anna.b.ostlund@gmail.com

JUNI

9-11 juni – Kreativ paddling med utgångspunkt Björkö

I fjol njöt vi av mameluckstickningspaddling (underbart ord). I år vill vi vara mer inkluderande och bjuder in till en helg med bredare fokus. Vi både skapar och paddlar. Du som deltar tar med dig ditt eget projekt som kan vara allt från mameluckstickning, fix till din kajak, gör en egen flottör (vi kan tipsa om material), tälja en smörkniv eller grillpinne, tova ullpoogies, mössvirkning eller vad du vill. Huvudsaken att du har med dig något som du vill greja med när vi samlas.

Bor gör vi vi på Björkögården där det finns sovsalar, eller så kan du tälta. Priset blir mellan 200-300 kronor beroende på hur många vi blir.

Vi kommer också att ordna en digital inspirationsträff innan för att få upp pulsen inför träffen. För just den här träffen bjuder klubben på någon form av överraskning, exakt vad meddelas i god tid.

Max antal deltagare: 25 personer, först till kvarn gäller.

Samordnare från Tjörns kajakklubb: Jette Gustafsson & Karin Schoemaker

Anmäl dig till:  jette@jette.se

 

17-18 juni Paddelkurs teknik och räddning

Tid: 12:00 lördag till 14:00 söndag.

Plats: Sunnanå (Mellerud)

En tvådagarskurs i paddelteknik. Det som ingår är:

  • Korrekt framåtpaddling
  • Styrtag
  • Lågt stöd
  • Stoppa kajaken
  • Sidledsförflyttning
  • Att vända kajaken snabbt
  • Kombinera olika paddeltag
  • Vågpaddling (om det finns några)
  • Kamrat- och självräddning

Isättning vid Sunnanå hamn (Mellerud) där det finns gratis parkering. Vi kommer att sova i tält på en ö, självstagande tält eller hammock rekommenderas..
Ta med två luncher samt en middag och frukost. Eldstad finns
På kvällen kommer vi prata teknik, paddlar, olika kajaker, mm. (Viss utrustning kan jag hyra ut. Kajaker, tält, paddlar, mm)

Mer info kommer vid anmälan.

Max antal deltagare: 10 personer, först till kvarn gäller.

Samordnare från Tjörns kajakklubb: Jonas Alexandersson

Anmäl dig till:  retsam@telia.com

JULI

8-9 juli – Varberg, Balgö och Vendelsö

Vi tältar på en fotbollsplan eller i Veronicas trädgård och paddlar runt Balgö och Vendelsö. Underskatta inte dessa vackra öar som kanske inte är så välbesökta av just kajaker från Tjörns Kajakklubb. Alltid roligt med nya miljöer!

Max antal deltagare: 12 personer, först till kvarn gäller.

Samordnare från Tjörns kajakklubb: Veronica Persson

Anmäl dig till:  persson.karlsson@telia.com

21-23 juli – Lurö – tyvärr inställt pga ogynnsamt väder :-/

Vi träffas vid Ekenäs längst ut på Värmlandsnäs på fredag den 21:e juli klockan 12:00.

Det blir paddling runt om i Lurö skärgård med övernattning på samma plats två nätter. Utöver paddling kommer det att bli lite promenad på Lurö och middag på lördagskvällen på Lurö Krog för den som vill.
Vi räknar med att vara tillbaka vid Ekenäs vid 15-16-tiden på söndag.

Självstagande tält eller hammock rekommenderas. Tre luncher, en (eller två) middagar och två frukostar behövs att ta med. För den som åker långt går det att tälta en natt på campingen på Ekenäs. Gratis parkering där också.
Solskydd och myggmedel kan vara bra. Badkläder är givet. Vi kommer troligen inte att elda något så friluftskök behövs. Vattnet i Vänern går att dricka och det är som finast runt Lurö.

Vi är mitt i Vänern och det kan blåsa upp så var beredda på att vi kan få en del vågor, fördelen med start Värmlandsnäs är att vi för det mesta kan få lite lä på väg till Lurö. Alla måste kunna kamraträddning och orka paddla ca: 20 km/dag.

Max antal deltagare: 10 personer, först till kvarn gäller.

Samordnare från Tjörns kajakklubb: Jonas Alexandersson

Anmäl dig till:  retsam@telia.com

 

AUGUSTI

5 augusti – Bassholmen

Vattnen runt Bassholmen är alltid trevliga att paddla i och hur vinden än vrider på sig brukar det gå att hitta paddelbara delar. Vi satsar på en härlig dag i området. Max 15 personer. Först till kvarn.

