skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Glöggpaddling kring Marstrand

Robin hade beställt finaste decembervädret till årets glöggpaddling som i år förlagts till Marstrand. Marstrandskajaker lät oss låna deras bryggor och vi parkerade runt deras hus, vilket var fantastiskt praktiskt för oss. Att ha tillgång till en toa innan man ger sig ut i minusgraderna uppskattas.

12 personer deltog i årets glöggpaddling som för ovanlighetens skull flyttats till Marstrand. Vi lämnade Marstrandskajaker vid 10-tiden och efter en liten stund hade alla fastfrusna skäddor tinat i det varma vattnet (5 grader?). Vi paddlade långsamt och njutbart ner och tänkte ta turen förbi Koholmen, men det var som så ofta för lågt vatten och vi vände och paddlade den lite större rutten ner till Halsholmen där vi gick iland, gjorde upp eld, drack glögg, åt lunch och allehanda godsaker som man givetvis släpar med sig en sån här dag.  Tomteluvorna glittrade lite här och där och alla var eniga om att det var en bedårande decemberdag.

Vi tog det vackert, bestämde ingen särskild tid, men plötsligt var alla redo att börja packa ihop och dra vidare. Så härligt när sånt bara funkar.   Det blev såklart Albrektssunds kanal tillbaka mot Marstrand. Vi bestämde oss för att paddla in och titta lite i hamnen. Där var det stilla, soligt och vi blev förvånade över att möta ett par segelbåtar som låg och tränade därinne.  ”Ska vi paddla till Skallens fyr?” sa Robin. J”a det gör vi” sa vi. Och så gjorde vi det. När vi kom fram till fyren sa Robin: ”Ska vi paddla runt Marstrandsön?”. ”Ja det gör vi” sa vi. Och så blev det en helt perfekt paddlingsdag i ett sånt där vinterljus som man bara sitter stilla i båten och beundrar.

Tillbaka hos Marstrandskajaker fick vi lastat på och vinkat av varandra. Vi tackar Robin med assistent Kattis för en kalasfin dag.  Vinterpaddling är exotiskt och lyxigt.

Robins bilder

Pernillas bilder

Eminas bilder

Jettes bilder

Eriks bild

Det blev en film från Jette också:

 

Robin Dahlöf hade tänkt ut turen.

Paddlade gjorde Christel, Carina, Maria, Erik, Fredrik, Jari, Anna-Carin, Pernilla, Emina, Jette, Katarina, Robin och Emina.

Vid pennan: Jette Gustafsson

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top