skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Säveån i höstskrud

Sex hurtiga paddlare inklusive turledarna Robin Dahlöf och Katarina Börresen samlades lördagsmorgon vid Läppstiftet i Göteborg för att ta sig an Säveån. Efter lite logistiköverläggningar så for vi alla mot Jonsered för isättning där.

I Jonsered möttes vi av avstängd väg som gjorde att vi fick ta av kajakerna en bit från ån. Vi krånglade lite med att få öppnat ”grinden”, men löste Robin det galant för oss och snart kunde vi lyfta av kajakerna och börja packa våra saker. Precis då kom en liten skur, men den varade bara ett par minuter och snart kunde vi ta oss ner till ån och sätta oss i kajakerna, och njuta av den fina regnbågen som den lilla skuren i solsken skapat.

Väl i vattnet drog vi iväg och njöt av medströmmen 😉 Undertecknad hann inte paddla längre än två minuter så satt hon fast i en trädstam som nästan välte omkull henne. Robin kom dock till snabb undsättning och allt slutade väl och vi kunde fortsätta vår tur i ån torrskodda. Lite spännande var det att kryssa mellan stenarna i strömmen. Resten av färden gick utan missöden och vi njöt av alla vackra färger runt ån och såg till och med en bäver som dök ner i vattnet från åkanten.

Efter en stund var det dags att pausa för lunch och Robin hittade ett finfint ställe till oss att gå iland på och där fanns en stor brygga för oss att sitta och äta vår medhavda lunch. När alla plockat upp sin mat uppstod lite uppsluppen stämning och skratt – det visade sig att vi alla 6 hade exakt likadana mattermosar. Så vi såg nästan ut som en dagisgrupp på utflykt 😉.

Efter att mat och kaffe på det avnjutits i solsken drog vi iväg igen på ån. Precis när vi alla kommit i kajakerna fick vi en liten skur på oss igen, även den varade bara några minuter och sedan tittade solen fram igen. Nu började vi komma in i mer bebyggda områden och broarna började att bli fler och fler att paddla under. Vi som inte var från Göteborgstrakten fick lära oss (egentligen undertecknad bara) att den långa slingrande bron målad i rött kallades för Röde orm.  Strax efter alla broarna kom vi ut i Göta älv och där fick vi bekänna lite färg i motvinden. Tack och lov fanns det läplatser att vila på längs Drömmarnas kaj (ännu en ny sak som ickegöteborgaren fick lära sig om) mellan alla ”projekten” som låg förtöjda där. Vi fick också se broöppning av nya Hisingsbron på vår väg till Lilla Bommens Hamn och Plums brygga som vi lånade för att ta upp kajakerna.

Solen sken på oss nästan hela tiden och vi njöt alla av turen! Stort tack till turledarna för finfin guidning.

Vid tangenterna
Christel Roos

Paddlade gjorde Robin, Katarina, Veronica, Christel, Inger och Bert

Christels bilder

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top