skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Östra och västra Nedsjön – Nov 2006

Vill man sammanfatta turen kan man säga att inledningen var regnig och blåsig men avslutningen solig. Däremellan ett flertal väderomslag.

Sju entusiaster trotsade vädret och träffades på lördagsmorgonen vid Nedflo badplats, fyra km norr om Hindås. Det hade regnat hela natten, så någonstans fanns en förhoppning om ett väderomslag. Nu var läget sådant att en förändring inte kunde bli annat än till det bättre. Och, vipps….efter någon timma upphörde regnet och vinden mojnade rejält. Någon hade svängt ett trollspö över oss. Solen bröt fram och snart var himlen blå. ”Efter regn kommer solsken” sa alltid min farmor. Tänk, nu fick hon sådär rätt igen.

Efter en sväng runt i den mindre Västra Nedsjön tog vi lunchpaus vid kanalen till Östra Nedsjön. Vattennivån låg c:a metern högre än normalt. Så vi paddlade runt björkarna i den omgivande skogen. En kombinerad skogspromenad och paddeltur. Efter passage genom vägtrumman kom vi ut till den större Östra Nedsjön. Mattias Linde rörde sig vant i gamla hemtrakter. Hotell och hoppbacke bildade välkänd siluett i fonden. Klart och fint vatten av fjällsjökaraktär. Inga andra båtar i sikte. Hög och fin höstluft. Nu kändes det så där gott som det ska göra i kajaken. En häger lyfter med tunga vingslag. Den bleka höstsolen drar vattenångan ur den blöta skogen. Ser nästan ut som en skogsbrand. Då plötsligt…..tar sjön slut! Inlandsvatten har denna olägenhet. Vi har kommit fram till sjöns norra ände.

Här väntar ett tomt vindskydd på oss. Dagarna är ju lite kortare vid denna årstid, så det kanske blir bäst så här. Sandstrand ger lätt uppstigning. Andi Röder basar för en ekologisk vegogryta. Vi hackar, tärnar och skivar efter bästa förmåga. Mörkret har tätnar ordentligt. Röken från elden vill också vara med oss inne i vindskyddet. Möjligtvis är veden lite sur, men icke vi. Lena J avslutar kvällen med en saga (skröna) om en begravning på Grönland.

Morgonen är stilla och vacker. Efter frukost tar vi oss tillbaka till startpunkten. För tjugoåtta timmar sedan var denna vackra stilla plats ett regnochblåsinferno. Visst är det charmigt med väderomslag?

Vi som var med: Lena/Håkan Jernehov, Andi Röder, Lars Windeman, Mattias Linde, Linus, och Bo Lernbrink (text o bild).

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top