skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Bassholmen 2022

Elva kajakister från Tjörns kajakklubb valde att paddla i vattnen kring Bassholmen denna vackra helg i maj. Åtta utgick ifrån Fröjdendals Småbåtshamn som ligger strax norr om Ellös, nära färjan över till Flatön. Här fanns det gott om parkeringar och det var lätt att lägga i.

Vi paddlade mot Bassholmen där vi skulle möta upp med tre från Strömstad som valde att lägga i i Lysekil istället. Vi möttes redan på vattnet och hade sällskap sista biten. Framme på fina Bassholmen tog vi en långlunch så både mat och liten promenad hanns med. Tyvärr öppnar inte kiosken förrän i juni så någon glass blev det inte.

Därifrån paddlade vi till Stegelholmen och slog nattläger. Stegelholmen är en fin liten ö som funkar utmärkt att tälta på. Normalt finns det torrdass, men vi var ju så tidigt ute att det tyvärr inte var öppet ännu. Vi gjorde upp eld på stranden och satt och surrade om allt möjligt tills en efter en droppade av och vid 22.30 gav de sista upp.

Dag 2

Dagen startade med frukost, morgonjympa och packning i lugn och ro.  Strax efter 10 satt vi i kajakerna redo för dagen. Vi passerade Högholmen och under färden dit hade vi en rejäl portion motvind.  Här ville några runda Hjältön medan andra valde att ta paus på en fin strand och vänta in kompisarna.

Efter ytterligare en liten paddling var det dags för lunch och i samband med det sa vi hejdå till de som skulle korsa Gullmarsfjorden. Det bjöds på skön medvindspaddling och vid tresnåret var vi nöjda tillbaka i småbåtshamnen.

Veronicas bilder

Raynes bilder

Pernillas bilder

Vi som paddlade var: Veronica Persson, Rayne Månsson, Kia Norén, Pernilla Bruzelius, Cajsa Christensson, Christer Christensson, Bert Persson, Tony Neij, Åsa Granath, Anders Nothagen och Ingegerd Themer

Vid pennan: Veronica

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top