skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Mameluckpaddling

Äntligen blev det dags för Mameluckpaddling!  Efter att vi träffats digitalt vid fyra tillfällen, och med hjälp av Karins pedagogiska och tjusiga genomgångar av ett mameluckmönster, var det dags att ses på riktigt!

FREDAG

Karin bjöd generöst upp oss till att börja kvällen med samvaro i hennes stuga på Rossö. Där samlades vi och hade vansinnigt trevligt när vi fick känna och beundra varandras alster. Enormt fina mamelucker har skapats av deltagarna  – eller är på väg att skapas.  Det var fantastiskt trevligt att sammanstråla och vi var alla förtjusta över att kunna kombinera två av våra intressen – paddling och stickning.

Karin berättade om paddlingsplanerna och beräknade paddelsträckorna med hjälp av – garn!! Detta framkallade givetvis massor av glada skratt.  😅

Kvällen blev sen runt elden i den mysiga trädgården. Samtalen rörde sig brett och vi lärde sakta känna varandra allt mer. Flera av oss hade inte träffats tidigare och det var som alltid spännande med nya bekantskaper. Anna, som var ny för de flesta, visade sig vara en fena på fåglar och imponerade djupt på oss när morkullan flög över och hon sa att ”den kommer tillbaka om 20 minuter”.  Hon startade tidtagningen och 19.58 kom den tillbaka. Helt makalöst och vi tappade alla hakorna i ren beundran.

LÖRDAG

Karin kokade gröt till oss och vi myste i köket efter en god natts sömn. Det blev ännu stickprat runt frukostbordet och lite mer kännande på mameluckerna.  Vid 9-tiden drog vi ner till Rossö Hamn och lade i för att dagens tur.  Regnet avtog och det var bara några små droppar här och där under dagen. Inget som störde alls.

Det blev en mycket lugn och sansad paddling. totalt 9km i en medelfart av 5km/h. Här hann vi med ett lunchstopp också men bestämde oss sedan för att göra tidig kväll då vi kom till fina ön Lökholmen, där det var det gott om plats att sprida ut oss.  Vi fick upp tälten och satt och njöt av fika och stickning.  Det drog ihop sig och Karin hade givetvis planerat in en tarp i packningen som vi alla fick på plats under och kunde sitta under när det droppade lite en stund. 

Men det slutade snart att droppa och vi kunde gå på upptäcktsfärd på ön innan vi förflyttade oss bort till eldstaden där vi åt middag, drack lite vin och njöt av en vacker färgsprakande kväll.

Det blev ännu en härlig samvaro och sent innan vi kom i säng.

 

SÖNDAG

Utan att ens bestämma någon tid så förflöt morgonen på bästa sätt. Lugn frukost i solen och nedplockning av tält. Plötsligt var alla klara för avfärd utan stress. Vi gjorde en liten de-tour för loggning av en Geocache på grannön innan vi paddlade ut på utsidan och nosade lite på Kosterhavet. Stilla och vacker morgon. Ingen båttrafik och havet för oss själva. Så njutbart.

Söndagens tur blev 12km, medelfart 5km/h och maxfart 8km/h. En mycket fin paddling som också innehöll ett lunchstopp fullt av skratt och trivsel.

Vid 14-tiden var vi tillbaka i Rossö hamn. Fullständigt nöjda med Karins fina arrangemang. Superlativen haglade över Karin och vi fnular redan på vad mer man kan ha för tema för den här typen av paddling som det helt klart finns intresse för.  Lite roligt att Friluftstidningen just precis i detta nummer har en artikel om att paddla och sticka.

Paddlade gjorde, Anna, Lotta, Cornelia, Pernilla, Jette och Karin.  Kerstin var med på fredagen men fick tyvärr avbryta. Vi saknade henne hela helgen!

Vid pennan: Jette Gustafsson

Annas bilder

Karins bilder

Lottas bilder

Pernillas bilder

Tack Karin för ditt fina engagemang och planering.

Paddlade gjorde, Anna, Lotta, Cornelia, Pernilla, Jette och Karin.  Kerstin var med på fredagen men fick tyvärr avbryta. Vi saknade henne hela helgen!

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top