skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Stockenträffen 2019

Vilken helg!

Det rullade in lite folk i ösregn under torsdagen. Tält sattes upp under blåsiga och blöta förhållanden men väderprognosen gjorde ändå att vi med tillförsikt såg fram emot Stockenträffen 2019.

Fredag

Fredag var en riktigt blåsig dag. Solen sken och himlen var blå men vinden gjorde att rätt så många höll sig på land och socialiserade istället. Några gav sig ut såklart och kom tillbaka och vittnade om skapligt tuffa förhållanden. Men bilarna fortsatte att rulla in och campingen fylldes upp ordentligt under eftermiddagen. Många glada återseenden och glada skratt hördes!

Lördag

Lördag morgon hade vinden lugnat sig, campingen tvärfylldes av tält och kajaker. Solen lyste och det var t-shirtväder!  Våra utställare Kajaktiv, Point65, Petruskajaker och Enok Grönlandspaddel var alla på plats och det kändes att här var gott om folk, en härlig stämning och massor av kajaker på stranden.  Nigel Foster och Björn Thomason körde sina kurser och paddelturerna var fulla av glada paddlare.  En sån här dag fanns det inte en sur min att hitta någonstans!

Populärast var turerna till Måseskär och Islandsberg. Dessa var fullbokade med väntelista. Vi tror på konceptet att övergå till turer med förbestämda mål istället för att benämna dem snabba, medel och långsamma.  Övriga turer gick runt Malö eller till Hermanöhuvud, Kärringön, Vallerö…. lite blandat helt enkelt.  Det gjorde att grupperna spreds ut mycket bra och trots att vi nog var över 240 deltagare så blev det aldrig trångt på stränderna.

Efter ljuvliga somriga timmar på havet kom grupp efter grupp åter till stranden. Många grupper hade splittrats på vägen tillbaka på grund av önskemål om badstopp och det var såklart inga problem.

Lördagen fortlöpte med god mat från Food Trucken som levererade helt enligt överenskommelse. Vi har fått fina kommentarer om den goda maten men vi hoppas ändå att vi nästa år har en restaurang och kan återgå till att äta tillsammans och umgås lite tajtare. Därefter var det prisutdelning till de som gissat hur många stenar Lego-Nigel hade i sin lilla sten-pöl. Priser var skänkta av både Kajaktiv Tjörn och Point65  vilket vi tackar ödmjukast för!

När mörket lagt sig visade Jette Gustafsson bilder och lite film (länk till youtube där filmerna finns) från sin paddling i Indonesien och Petruskajaker visade en film om hur man bygger en kajak. Roligt att vi har en sådan bredd och kan erbjuda något för de flesta.

Söndag

Söndagmorgon var om möjligt ännu finare, varmare och härligare! En del gav sig av hemåt, kanske på grund av lång väg. Vi har faktiskt haft besökare från både Finland, Åland (jo, vi vet att Åland tillhör Finland, men det är värt att notera när någon kommer hit från vackra Åland), Norge, Danmark, Tyskland, Belgien och Holland. Inte illa!

De som var kvar slappade, shoppade eller gick kurs med Björn och Nigel eller paddlade ut i egenskapade grupper och njöt av dagen.

Tjörns kajakklubb lämnade Stocken camping med en go känsla av att ”det här blev riktigt bra”.

Vi vill tacka alla som ställde upp som ledare och ser redan fram emot nästa år  –  och hälsar alla hjärtligt välkomna tillbaka!

————-

En trevlig artikel publicerades i lokaltidningen Stenungsund-Tjörn-Orust. Endast två sakfel – vi intog Orust och vi har ingen ordförande i vår klubb –  men resten av texten känns fin!

————————

Flera deltagare har vänligen låtit oss publicera deras bilder. Kom ihåg att dessa bilder inte kan lånas och delas på andra ställen. Vill du använda någon av deras bilder så måste du be dem om lov först.

—————————-

 

Per Karlssons bilder från turen till Måseskär

 

Lena Anderssons bilder

Kajaktiv Tjörn delar med sig av bilder från utställar-torget

Kent Eng bidrar också med härliga bilder

 

————————

Kom ihåg att dessa bilder inte kan lånas och delas på andra ställen. Vill du använda någon bilderna så måste du be fotografen om lov först.

TACK alla som kom och skapade god stämning och en fin känsla av gemenskap! Vi ses på Stockenträffen nästa år!

Film av Jette Gustafsson

 

Vid pennan

Jette Gustafsson

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top