skip to Main Content
Inloggning endast för admin:
Paddlare I Solnedgång

Glöggtur väst om Tjörn – december 2006

Vi var 13 som samlades på badstranden vid det nya Akvarell-muséet i Skärhamn. Det var inte särskilt inbjudande till bad, för även om solen faktsikt kom fram ibland, var vinden snålt kall. Men vi skulle ju inte bada utan paddla, och en stund efter 11 kom vi iväg.

Det visade sig att en faktiskt skulle bada, så avfärden blev lite fördröjd… Nå, en nyinköpt torrdräkt gjorde att den badande inte behövde byta om, utan var snart i farten igen.

Färden fick norröver från Skärhamn, innanför de skyddande öarna. Strax innan Krossefjorden gjordes halt. Tre av deltagarna beslöt sig för att inte gå ut i vågorna där, utan korta ner sin tur.

Vi övriga 10 krossade Krossefjorden, som inte var så våldsam när allt kom ikring. Eftersom det var högt vatten gick vi de smala grunda sunden innanför Sunna holme, en kul variant.

Över Kyrkesundspassagen och in i Hisingsviken på Härön, där vi letade oss en fin plats på Norra Bågareholmen. Sedvanlig lunch och fika vidtog, det förekom allt från vanliga mackor och kaffe till lagad lunch, glögg, varm choklad och rom. Pepparkakor, förstås, i oilka varianter som sig passar på en glöggtur.

Platsen var inte helt läig, så när vi ätit och vilat en stund, längtade vi ner i de varma kajakerna igen…

Vi tog samma väg hem för skyddets skull, men det blev ändå en badning till i sidosjön på Krossefjorden. Även denne badare var dock välklädd, så med assistans av oss andra kunde han snart fortsätta och paddla hem till väntande värmestuga…

Paddlade gjorde Mattias Linde, Robin Dahlöf, Roger Nystrand, Ragnar Hanås, Per-Erik o Kristina Gustafsson, Kalle Rehnberg, Gabor Kugler, Malin Sandberg, Jens Marklund, Eva Gustafsson, Stefan Jonsson och Leif Caspersson.

Jens skrev, Gabor fotograferade.

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top