skip to Main Content
Inloggning endast för admin:
Magnus Hägg tog denna glada bild!

Helgpaddling runt Bassholmen

Ännu en trevlig paddling med Tjörns Kajakklubb är avklarad, den här gången med rubriken Bassholmen.

Magnus Hägg tog denna glada bild!

Lördag

Vi la i på lördag förmiddag vid båthamnen som ligger precis innan färjan till Flatö. Bra ställe med både gott om parkeringar och toalett.

Turen på lördagen blev 21 km och gick norrut mellan Keholmarna och Malön förbi Strömholmen och sedan norrut. När vi passerade Bassholmen tyckte vi att det var lite tidigt för lunch så vi bestämde oss för att fortsätta norrut. Riktigt fin paddling med fantastiska miljöer, lugnt eftersom det var så skyddat. Vi rundade Lindholmen och fick känna på lite vind och vågor men smet in till lugnet igen genom Tjuvsund. Då kurrade det rejält i magarna och vi åt lite sen lunch på Bassholmen. Sedan paddlade vi bara några hundra meter för att fylla på med glass vid vandrarhemmet och besöka träbåtsmuséet. Mycket nostalgi för en del!

Efter långt stopp paddlade vi till Stegelholmen som visade sig vara en riktigt bra lägerplats. Alla tolv fick gott och väl plats, trots att några campare var där före oss. Att det fanns toalett var en annan fördel. Kvällsbad och mat avslutade en trevlig dag.

 

 

 

 

 

Söndag

På söndagen paddlade vi betydligt kortare, 8 km men det var tur eftersom vinden friskat i. Vi paddlade söderut, förbi Koljön och genom Björnsund. Vi hade inga vågor att tala om men rejält med vind, stundtals fick vi 15 m/s mot oss så då gäller det att bekänna färg 😉 Tur att vi hann med fika- och badstopp på vägen.

Eftersom brandrisken är extrem just nu hade ingen kök med sig utan hade fått fundera ett varv extra men det hade alla löst på bra sätt. En annan idé som var bra var att vi samlades och visade något i vår packning som vi tyckte var extra smart. Ett bra sätt att utbyta erfarenheter och få tips! Några saker som visades upp var:

– Limklämmor istället för klädnypor (”nyper” lite bättre”)
– IKEA säljer resehanddukar (till en bråkdel av priset jämfört med t ex Sea to Summit)
– SPORK i titan
– Ullfleecetröja
– Kåsa mm från Kupilka, hållbart och miljövänligt
– Diskborste från MSR, bra när man har begränsat utrymme                                                                                                                                                   – Plåtvattenflaska att med snöre och sten att lägga i vattnet över natten (för att få kallt vatten).

Den sistnämnda mynnade ut i en diskussion om hur man får kallt vatten, särskilt nu när inte ens badvattnet är särskilt kallt. Ett tips är att vira in flaskan i något som håller fukt, t ex ullstrumpa eller handduk och låta den stå i vinden.

Några paddlade med Tjörns kajakklubb för första gången, hoppas att vi ses igen. Vi tolv som paddlade var Rayne, Annika, Magnus, Anders, Bertil, Bert, Pernilla, Ingegerd, Kristina, Jacqueline, Mats och Veronica.

Text av Veronica Persson

 

Bilder av Rayne Månsson

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top