skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Tjörns kajakklubbs program för 2016 (och början av 2017) för klubbens aktiviteter. Det är bara att skriva in dem i din almanacka och anmäla dig efter behag. Du är väl redan medlem? Bli det genast annars, kostar bara 100 kr livet ut!

OBS att ändringar kan göras under säsongen så titta gärna in på sidan regelbundet. Missa inte heller medlemmarnas spontan-arrangerade turer utöver ”officiella” programmet – du hittar dem på facebooksidan.

12/3: Dagstur vid Ulebergshamn

En dagstur i lagom tempo där vi snirklar oss till Stora Flatskär och pausar  i lagunen. Samordnare  Jette Gustafsson &  Anette Bargel.  Max 20 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller.
Anmälan: Anmäl dig via mail till jette@jette.se.

23/4 Vårpaddling med god gärning (OBS flyttad från 16 till 23 april)

Vi paddlar i vårvackra Gåsöarkipelagen i Lysekils skärgård och får uppleva både sälar, strandskator och ejdrar. Vi gör också en god gärning och plockar skräp i en av vikarna, som sedan hämtas av Renkust.se. Vi använder och förevisar ”Strandstädarkartan”, en webtjänst som gör det möjligt för alla att delta i sådant arbete, när som helst. När vi är många hinner vi plocka upp en hel del på en stund/timme. Inget maxantal för deltagande, kom så många som möjligt!.
Samordnare och anmälan: Ulrika och Jens Marklund, som också ordnar säckarna för städning.
Anmälan: Jens, telefon/SMS 0766-353 601, e-post tjornkajak@yahoo.com

5-8/5 Kr.Him-paddling, tillsammans med KLP

I år arrangerar Tjörns Kajakklubb turen så Bohuslän gäller. Vi beställer vackert väder och paddlar i Fjällbacka skärgård med förhoppning att ta oss över till Väderöarna! Samordnare Lotta Liljedahl & Ralf Vässmar. Max 20 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller.
Anmälan: Ralf Wässmar på epost whyme@telagret.se

3-6/6: Nytäppenträffen i Blekinge

Vi har ju även långväga medlemmar som paddlar både på öst- och västsidan. Kenneth Sernevi var med och drog igång Nytäppenträffen på Östra Bokö för länge sedan och han är nu samordnare ifall några från Tjörn Kajakklubb vill komma över och paddla. Träffen är en icke-kommerciell träff utan program med det trevliga syftet att paddla och umgås. Du hittar mer info här.
Anmälan: skickas till kenneth.sernevi@hotmail.com

24-26/6: Midsommar DeLuxe

Varför ändra ett vinnande koncept? Vi firar midsommar på Kälkerön i Stigfjorden hälsar samordnaren Robin, med vissa trevliga tillbehör och överraskningar. Max 20 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller.
Anmälan: Robin, telefon/SMS 0709-186 645, e-post robindalof@hotmail.com

7-10/7 Västkustkajakrally (av Orust Runt-gänget)

Ej vår aktivitet men den som är intresserad kan läsa på deras öppna Facebooksida.

23/7: Skumbad, våglek och räddningsövning – i havet

I Härmanö-området, med övernattning på Vallerö för de som vill. Vi har nu lyckats lära många av våra medlemmar att ta hand om sig själva i vågor och grov sjö. Din tur att träna? Max 20 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller.
Anmälan: Tony Neij, telefon/SMS 0706-632 820, epost tony.d@live.se

26-28/8: Stockenträffen med gruppturer

En numera välkänd träff, där vi är arrangör tillsammans med campingen. Ett hundratal paddlare träffas och trivs i vatten som har något för alla. Träffen är gratis och Tjörns kajakklubb arrangerar gruppaddling för de som vill delta, både lördag och söndag. Anmälan senast dagen före men gratis. Syftet är social och njutbar upplevelse, som ska hjälpa nya att få igång paddlandet och komma in i kajakgemenskapen. Blir vi många, delar vi upp oss i flera grupper. Inget maxantal. Här anmäler du dig till att paddla.

Fint om flera medlemmar erbjuder sig att vara ledare så kan vi dela upp grupper efter nivåer och varje ledare behöver bara ställa upp en dag. Du som är intresserad av att leda tur, tillsammans med en till, hör av dig till Jette, jette@jette.se

3-4/9: Göteborgs södra skärgård

Paddling i Göteborgs södra skärgård, med många öar och trevliga sund. Vi försökte få tillstånd att besöka den hemliga ön Känsö men fick tyvärr avslag från kommendanten. Det hindrar oss inte från att paddla i närheten och vi snirklar oss mot St. Rävholmen, där träffen pågår och där vi tältar Samordnare: Claes Jansson. Max 20 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller.
Anmälan: Skriv till claes@claesjansson.se

 

22-23/10 Extratur till Köpenhamn

De som vill åker till Köpenhamn med egna kajaker och deltar i Kajak Republiks ”Store Köbenhavnertur”. En annorlunda stadspaddling i kanalerna kring Nyhavn och Christiania.  Här ser du hur det var förra året: Länk till youtube.

