skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

En annorlunda Stockenträff

Precis som så många andra arrangörer tog vi i styrelsen oss rejäl en funderare på hur vi skulle förhålla oss till Covid-19 när det gäller Stockenträffen. Helt klart var det inte lämpligt att ha ett event av den sort vi brukar ställa till med.  Vi bestämde oss för att ställa in alla aktiviteter, alla grupp-paddlingar, alla samlingspunkter och helt enkelt inte erbjuda något event.  Men att åka till Stocken, tälta och paddla i mindre grupper kan man ju inte förbjuda några paddlare. Vi räknade med att det ändå skulle komma ett antal personer; och så blev det. En annorlunda Stockenträff, anpassad till situationen.

Det utvecklade sig till en mycket avslappnad och lugn träff där man ändå träffade gamla och nya paddelkompisar, men i lagom antal.  Det var nog inte bara Corona som skrämde bort en del paddlare, utan även väderprognosen. Den prognosen kom dock helt på skam. Förutom en skur på fredagkvällen var det uppehåll hela helgen, hanterbara vindar på lördagen och paradväder på söndagen. Många glada ansikten njöt av fina paddlingar.

Utställare och kurser

Våra trogna utställare kom som tidigare, men i mindre versioner av sig själva. Kajaktiv, Petruskajaker och Plums AB visade upp sina kajaker och pratade med folk i små grupper och deras närvaro var mycket uppskattad.  Uppskattad var också Björn Thomasson som erbjöd paddelkurser med flexibilitet kring anmälan och avanmälan Det visade sig vara ett lyckodrag och Björn hade riktigt duktiga elever som han kunde hantera på lämpligt avstånd.

Den nya restaurangen fungerade bra och det var bordsservering med rejält avstånd mellan borden.

Det räknades till 70 kajaker på stranden på lördagkvällen och då har vi inte räknat dagsbesökare som nog var minst ett 20-tal. Allt som allt kändes det väldigt bra, gott om plats och riktligt avstånd mellan paddlarna. Precis som vi hoppades att det skulle bli.

 

Tack till alla som kom, tack till alla som var sugna att komma men som avstod och därmed såg till att besökarantalet blev perfekt.  Vi hoppas träffa er allihop på Stockenträffen 2021.

Eftersom vi umgicks i väldigt små grupper blev det också bara bilder från små gäng. Vi tar gärna emot fler foton som andra tagit så vi kan ge en bredare bild av vad som hände på Stocken 2020 :-)  Hör av dig till tjornkajak@yahoo.com du vill dela med dig för publicering!

Vid pennan

Jette Gustafsson

 

Håkan Andersson fångade en äkta sjöko på bild!

Övergångsställe för sjökor kräver ett foto-stopp!

 

Karins bilder – länk till Karin instagram

Jettes bilder – länk till Jettes kajakinstagram

Som sagt: vi tar gärna emot fler bilder.  Kontakta oss på tjornkajak@yahoo.com

 

This Post Has 2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top