skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Yttre Bodane augusti 2022

Fjolårets paddling i Yttre Bodane blev väldigt lyckad! Det var jag Jonas och nio trevliga tjejer. Så favorit i repris tänkte jag!

Det blev nästa så – förutom att några trevliga killar ( nåja, gubbar) hade vågat sig med i år. De hade väl hört vilken framgång jag hade förra året och ville ha del av den samme.

Torsdag eftermiddag stack jag ut och ”bokade” tältplats. Strax därefter dök även Bert upp. Det var en mycket fin kväll och fredagsmorgon som lovade väl inför helgen.

FREDAG

Vi paddlade tillbaka till startplatsen och mötte upp de andra deltagarna. De var från ostkusten, västkusten, Halland  och Skåne samt mitt emellan kusterna.
Jag hälsade en av ”deltagarna” välkommen och han undrade vem jag var. ???? Aha, det var en som skulle paddla ensam men hängde på oss hela helgen. ”Säffle”, heter Bengt, från… just Säffle var en trevlig bekantskap som blev fripassagerare och nu är senaste medlemmen i Tjörns Kajakklubb.

Fredagskvällen ljöd av skratt och prat med en mycket fin solnedgång. På natten behövde jag gå upp en sväng och där var en vacker fullmåne. Magiskt.

LÖRDAG

Lördagen bestod av snirklig paddling, många badstopp och ett underbart väder. Ett och annat traditionellt besök i vassen var det också.
Efter middagen satte vi oss alla på en klippa längst ut på Örneklovarna och tittade på solnedgången och ett stilla hav. Innanhav!
Terese och Emina tog en liten kvällstur i kajakerna.

SÖNDAG

Söndag morgon var ännu varmare och ingen vind alls. Vi tog en kort tur tillbaka där vi efter ett dopp delade på oss då fem medlemmar beslutade paddla tillbaka till iläggningsbryggan och vi resten tog en extra tur till Tjärkilsbäcken.
På vägen tillbaka tog vi en lång lunchrast på Röde Ö och årets varmaste bad. Inte ens jag skrek när jag kom i vattnet. På just Röde Ö firade min familj alltid midsommarafton när jag var liten.

Åter till bilarna önskade vi nog alla att vi på nytt kunde ta ett bad. Svettigt! Men det var väl det enda jobbiga på hela helgen som åter blev en lyckad paddling. Men nästa år får jag nog förnya mig.

Vi ses på Stockenträffen!!

Vid pennan: Jonas Alexanderson

Paddlade gjorde

Jonas, Theres, Lasse, Veronica, Cia, Christel, Thomas, Bert, Carina, Emina, Håkan och Bengt

 

Som vanligt delar många av deltagarna med sig av fina bilder.  Här kommer en länk till Lasses bilder:

https://www.dropbox.com/sh/7m0ytxqm9066iam/AAAabUCr5le6yHSxLulKcu7Ja?dl=0

 

JONAS bilder

THERES bilder

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top