skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Vandringstur med paddelinslag – Dyrön

Än en gång samlades paddlare från Tjörnkajak och Helsingborgskanotisterna för gemensamt äventyr; denna gång en vandringstur med paddelinslag med utgångspunkt Dyrön.

Fredag

Turens iläggsplats var Kårevik, i Rönnäng. Precis när vi kommit dit och lagt kajakerna på stranden kom det en hagelskur, men den slutade som tur var innan vi gav oss iväg.

Vi startade på fredag kväll med en kort paddling över till Stora Dyrön. Paddlingen över till ön skedde i mindre grupper eftersom vi dök upp under lika olika tider.

Väl på Dyrön inkvarterades vi i idrottsföreningens lokal, dit vi fick hjälp att transportera bagaget med mopedbil. Bastun stod på värmning och deltagarna droppade in allteftersom, vid bastun väntade också caterad mat från den lokala ica-butiken.

Efter trevlig samvaro kunde vi sedan varma och nöjda sova inomhus medan regnet öste ner utanför.

 

Lördag

Det planerade besöket på Marstrand blåste bort och vi valde istället att paddla mot Älgön och förbi Risön och lotsutkiken på Hättan. Väl framme på Älgön så tog vi en långvandring för att komma upp och få se utsikten utöver havet. Det blommar så vackert och vi gladdes åt att hitta inte mindre än samtliga i visan nämnda; gullviva, mandelblom, kattfot och blå viol..

Efter en trevlig lunch på ön så paddlade vi tillbaka till Stora Dyrön. Paddlingen skedde i stark motvind och alla fick kämpa ordentligt för att ta sig tillbaka. En afterworkpadelöl på den lokala krogen satt fint och därefter hjälptes vi åt med att färdigställa vår knytisbuffé.

Som alltid för mycket, fantastiskt god mat och trevlig stämning.

Till inkvarteringen hörde en gympahall, där vi passade på att spela rundpingis innan desserten – det finns många roliga sätt att umgås på!

Söndag

På söndagen packade vi kajakerna och paddlade ut mot Åstol. På vägen fick vi släppa förbi färjan, det går ganska täta turer härute.

Paddlingen bjöd på nytt på motvind, men överfarten är kort så det tog inte lång tid att komma fram. Väl framme på Åstol hjälptes vi åt att plocka upp alla 14 kajakerna på kajen, tog en stund, men gick ändå förvånansvärt snabbt.

Vi vandrade runt på ön och avslutade med en lunch i ett soligt läläge. Därefter paddling åter till Kårevik och det gick snabbt i den starka medvinden.

Några tuffa Helsingborgare passade på att ta ett uppfriskande bad innan färden hem mot Skåne, såg ganska kallt ut, imponerande!

Tack för en härlig tur!

 

 

 

Bilderna ovan är alla från Christina. Nedan ser ni ni Lisas fina bilder!

 

 

Paddlade gjorde:

Mats, Lisa, Conny, Cornelia, Inger, Eva, Gunnel, Stina, Ulrica, Thomas, Patrik, Elisabeth, Tina och Christina

Vid pennan: Christina Carlsson

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top