skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Stockenträffen 2022

Den 24e upplagan av Stockenträffen blev återigen en fullträff. Vi vet ju alla att hur mycket vi än anstränger oss med program och aktiviteter så är det vädret som avgör hur träffen upplevs.  Och vädret var med oss hela Stockenträffen 2022! Tack Ralf som är väderansvarig i projektgruppen. Bra jobbat! 😀

TORSDAG

Många tält och kajaker kom på plats redan under torsdagen, ja vi hörde att folk redan checkade in på onsdagen också. Torsdagen bjöd på fint väder och mysigt umgänge. Det är lätt att hitta varandra i början när det är lite glest i raderna.

Väderprognosen under veckan var väldigt ombytlig och de som inte vågade chansa bokade av. Campingen räknar med ett 20-tal avbokningar på grund av vädret och några pga covid.

Nytt initiativ för i år var att Uffe Olsson fixade säckar och skylt för strandstädning.  Ett uppskattat initiativ men många vittnade om att de faktiskt inte hittade så mycket skräp så högen var oansenligt liten vilket ju är oerhört positivt! Tack Uffe!!

FREDAG

Plattvatten, varmt och alldeles ljuvligt var det runt Stocken redan från morgontimman. Många gav sig ut på egna turer och den planerade Fredagsturen gav sig av söderut mot Hällevikstrand och Saltö. Det var perfekt väder för paddling och trevligt umgänge.

Fotocred: Anna Östlund

YOGA

Tinna Ingelstam bjöd in till Yoga vilket uppskattades av alla deltagare. Det hoppas vi kunna upprepa kommande år.

 

Klockan 20.30 var det fullsatt på baksidan av Stockens Restaurang. Då hälsade Jette & Ralf välkomna och kvällens program rivstartade med en bejublad Mameluck-catwalk. Karin Schoemaker berättade om hur roligt gruppen haft under våren under sitt skapande av funktionsplagg som känns helt nödvändiga för vinterpaddling. Hon uppmanade till flera aktiviteter där man kombinerar ett annat intresse med paddlingen. Vi hoppas kunna erbjuda något riktigt bra under nästa säsong och tar gärna emot förslag! Efter catwalken drogs en vinnare av ett mameluck-kit: Vinnare blev Mattias Furskog! Vi ser fram emot resultatet!

Fotocred till Anna Dellve
Så himla fina mamelucker!!! Kerstin Hammarssons bild.

Efter catwalken berättade Jonas Alexandersson om hur det är att jobba som guide på Hurtigrutten och sist förmedlade Thomas Olsson om sin upplevelse under initiativet Ranrike Grand Tour från Kristi Himmelsfärd till Midsommar.  Alla föredragen var roliga att lyssna på, vi har dock lärt oss att inför nästa år ska vi ha med oss en högtalare och mikrofon så även de som sitter längst bak får samma behållning.

LÖRDAG

Lördagen är den stora aktivitetsdagen!  Redan 08.30 drog ett gänget som skulle till Måseskär iväg,  På grund av vind kom de inte ända fram, men det kom tillbaka med stora leenden och var lyriska över sin härliga dag!  Andra grupper som Plask & Lek, Malö och Islandberg samt Fototuren och Gourmetpaddlingen gav sig också iväg innan alla grupperna som skulle via olika vägar till Hermanö stack vid 10.00.

I år hade vi ett nytt system med flaggor och färg. Det kanske inte fungerade till 100% det heller, men som någon sa, Stockenträffen är lite laid-back och anarkistisk, så det får man bara ta 😎 . Vi gillar den inställningen och jobbar vidare mot den perfekta lösningen (som nog inte finns utan alltför stor arbetsinsats och inköp av material.

Björn Thomasson höll som vanligt uppskattade kurser. Fotocred: Ralf Vässmar
Jonas med sin grupp innan avfärd till Hermanö. Fotocred: Ralf Vässmar

 

Här är det Roland och Göran som samlat sin grupp inför turen till Malö. Fotocred: Ralf Vässmar

 

MÅSESKÄR

Måseskärsturen är vår tuffaste tur och vi försöker vara tydliga med det så att vi inte får med oss några som inte klarar av den. Utsatta vatten och lång paddling är inte riktigt för alla.  Men årets grupp fixade paddlingen galant, dock kom man inte ända fram, vilket nog var ett klokt beslut. Nedan ser ni en bild av gruppen som fick springa som sjutton för att hinna med att vara med på bilden! ;-)

 

Attans vad de måste ha sprungit för att hinna vara med på båda sidorna! Fotocred Anna Persson. ;-)

Nedan ser du hur Måseskärsgruppen paddlade runt bland kobbar och skär, ledda av Anna Persson och Andreas Zander.

