skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Fjällbackaskärgården under årets första sommardagar

Sista helgen i maj blev en perfekt helg för paddling i Fjällbackaskärgården. Det visade sig bli årets första riktiga sommardagar med soligt och varmt i luften och relativt måttliga vindar. Vi samlades  lördagsmorgon vid Norra Ejgde för att planera helgens rutt. Långeskär för övernattning kom som förslag vilket alla tyckte lär som en bra idé.

Trots att det var soligt och varmt i luften men vattnet var fortfarande kallt så de flesta av oss tog på oss torrdräkter och sedan bar det iväg. Det var skönt att sjösätta den här tiden på året då vi inte behövde konkurrera om parkeringsplatser och vattnen var förvånansvärt lätt  trafikerade. Båtarna verkade fortfarande vara på land så vi kunde verkligen njuta av naturen.

Vi paddlade i behagligt tempo inomskärs med gökens ko-ko-ande i bakgrunden. Första stopp blev för lunch på Lökholmen i en lite skyddad vik på sydsidan. Vi rundade sedan Lökholmen och paddlade förbi Ingrid Bergmans hus och den välbekanta fredsduvan.

Överfarten mot Långeskär är lite mer öppen än den tidigare paddlingen och här fick vi känna på lite vågor från nordväst. Alla kom dock tryggt över och vi kom fram till vårt tilltänkta nattläger på tidig förmiddag.

Efter kaffe och tältuppsättning valde några av oss att njuta sommaren på land medan andra tog en kortare paddling runt Skottarna. Det öppna havet utanför gjorde att det gick att hitta i alla fall lite surf i gatten mellan kobbarna.

Fram på seneftermiddagen la sig vinden helt. Middagsmaten tillagades och avnjöts och en brasa tändes, mest för sakens skull – det var fortfarande varmt och behagligt i luften men man ville ju inte släpa med sig veden hem igen. Solnedgången bjöd på magiska färger, både över havets horisont såväl som över skärgården innanför oss.

Söndag

Söndagsmorgonen började med morgonbad – åtminstone för några friskusar. ViVa-bojen i Göteborgs hamninlopp indikerade då drygt 13°. Efter frukost diskuterades rutten tillbaka. Vi bestämde att dela på oss då vi hade lite olika tider vi behövde vara hemma.

Söndagen bjöd dock oss alla på ännu varmare väder och svagare vindar, trånga passager och höga klippväggar, och klart, grönblått vatten mot rödgraniten.

Paddlade gjorde Rickard, Emina, Lena, Ingrid, Elisabeth, Kjell, Nadja och Christina.

Skrivet av Rickard och Emina

 

Bilder av Rickard, Lena och Emina

 

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top