Vi gör det till en helgtur och har bokat boende på Danhostel Copenhagen Amager som ligger på paddelavstånd till centrum. Just nu har vi bokat 3 dubbelrum. Kostnaden per rum är DKK 460. Paddlingen är på söndagen och middag på kvällen, så det är sen hemfärd om man vill vara med på det. Hotellet ligger nära vattnet och vi kan paddla själva på lördagen eller göra något annat om vi önskar. Anmäl dig snarast om du vill vara säker på ovanstående pris.  Samordnare Jette Gustafsson & Anette Bargel.  Mer info om eventet hittar du här https://www.facebook.com/events/1773257409618431/ om du har facebook. Har du inte det så hör av dig till Jette som kan förmedla info.
Anmälan till: jette@jette.se

5-6/11: Tullboden-paddling & bastu, nära Smögen

Tullboden-paddlingen med bastu flyttas till nästa år pga sjukdom.  SE NY TUR SAMMA DATUM NEDAN

Tullboden är en liten pärla precis intill färjan till Bohus-Malmön. Här får vi tillgång till vattensportklubbens bastu och omklädningsrum. Vi som vill bor över hos Jette utan kostnad. Vi lagar och äter middag tillsammans hos Jette och njuter av samvaro och kajaktjöt. Vi paddlar i vacker skärgård med omväxling mellan öar och öppen horisont. Om vädret tillåter kanske vi kommer till Hållö? Bastu och vinterbad för de som vill vid återkomsten.  De som vill anländer redan fredag kväll och rullar hemåt söndag förmiddag.   Max 15  deltagare för middag och övernattning. Max 20 deltagare för paddling och bastu.  Det är storleken på Jettes kök avgör att vi ej kan erbjuda fler platser. Principen ”Först till kvarn…” gäller.
Anmälan:  jette@jette.se

5/11 – Paddling från Fisketången

Då Tullbodenpaddlingen tyvärr får skjutas till våren ordnar vi en dagspaddling från Fisketången (Kungshamn) den 5 november, dvs samma dag. Alla som anmält sig till Tullboden erbjuds en plats på denna paddling och om man ej vill vara med så hör man av sig till Anette Bargel som tar över turen.  Du som inte är anmäld sedan tidigare och gärna vill vara med – maila anette@affarsnyttigwebb.se och se om det finns plats.

11/12: Glöggpaddling – midvinternattens köld är inte sådär jättehård …

Nu laddas termosarna och kakburkarna igen, och vi börjar även i år vid badplatsen i Tjörns huvudstad, Skärhamn. Ta även fram dina varmaste kläder, för denna paddling brukar bli kylslagen. Men kul! Ingen antalsgräns.
Anmälan: Robin, telefon/SMS 0709-186 645, e-post robindalof@hotmail.com

Februari 2017 : Örnspaning i Göteborgs södra skärgård

OBS: Paddlingen utgår pga ”örnbrist”. Vi hoppas kunna genomföra denna paddling vid annat tillfälle.

I Göteborgs södra skärgård finns matplatser för örnarna så det finns goda chanser att se örn så här års. Samordnare Claes Jansson. Max 20 deltagare, principen ”Först till kvarn…” gäller.
Anmälan: Claes, telefon/SMS 0736-22 66 21 , claes@claesjansson.se

17/1 2017  Erfarenhetsutbyte kring paddling vid Helgelandskusten

Varmt välkomna på en diskussionskväll där vi alla delar med oss av erfarenheter och kunskaper om hur det är att paddla vid Helgelandskusten. Ta gärna med dig bilder/film/kartor – annan relevant information. Gärna på USB-minne.  Om du vill vara med så maila till sven.gester@gmail.com. Vi håller till på Privatbostäder, Badhustorget 4 i Stenungsund.
Tid: 18.30 – 21.00 Vi ordnar fika till självkostnadspris som betalas på plats med kontanter eller swish. Se mer info under ”Nyheter”.

23/2 2017 Årsmöte med trevligheter

Vi kör årsmöte torsdag den 23 februari kl 18.00. Ta med dina bästa kajakbilder, eller bilder från en speciell paddling du vill berätta om, på en minne-pinne och så tittar vi på varandras bilder, fikar och umgås efter det formella årsmötet. Vi ska försöka göra det till mer en årsfest än ett tråkigt möte …  Alla välkomna, medlemmar som icke!  I år håller vi till på Stenungsskolan, Doterödsvägen 2, Stenungsund. Ingång på gaveln mot torget.
Anmälan via e-post tjornkajak@yahoo.com

Back To Top