skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Magisk och magnifik paddling i norra Vätterns skärgård

Vårt samarbete med Helsingborgskanotisterna går från klarhet till klarhet och varenda gång vi möts så blir det lyckat, härligt, roligt, mysigt och glatt!  Vi längtar redan till nästa paddling med detta goa gäng! Vår paddling i Norra Vätterns Skärgård blev en riktig hit!

En stor eloge till Dag och Göran som planerat denna kanonpaddling, ett tack till Mats som gled in som guide för att det var hans ”hemmavatten” och till Christina för att hon administrerat ihop helgen.  Det var välplanerat från början till slut och alla var sååå nöjda!

Torsdag

Våra vänner Helsingborgskanotisterna ankom redan på torsdagen där de huserade i Görans trädgård, vilket gjorde resan fram till träffpunkten i Igelbäcken lite behagligare.

Fredag

Vi andra som kom från västkusten reste samma dag och flera av oss sammanstrålade för lunch i Karlsborg på Idas Brygga innan vi lastade ur och deltog i logistiken med lite flytt av bilar.   Vid halv två var 22 personer på vattnet i Vätterns Norra Skärgård och kursen sattes mot Lilla Röknen och vidare till Stora Röknen där vi satte upp tält, badade, åt kräftor eller andra godsaker, eldade och bara njöt av den oerhört fina kvällen.

Lördag

Det blev en underbar start på dagen:  vakna, bada, äta frukost och vid 10 var det avfärd.  Soligt och varmt, inte mycket vind, glada tillrop och väl pålästa guider.  Vi satt ganska långa stunder i kajaken, uppåt 2 timmar innan rast, men det tog vi igen med lång skön rast vid ankomst till lunch-ö.  Vårt nattläger sattes på Krokholmen där vi spred ut oss över ön som vi delade med några vänliga själar som nog inte hade tänkt sig riktigt så många grannar.

Vi badade och badade och kommenterade hela tiden att vattnet var så varmt och ljuvligt, och framförallt med god sikt ner till botten vilket uppskattades särskilt av petiga västkustbor!

Dag bjöd in till Vinprovning. Inte mindre än 4 viner avsmakades och vi fick lära oss om druvor och smaker som var Dags favoriter. Alla var eniga om att detta var ett oerhört trevligt inslag som samlade gruppen och skapade stämning.

Även denna kväll var ljummen och stilla och vi njöt av skärgården, solnedgången och det goda sällskapet!

Söndag

Planerad avfärd klockan 10.00 igen och vi startade med skönsång för födelsedagsbarnet Christel och sedan paddlade vi runt i labyrinter och trivdes.  Ett härligt lunchstopp blev det på en badklippa som förvandlades till rena vuxenkollot av alla badgalna paddlare.  Så kul!

Vid 15.00 skulle vi vara tillbaka i Olshammar. 14.55 gled kajakerna in i den lilla hamnen. Mer vältajmat kan det nog inte bli!

Återigen – stort tack till Göran, Dag, Christina och Mats som tillsammans gav oss en oförglömlig tur!

 

Film av Jette

Jettes bilder

Gunnels bilder

Irinas bilder

Kjells bilder

Lenas bilder

 

Mats bilder

Patriks bilder

Pernillas bilder

Svens bilder

Paddlade gjorde: Christina, Jonas, Lotta, Lena, Pernilla, Kjell, Inger, Göran, Jette, Dag, Sven, Mats, Jacqueline, Patrik, Robert, Eva, Kjelle, Christel, Gunnel, Thomas, Jeanette, Tina

Vid pennan: Jette

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top