skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Stockenträffen 2024

15-18 AUGUSTI 2024

FAQ OM STOCKENTRÄFFEN

Varför byter ni helg, kan ni inte alltid ha samma helg så man vet? Tidigare hade vi alltid sista helgen i augusti men då det krockar med Öppet Varv så har det inneburit att vi inte fått stugor och elplatser till alla som önskar. Därför anpassar vi oss till deras helg  som alltid är vecka 34.  Träffen 2024 blir alltså helgen före dem, dvs 15-18 augusti.

Hur anmäler jag mig till Stockenträffen?  Till själva träffen behöver du inte anmäla dig, men vi rekommenderar starkt att du bokar tältplats/boende. Info ser du nedan.  Efter midsommar brukar vi släppa bokningen för turer som du då behöver boka dig på. Men för att bara delta i träffen behövs ingen anmälan.

Jag är helt nybörjare – kan jag hänga med på Stockenträffens paddlingar då?  Svar – nej, det kan du tyvärr inte.  Stockenträffen är en träff av och för paddlare.  Vattnen utanför Stocken är exponerade och vi kan aldrig garantera att det alltid finns lugna och platta områden att paddla i.  Det händer tyvärr att någon ändå smyger sig med och detta ställer till det både för ledarna som då måste anpassa med ett långsammare tempo för hela gruppen och i värsta fall inte kunna genomföra den planerade paddlingen.  Om du är ny inom kajak rekommenderar vi att du börjar med Friluftsfrämjandet som är otroligt duktiga på att lära ut, och när du kan grunderna, kan kamraträddning och känner dig trygg i din kajak även i vågor – så är du varmt välkommen.

Kan jag som erfaren paddlare ta med en nybörjare och ta ansvar för honom/henne?  Självklart. Men ni kan inte följa med på de organiserade paddlingarna, utan då får ni paddla i egen regi.

Varför har ni inga paddlingar för bara nybörjare?  Stockenträffen är en träff för och av paddlare som vill komma ut och paddla på de härliga vattnen kring Stocken. Vi har inga kurser för nybörjare under denna träff. Det finns massor av uthyrare och kajakbutiker som ger utbildning. Och som vi nämnt tidigare så rekommenderar vi Friluftsfrämjandet.

Om jag bokar en elplats på campingen, kan jag låta flera kompisar tälta nära mitt tält på samma plats?  Javisst kan du det, men alla måste betala för sitt tält. Det är inte ok att bara ett tält betalar tältavgift.

Vi är flera som delar stuga, kan jag be campingen dela ut kort till de som ska bo med mig efterhand som de kommer?  Nej, det kan du inte. Du som bokar stugan är ansvarig, du hämtar ut alla kort och ansvarar för att släppa in dina kamrater. Du är också ansvarig för att stugan lämnas i tid och att alla kort lämnas in samtidigt. Du som bokar har ansvar för alla som bor i stugan som en grupp.

Hur bokar jag mig på Stockenträffen?  Du behöver bara boka boende, dvs tältplats eller stuga.  För att delta i Stockenträffen behöver man inte anmäla sig, Det räcker att man dyker upp som glad paddlare.   Ett par månader innan träffen öppnar vi upp för anmälan till turpaddlingarna. Dem behöver du anmäla dig till om du vill, givetvis inget tvång :)


TÄLTPLATS OCH RECEPTION

Stockens Camping erbjuder fortfarande kajakrabatt för tält under Stockenträffen.  Rabatten är 10% på lågsäsongspriset. Du behöver ringa 0304-51100  – eller maila info@stockencamping.se och boka för att få rabatten.  Skriv då att du ska ha kajakrabatt.

Vi rekommenderar absolut att du förbokar även tältplats, mest för att minska kötiden som kan bli ganska lång på fredagen då väldigt många kommer.

Du kan givetvis boka en elplats även för tält. Om du låter flera kompisar bo på din hyrda gräsplätt måste alla betala för sina tält. Det funkar inte att bara en betalar tältavgift.

Maila (boka alltså inte online) din bokning till info@stockencamping.se och ange ”kajakhelg” när du bokar så får du 10% på lågsäsongpris för tältplats. Pris för elplats är också lågsäsongpris, plus den el de förbrukar.


PARKERING

För dig som endast kommer över dagen så gäller följande. Gå in i receptionen och begär ett Kajak-parkeringskort. Då betalar du för att parkera samt har rätt att köra in och lasta av och på din kajak under dagen.


KAJAKTURER

Någon gång efter midsommar släpper vi bokningen för våra turer. Vi har turer fredag, lördag och söndag. Vänligen läs noga vilka krav vi ställer på deltagarna på respektive tur.  Observera att alla våra turer är för erfarna paddlare och vi förväntar oss att du kan kamraträddning och känner dig trygg i din kajak.

Vi ser fram emot att ses på träffen & på vattnet.

LÄNK till bokningssida kommer efter midsommar.


PROGRAM

TORSDAG
Hard-core deltagare rullar in och tar de bästa tältplatserna ;-)

FREDAG

Fler och fler ansluter.
Eftermiddagstur som är mycket populär.

  • Välkomstsamling. Vi återkommer med tid och plats
  • 19.00 – De som bokat bord på restaurangen beger sig dit för middag.

LÖRDAG

  • 07.30 Morgonyoga – någonstans på gräset närmare receptionen där det finns plats
  • Våra turer startar olika tider under förmiddagen. Du som anmält dig får info ett par dagar innan Stockenträffen med exakt tider.
  • Kurser pågår under dagen.
  • Våra härliga utställare finns på plats vid stranden.
  • 19.00 De som bokat mat på restaurangen beger sig dit och umgås
  • 20.00 Någon form av samling på baksidan av restaurangen

SÖNDAG
Söndagspaddling.


HYRA KAJAK

Behöver du boka kajak för att följa med på turer så gör du det via Bohuskajak/Orustkajak.


MAT

Stockens Restaurang ordnar mat även i år. Vi återkommer med mer information.


YOGAPASS

07.30 Morgonyoga – någonstans på gräset närmare receptionen där det finns plats. Anmäl dig gärna, men om du missar att anmäla dig är du välkommen ändå.  Vi satte upp anmälan mest för att se om det fanns intresse, och det fanns det :-)


FACEBOOK GRUPP

Vi har en facebook-grupp även för 2024 där vi kan diskutera, ställa frågor, sälja begagnat, komma med förslag och peppa inför träffen. Länk: https://www.facebook.com/groups/stockentraffen2024


KURSER

Vi återkommer om kursmöjligheter!


UTSTÄLLARE

Vi arbetar med våra utställare och jobbar på att få med följande utställare och presenterar dem allteftersom.

Vill du delta som utställare? Det är gratis och man ordnar själv fram sina deltagare. Intresserade utställare och kursarrangörer anmäler sig till Tjörns kajakklubb som samordnar och hjälper till med informationsspridningen. Vill du komma och ställa ut så hör av dig till info@tjornkajak.s

 


KONTAKT FÖR STOCKENTRÄFFEN

Maila vår klubbmail info@tjornkajak.se om du har frågor

Varmt varmt välkomna önskar Tjörns Kajakklubb

Jette Gustafsson & Ralf Vässmar Projektledare x 2

 

 

This Post Has 2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top