skip to Main Content
Inloggning för admin:

Stockenträffen 2021

Stockenträffen 2021 – 19-22 augusti

Det känns som om Stockenträffen 2021 kan återgå till en vanlig träff med organiserade turer, bildvisning och umgänge, givetvis under förutsättning att rekommendationerna tillåter det.  Vi räknar också med utställare av kajakprylar, förhoppningsvis köp&sälj av begagnade friluftsprylar och självklart mysigt häng i grupper på kvällarna och go paddling dagtid. Därutöver erbjuder vi allt man kan hitta på av valfria aktiviteter, badövningar, skumbad, långpaddling, kortpaddling, kajakkurs, kaffedrickande, prylsnack, kajaktestande osv. Allt är möjligt, runt hörnet har vi ett av Sveriges finaste skärgårdsområden

Gruppturer under lördagen

Vi ordnar gruppturer till förutbestämda destinationer under lördagen. De som tagit på sig att leda turer kommer att sätta maxantal på sina turer. Hur många turer vi kan erbjuda beror på hur många ledare vi får ihop.  Vi utökar listan på länken nedan allteftersom.

Du ANMÄLER dig till våra turer  HÄR    OBS – sista chansen att anmäla sig är 18 augusti kl 19.59, därefter stänger vi för anmälningar.

 • Din plats är inte bekräftad förrän du får ett mail från oss att den är bekräftat. Automatsvaret du får när du anmäler dig är inte en bekräftelse.
 • Får du förhinder ber vi dig höra av dig till oss på info@tjornkajak.se så någon annan kan ta din plats.
 • Du kan bara anmäla dig till EN tur. Vi klarar inte att administrera att du bokar dig på en och sedan står på väntelista på flera andra. Ledsna för det men vi gör så gott vi kan.
 • Samtliga turer går i ganska öppna vatten så ingen tur är för nybörjare utan vi räknar med att du har paddlat förut och har övat kamraträddning.  Turer med Tjörns kajakklubb är ”kompispaddling”. Vill du läsa mer om vad det innebär så kan du läsa vår säkerhetsdeklaration här.

Kurser med Björn Thomasson

Vi är glada att Björn Thomasson återigen kommer till Stocken och erbjuder intresserade att delta i hans kurser. Björn har varit långfärdsledare och säkerhets- och kursansvarig i Malmö Kanotklubb, utvecklar kajaker, kanadensare och småbåtar kommersiellt och för amatörbyggare, har byggt egna kajaker och segelbåtar, från en 4 meters kanotyawl till en 10 tons ketch, seglat flottans skonerter och kört små och stora fartyg som reservofficer i marinen och i sjöräddningen, och för övrigt tillbringat mycket tid i kajaker längs skandinaviska kuster under de senaste 30 åren.

– Teknik med grönlandspaddel

En grönlandspaddel kan se enkel ut, men den är ett högeffektivt redskap för uthållig paddling och för manövrering och säkerhet Men tekniken för att locka fram godbitarna är inte alltid självklar – framför allt inte för den som vant sig vid industrins plastpaddlar.

Vi tittar på effektiv långfärdsteknik, att komma längre med mindre jobb. Att hitta toppfart när det behövs. Att få maximal effektiv vid girar, sidoförflyttningar mm.
En stunds teori på land om grönlandspaddelns dimensioner, egenskaper och funktion i vattnet följt av ett par timmars praktik i vattnen runt Stocken.
Egen grönlandspaddel är såklart en fördel, men det kommer att finns några att låna.
Inga förkunskaper behövs.
Klädsel som för en vanlig paddeltur.
Tid: ca 2 timmar Pris: 400:-/deltagare
Max 12 deltagare.
Preliminära tider: Lördag och söndag 09.30 – 12.00
Anmäl dig till bjorn[at]thomassondesign[dot]com. Plats på kursen har du när du betalat via Swish 123 321 63 71,

– Grönländsk standardroll

En grönländsk standardroll är den enklaste och säkraste räddningsmanövern som finns – och dessutom så kul att det blir svårt att avstå från att träna.
Vi går igenom teorin på land och övar sedan grunderna individuellt och i grupp.
Rollen är enklast att lära och göra med grönlandspaddel och jag kommer att fokusera på det – men går att göra även med andra paddeltyper.
Inga förkunskaper behövs.
Klädsel för kajakbad.
Tid ca 2 timmar.
Pris: 600:-/deltagare
Max 8 deltagare
Prel tid lördag kl 13.00 – 15.30
Anmäl dig till bjorn[at]thomassondesign[dot]com. Plats på kursen har du när du betalat via Swish 123 321 63 71

Har du ingen egen kajak?