Max antal deltagare: Max 15 deltagare

Samordnare: Anette Bargel
Anmälan: info@saltaguiden.se

11-13 augusti – Misterhult

Välkomna till ett nytt äventyr i den småskurna skärgården som utgör Misterhults naturreservat mellan Västervik och Oskarshamn. Här finns det, förutom varierade paddlingsvatten i både mellan- och utskärgård, gott om havsörn, häger och annan sjöfågel men relativt båtfattigt. Guide blir liksom för två år sen, Lars Good, som rört sig i området i olika farkoster sen tidigt -80 tal. Om vädret tillåter blir det fokus på områden som inte bepaddlades 2021. Det är 36 mil (4,5 h) till Västervik från Tjörnbroarna så lämpligen reser ni till ostkusten redan torsdag den 10 aug. Förslagsvis övernattar man på vandrarhem eller i tält i närheten av Västervik för att sen samlas sjösättningsklara kl. 10 fredagen den 11 augusti vid en av de alternativa iläggningsplatser som finns ca 3 mil söder om Västervik. Vilken det blir bestäms dagarna innan beroende på väder- och vindprognosen.

Det blir två övernattningar på klippunderlag varför ett självstagande tält nästan är ett måste. Det är också viktigt att du har god tält- och friluftsvana för att det ska bli roligt för alla. Vi gör dagsetapper om 15-25 km, varför även paddelvana är ett krav liksom påsatt flytväst och sittbrunnskapell. Avslutning av turen blir tidig e.m. på söndagen 13 augusti.

Ett mail med vidare information skickas ut till alla deltagare 2-3 veckor innan start samt ytterligare ett några dagar innan, när iläggningsplats blivit bestämd.

Anmälan sker till . Max 12 deltagare, först till kvarn gäller!

Max antal deltagare: 12 personer, först till kvarn gäller.

Samordnare från Tjörns kajakklubb: Lasse Good

Anmäl dig till:  lars.good@outlook.com

 

17-20 augusti – Stockenträffen – 25 års jubileum!

Stockenträffen startades för inte mindre än 25 år sedan. Du kommer väl med i år?  Mer info hittar du HÄR

 

SEPTEMBER

6 september – Mareld i Tullboden

Vi träffas i Tullbodens Vattensportklubb. Inleder med mat över elden. Muurikkan är varm och tunnan likaså. Ta med dig det du vill äta, ta med badkläder och kajak. Vi myser runt elden och i badtunnan och väntar in mörkret och därefter marelden som trivs så bra i Tullbo-sundet. Vi tar en pytteliten avgift för att skramla ihop till tunn-bokningen. Storleken beror på hur många vi blir :) Välkomna!

Samordnare: Jette Gustafsson

Anmälan: jette@jette.se

OKTOBER

XX oktober

Vi bokar in en dagspaddling.  Vi har ingen samordnare till denna tur. Kan du tänka dig att ta på dig detta så hör av dig.

Max 12 personer – först till kvarn!

Samordnare: Vi återkommer

Anmälan: info@tjornkajak.se

 

NOVEMBER

xx november

En dagspaddling i november brukar vara mysigt.  Har du förslag så hör gärna av dig!

Max 15 personer – först till kvarn!

Samordnare: Vi återkommer

Anmälan: info@tjornkajak.se

 

11-12 november – Tillverka en grönlandspaddel

Vi ordnar en tvådagskurs hos Andi Röder där vi tillverkar en egen grönlandspaddel.

Grönlandspaddeln blivit populär bland kajakpaddlare för att den är lätt, enkel att använda och mycket mångsidig. Och den är lätt att tillverka själv!

Alla deltagare får var sitt limmat paddelämne i gran eller furu att utgå från. Vi markerar önskad dimension och grovsågar ämnet på bandsåg och handhyvlar sedan till önskad tjocklek och form. Därefter sandpappras paddeln som sen är färdig att ytbehandlas. På grund av torktiden kommer vi inte hinna ytbehandla under kursen, men vi pratar om olika metoder och dess för- och nackdelar.

Pris 1200 kr för en tvådagarskurs.  Du betalar en tredjedel av kostnaden när du anmäler dig, återbetalas inte vid avhopp.

Samordnare: Jette Gustafsson

Anmälan: info@tjornkajak.se

 

 

DECEMBER

9 december – Glöggpaddling – midvinternattens köld är inte sådär jättehård … – Tyvärr inställt pga sjukdom

Vår traditionella glöggpaddling. Ladda termosarna och kakburkarna, ta fram dina varmaste kläder, för denna paddling brukar bli kylslagen – men mysig!

Sjöklara kl 10.00 och beräknad återkomst kl 15.00.  Mer info om exakt startpunkt får du när det närmar sig.

Samordnare:  Robin Dahlöf

Anmälan sker till Robin, telefon/SMS 0709-186 645, e-post robindalof@hotmail.com när som helst eftersom vi inte har någon begränsning på deltagarantal

FEBRUARI 2023

15 februari 2024 – Årsmöte med föredrag

Varmt välkomna till Tjörns Kajakklubbs årsmöte.  Samling 18.00 för socialt snack. Själva mötet börjar klockan 18.30 och vi brukar hålla på ungefär 2 timmar.
Mer detaljer längre fram.
Back To Top