skip to Main Content
Inloggning endast för admin:
I väntan på skjuts!

Stockenträffen 2017

Stockenträffen 2017 blev en riktig vändpunkt! Flera veckor innan eventet förstod vi på sociala medier att intresset var högre än på länge och när vädret visade sig vara på vår sida blev det som vi hoppades – kajakerna rullade in i massor på Stockens camping. Det är alltid svårt att veta exakt hur många deltagare vi faktiskt var – men vi uppskattar det till över 200 med dagsbesökare under lördagen! Fantastiskt roligt!

Fredag

Många har tagit ledigt för att njuta av denna helg. Idag paddlades det i mindre grupper, några mot Gullholmen och Islandsberg och andra ut mot förvånansvärt stora vågor ute vid Härmanöhuvud. Det sägs att det var flera oplanerade rundgångar och några som backade. Spännande låter det som!

Jonas Alexandersson var kvällens presentatör. Han berättade om sommarens tur till Helgelandskusten. Spännande och makalöst vackra bilder!  Många kände igen sig, har gjort liknande turer, alla andra dreglade och började fundera på nästa paddlingsresa.  Sven Gester bidrog med fisketips om vad man ska ha med sig för utrustning för att fånga stora blanka fina fiskar att halstra över elden. Uppskattade tips!

Ytterligare information och bilder kom om paddling runt Menorca! Där fanns både grottor och spektakulära klippor att beundra från kajaken. Lätt att hyra med bra info om tältplatser och sevärdheter var det också. Ännu en sak att lägga på ”att-paddla-listan”.

Vi höll till inne i restaurangen och det blev nog lite svårt att se och höra för alla. Vi ändrar på detta till nästa år.

Vid 23-tiden var det utlyst mareldspaddling från några deltagare. Perfekt att detta lades ut på Facebook-eventet så att man enkelt fick information och kunde ansluta. Det blev mareldspaddling även lördag och söndag och enligt Andreas Alvehus så var det massor av mareld, en fantastisk upplevelse.

Lördag

Danske Struer Boats med Björn Thomasson i spetsen och Kajaktiv Tjörn kom till Stocken och ställde ut sina kajaker på stranden. Självklart blev det enormt intresse kring kajaken FREJ som man dessutom kunde vinna om man provpaddlade och svarade på några frågor. Under hela lördagen var det provpaddlingar och tidvis kö. En rolig överraskning var att Petruskajaker dök upp i år igen och visade upp sina kajaker. Ju fler ju roligare!

Kl 09.30 var det massor  av folk som helst på stranden. Lars Magnussons bild visar en del. De officiella gruppaddlingarna hade mer än 100 deltagare och sedan tillkommer ju massor av smågrupper som njöt på egen hand. Varenda vik och vrå var fylld av kajaker från Stockenträffen under lördagen!

Lars Magnussons bild av gruppen som lyssnar på när Jens säger hej och välkommen till alla färgglada människor!

Riktigt bra blev samarbetet med Friluftsfrämjandet. Tack vare Magnus Hägg ordnades det en ”avrostningstur” redan på fredagen och så erbjöd främjandet även en tur parallellt med våra under lördagen. Den klassades som en ”klass 3-paddling” och lockade många deltagare. Tjörns kajakklubb erbjud tre turer – en för de som kände sig snabba, en mellanklass som tilltalade riktigt många och en grupp för de som ville ta sig tid att lukta på tångruskorna. Alla grupper tog sig ut till Härmanöhuvud där man kunde kolla på de som paddlar med hjälm ut i skummet! Alltid lika underhållande. Därifrån tog sig grupperna runt till olika ställen, de flesta via Vallerö och vidare till andra holmar. Kärringön fick besök och där blev det både glassköp – och så tappade vi några paddlare som fastnade på en restaurang där.

Bilder från lördagens paddling

Pelle Hammarströms spektakulära bilder från de modiga i skummet:

Ralf Vässmars bilder:

Vi observerades även från land. Katarina Holmström tog denna bild från Kärringön:

Foto från bryggan på Kärringön

 

Jette Gustafssons bilder:

Tillbaka på Stocken sken solen ikapp med glada ansikten, stranden var knökfull av folk och avlånga båtar. Särskilt skoj att Thomas Åhlberg kom och hälsade på. Thomas som för kanske 19 år sedan var med och startade Stockenträffen var glad att se så mycket liv och rörelse. Har vi 20-årsjubileum nästa år??

Kvällens höjdpunkt var så klart utlottningen av kajaken. Vi trappade upp spänningen med utlottning av öl sponsrade av Stockens Krog Mat & Mer. Vinnare av FREJ-kajaken blev Erwin Poulsen som naturligtvis blev jätteglad över denna fantastiska vinst!

Niklas Millegård från Millekul.se visade bilder och filmer från spektakulära paddlingar i Raja Ampat, Indonesien.  Trots lite tekniskt strul fick han fram en exotisk känsla av hur det är att paddla i tropiska vatten. Väldigt annorlunda och lockande!

Bilder från Mikkel på Struer Boats:

 

Samkväm i restaurangen

Söndagen

Varmt och skönt söndag morgon. Inga grupp-paddlingar planerade men ändå gott om mindre grupper som gick ut och myste. Väldigt lite vind, gott om sol och lite moln – fanns inget att klaga på.

Långsamt försvann kajakerna, men några var allt kvar även över söndagen. Härligt med så mycket gemenskap.

Tjörns Kajakklubb känner sig stolta och glada över det stora engagemanget och ser fram emot Stockenträffen nästa år!

 

Vid pennan
Jette Gustafsson

This Post Has 2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top