Du som vill vara med men ej har egen kajak kan hyra hos Bohus kajak (f.d. Orust Kajak). Använd dig av koden ’STOCKEN2021’. Koden gäller för bokning av kajaker från fredag, 20/08 till söndag 22/08. Koden ger 25% rabatt på kajakhyra (ej parkering, tvätt av kajak etc.)

Kajaker går att boka här: https://www.bohuskayak.com
Mer information om modeller etc finns här: https://orustkajak.se/uthyrning/vara-kajaker

Vill du ringa och prata med dem så har de nummer 0706987710.

Tältplats/stuga & receptionen

Stockens Camping erbjuder fortfarande kajakrabatt för tält den helgen.  Du behöver ringa 0304-51100 och boka för att få rabatten.

Då Stockenträffen blir allt populärare rekommenderar vi att ni förbokar även tältplats, mest för att minska kötiden som kan bli ganska lång på fredagen då väldigt många kommer.

Viktigt: Om du kommer efter 20.00 så hör av dig till campingen som då kan hjälpa er med kuvert så ni kommer in. Kommer ni efter 21.00 är campingen stängd och ni får stå på betal-parkering utanför campingen till dagen efter. Det är inte tillåtet att släppa in kamrater som ej kommit i tid på eget kort, men ni kan självklart hämta ut förbetalda kuvert till era kamrater och hjälpa dem in. Dock låses bommarna klockan 23.00 och då kan man inte längre komma in. Ut kommer man såklart. Maila (boka alltså inte online) din bokning till info@stockencamping.se och ange ”kajakhelg” när du bokar så får du lågsäsongpris  för tältplats. Pris för elplats är också lågsäsongpris, plus den el de förbrukar. Priser ännu ej fastställda.

Kajakpass för dagsbesökare

Om du bara kommer över dagen finns ett särskilt kajakpass för 100 kr för att du ska kunna köra in bilen med din kajak, duscha och även parkering över dagen. Köpes i campingens reception. Det är förbjudet att släppa in dagsgäster utan att de betalat denna avgift.

Mat

Kajakmeny erbjuds fredag och lördag i den nybyggda restaurangen både fredag och lördag. Boka plats via MAIL: info@stockensrestaurang.se.  Ange Kajakmeny och dina val. Restaurangen placerar ihop oss så vi håller ihop kajaksällskapen.  Tid: 18.00 .
Varmrätt
 • Stockens fisk och skaldjursgryta med färskpotatis och aioli
 • Helstekt fläskfilé med nyslagen bearnaisesås, hickorysås, friterad potatis samt dagens gröna
 • Hallomibiff med nyslagen bearnaisesås, hickorysås, friterad potatis samt dagens gröna
Dessert
 • Choklad och kokospannacotta med romkokta jordgubbar och krossade
  drömmar
Pris 235 kr
Pris utan desert 165 kr

Utställare

Vi är glada att ha flera fina utställare i år. Dessa kommer att hålla till på gräs-torget precis ovanför stranden (så tälta inte där).

 • KAJAKTIV TJÖRN ställer alltid upp! De kommer med kajaker och utrustning och god stämning!
 • Petruskajaker kommer varje år! Med dem kan du förverkliga din dröm om att bygga en egen kajak. Prata med dem på plats!!
 • Plums AB/Point 65 Kajakcenter deltar igen! Tar med sig utrustning till bra priser för just träffen!
 • Outdoor time är nya utställare för i år! Kommer med kajaker från Point65 och Liker med och jobbar med Björn Thomasson som kommer att finnas på plats fredag kl 19.30 och Lördag kl 16.30 för att berätta om designen och svara på frågor.
 • Enokpaddel kommer med sina fina grönlandspaddlar.

VVill du också delta som utställare? Det är gratis och man ordnar själv fram sina deltagare. Intresserade utställare och kursarrangörer anmäler sig till Tjörns kajakklubb som samordnar och hjälper till med informationsspridningen. Vill du komma och ställa ut så hör av dig till info@tjornkajak.se

Evenemangssida på Facebook

Klicka gärna i att du är intresserad / kommer på fb-evenemanget Stockenträffen. Då får du våra uppdateringar medan Stockenträffen pågår och dessutom underlättas samåkning för er.

Kontaktpersoner för Stockenträffen

Maila vår klubbmail info@tjornkajak.se om du har frågor,

 

Varmt varmt välkomna!

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top