skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Ranrike Grand Tour 2022 – Tullboden

Första stoppet under Thomas Olssons Ranrike Grand Tour blåste ju tyvärr bort, så det blev stoppet i Tullboden som blev premiär för social samvaro för Thomas som nu varit på väg i 2 veckor.  Thomas ankom till Tullboden några dagar innan start och fick duscha och tvätta och göra sig redo för helgen på bästa sätt.

Tanken med Ranrike Grand Tour är ju att Thomas paddlar hela Ranrike, dvs Bohuslän, under 5 veckor. Vi har lagt upp stopp längs kusten där våra medlemmar kan ansluta och paddla tillsammans.  Thomas skickar rapport till vår Facebook-sida varje dag, utom när vi har våra grupp-paddlingar, dem redogör vi för här i bloggen som vanligt.  Men följ gärna Facebook för att se hur Thomas har det och var han är. Det finns gott om platser kvar på övriga stopp – så anmäl dig gärna.

Tullboden-helgen blev ett riktigt kajak-mingel med alla typer av deltagare. Några var anmälda till hela helgen, några funderade på dagstur, andra anslöt under helgen och några extra personer anslöt också och fortsatte sedan med Thomas norrut. Alldeles precis som vi hoppades att det skulle bli.

Lördag

Lördagen var vi sjöklara vid 10.30 och hade en underbar tur i vattnen från Tullboden till Fisketången och öarna utanför.  Vi hann med både besök på öar där stenhuggarna ägnat sig åt graffiti för snart 100 år sedan, vi lunchade i solen, vi besökte Tollar&Sejls 50-årsfirande dit vi paddlade i takt till live-musiken. Givetvis slappade vi på klippor och lapade sol och fika innan vi tog oss till Keö där vi planerat nattläger.  Det blev en lång dag, inte förrän 19.30 var vi tillbaka på Keö. Där hade vi redan markerat plats och där väntade några fler deltagare. Det blev en trevlig kväll!

Söndag

Söndagens tur gick åt andra hållet. Nu paddlade vi förbi Näverkärr och mot Metviks fina strand. Där gick vi dock inte iland för vinden låg rakt på. Istället hittade vi en annan vik som passade perfekt för lunch.   Nattläger blev det på Lindholmen. Lite knixigt att få upp alla kajaker, men med god vilja så gick det. Vi spred ut oss på klippor och små gräsfläckar och inväntade ytterligare personer som anslöt.   Som alltid en trevlig kväll med matlagningspyssel och en vacker avslutning med tjusig solnedgång.

Måndag

Måndag var ju en ledig dag så många tog sovmorgon. Några paddlade iväg tidigt medan den större gruppen tog sig till Tullboden där några sa tack o hej medan andra paddlade norrut tillsammans med Thomas och ytterligare en person som anslöt. Ett riktigt lyckat upplägg!

Nästa helg är det Fjällbacka – häng med!  Länk till anmälan.

Jettes film

 

Anna Dellves bilder

Nattläger 1 på Keö
Keö kajakparkering
Besök på Lösa Tångarna för ”graffitibeskådning”
Passager gillar vi
Bohusgraniten lyser vackert
Besök på Tollar & Sejls 50årsjubileum
Fina Fisketången

Kornöarna besöktes
Bläckhalls läckra vägg
Kornöarna igen

Jettes bilder

Mat o prat
Makalös himmel
Fyrarna på Lindholmen

Paddlade gjorde: Thomas, Inger, Jette, Pernilla, Anna, Ylva, Signe, Christer, Ulla, Göran,

Vid pennan: Jette

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top