Några av våra turledare har lagt ut lite info om hur deras turer var på Facebook. Vi har helt fräckt stulit deras texter. Här skriver Thomas Steindahl om gourmetpaddlingen:

MAT SMAKAR BÄST UTE av Thomas Steindahl

Vi blev 6 personer på turen som avgick från grå flagga kl 09:45 på lördagen. Gruppen drog iväg med fullastade kajaker och siktet inställt på en lämplig strand.
Väl vi landat på vår strand, satte vi oss i lä bakom en havtornsbuske, började förberedelserna och snart började det att serveras fantastisk mat. Vi återkommer med menyn och recept längre fram samt även en del tips och trix runt matlagning i fält, sannolikt på en ö eller kanske kobbe. Det blev en lyckad tillställning där det avnjöts 6 förrätter, huvudrätter och efterrätter plus en lite udda fågel, med smak av fisk.
Bilden är tagen innan första efterrätten serverades. Gruppen hade det bra, men kanske lite kämpigt! :-) Fotocred. Thomas Steindahl.
Egentligen borde det varit alldeles lagom med mat, men det är en klurig svårighet att bara laga mat till en person, vilket dessutom inte är särskilt roligt. När den portionen sedan skall delas på 6 personer blir det omöjligt. En av deltagarna kom med kreativa lösningar så som att bjuda förbipasserande vilsna vandrare på mat och vid efterrätten trugades det med ett käckt ”Nu får ni bara ta 2 bitar per person!”.
”Udda fågeln”, utanför menyerna, var miso-soppa där vi använde fiskrens, för buljongkok, miso-pasta, vatten på platsen plockad tång. Det är en höjdare vid paddling, i havet, när det är lite lägre temperatur. Det går med fördel även att ha med tångräkor och snäckor som extra krydda.
Hemfärden erbjöd härliga medvågor som passade oss synnerligen bra. Turen leddes av Thomas Steindahl med assistans av Dag Bränfeldt.

 

ROCKHOPPING

Förutom gruppaddlingarna är det gott om folk som drar iväg på egna turer och mycket uppskattat är ju våra rock-hopping-fantaster som gör otroliga stunts  utanför Hermanö huvud. Det är en ren fröjd och gratis uppvisning för oss andra som paddlar till champagneviken och sedan kan stå på klipporna och bara njuta och förundras över deras mod och skicklighet. Ibland ser det galet farligt ut och vi tror inte alla kajaker överlevde oskadda, men det blev iallafall ingen större skada på någon kajakist vilket är viktigast!

 

Stockens restaurang bjöd på trubadur på lördagkvällen. Ett gäng glada paddlade dansade tills de stängde och i övrigt var det lokalparty och gänghäng lite här och var på campingen. Kvällen var ljuvlig och det var goa och glada människor i alla hörn. Roligt att gå runt och njuta.

 

SÖNDAG

Söndagen bjöd på vind. Det uppskattades av Rockhopping-gänget som följde med Jonas Alexandersson ut. Söndagstur-gänget hade en glidartur i medvind men fick slita lite sista biten när vi tog oss till Grindebackens café och köpte deras sista glass. Med glass i magen var vi stärkta och vinden hemåt var inte alls lika jobbig. Kanske var det dunderhonung i glassen?

Långsamt avfolkades Stocken under söndagen. Kramar och ”vi ses nästa år” hördes överallt.

Vi tackar också våra utställare som i år fick den bästa placeringen ovanför stenarna vid stranden. Vi tror och hoppas att det blev lyckad försäljning och bra marknadsföring för både Plums, Petruskajaker, Enok Paddel, Båtbyggeriet och Kayak Angler.

ENKÄT

Eftersom vi alltid vill förbättra oss har vi skickat ut en enkät till alla som deltog i turpaddlingar. Om du också vill lämna feedback så hittar du enkäten här: http://ibmclub.se/form/view.php?id=282662

Det har redan kommit en bra tankar och synpunkter. Någon önskade att vi skulle ha kamraträddning och nybörjarpaddling men det säger vi redan nu att vi inte kommer att ha. Stockenträffen är för erfarna paddlare. Vi försöker vara tydliga i beskrivningarna av turerna att inga turer är lämpliga för nybörjare utan man förväntas klara både vågor och lite vind. Det ser helt enkelt så ut i Stockens miljö.  Vi rekommenderar varmt att paddla med Friluftsfrämjandet som är ypperligt duktiga på att lära ut, och sedan komma och paddla med oss.

NÄSTA ÅR

Facebookgruppen svämmar över av härliga bilder och vi tror att ni alla hade en härlig helg och är sugna på att komma även nästa år: 17-20 augusti 2023. Stockenträffen 2023 blir den 25e omgången av Stockenträffen och det måste vi ju fira på något sätt!

Varmt välkomna då önskar Tjörns Kajakklubb via Ralf Vässmar & Jette Gustafsson

FILM

av Camilla Quist, Rune Eurénius, Christel Roos och Jette Gustafsson, Klipp, Jette Gustafsson

BILDER

Jettes bilder.

Anna Dellves bilder

Mattias Furskogs bilder

Christel Roos bilder

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top