skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Stockenträffen 2019

Tjörns Kajakklubb arrangerar Stockenträffen 2019 tillsammans med Stockens camping

Datum för årets träff är 23-25 augusti.

Vi fortsätter i samma stil!

Vi ser en fin trend i att allt fler besöker Stockenträffen och vi ser också alltfler kajakträffar. Stockenträffens koncept är som det alltid varit; träffen är gratis och deltagaren behöver bara betala sin tält- eller stugplats. TjKK står för gruppaddlingarna som också är gratis som vanligt.

Vi är extra glada att även i år kunna erbjuda kurser från inga mindre än Nigel Foster och Björn Thomasson!  Se mer info nedan!

För att träffen ska flyta på så smidigt som möjligt är det fint om ni alla tar del av informationen nedan.

TjKK sköter marknadsföring till paddlingssverige och leverantörer som är intresserade av att närvara som utställare eller kurs-givare. Stockens Camping sköter det praktiska kring boende och uppställningsplatser. Du som vill vara med men ej har egen kajak kan hyra hos Bohus kajak (f.d. Orust Kajak) har öppet i sin butik denna helg och erbjuder både rabatt och lite test av surfski-kajake. Butiken ligger på själva campingen så det är inga problem med transport.

 

Tältplats/stuga & receptionen

Tältplats och stuga bokas direkt hos Stockens camping. Då Stockenträffen blir allt populärare rekommenderar vi att ni förbokar även tältplats, mest för att minska kötiden som kan bli ganska lång på fredagen då väldigt många kommer.

Viktigt: Om du kommer efter 20.00 så hör av dig till campingen som då kan hjälpa er med kuvert så ni kommer in. Kommer ni efter 21.00 är campingen stängd och ni får stå på betal-parkering utanför campingen till dagen efter. Det är inte tillåtet att släppa in kamrater som ej kommit i tid på eget kort, men ni kan självklart hämta ut förbetalda kuvert till era kamrater och hjälpa dem in. Dock låses bommarna klockan 23.00 och då kan man inte längre komma in. Ut kommer man såklart. Maila (boka alltså inte online) din bokning till info@stockencamping.se och ange ”kajakhelg” när du bokar så får du lågsäsongpris 185 kr för tältplats. Pris för elplats är också lågsäsongpris, dvs 240:-/ natt plus den el de förbrukar.

Bor du t o m söndag så gäller ditt kort i duschen fram till kl 15.00. Bor du i stuga behöver du checka ut kl 12.00.

Kurser

Verkligen roligt att vi i år kan erbjuda kurser i både grönlands roll och paddling med grönlandspaddel. Kurserna hålls av ingen mindre än Björn Thomasson. Betalning sker när du får bekräftelsemail på din anmälan.

Kurserna startar på stranden. Var klar den tid den kurs börjar.  Fråga dig fram om du inte känner igen Björn så hittar du helt säkert din grupp!

GRÖNLÄNDSK STANDARDROLL FÖR NYBÖRJARE

Kurs A
Lördag kl 09.30 – cirka 12.00
Max 6 deltagare
Pris 400 kr – betalas i förväg efter bekräftelse att du fått plats på kursen.

PADDLING/MANÖVRERING MED GRÖNLANDSPADDEL

Kurs B
Lördag 13.00 – 15.30
Max 12 deltagare per kurs
Pris 400 kr betalas i förväg efter bekräftelse att du fått plats på kursen.

Kurs C
Söndag 09.30 – 12.30
Max 12 deltagare
Pris 400 kr betalas i förväg efter bekräftelse att du fått plats på kursen.

Anmäl dig här.

En riktig bonus att Nigel Foster återkommer till Stockenträffen och erbjuder sina erkänt fina kurser. Betalning sker när du får bekräftelsemail på din anmälan.

Kurserna startar på stranden. Fråga dig fram om du inte känner igen Nigel Foster, så hittar du helt säkert din grupp.

KAYAK CONTROL AND BASIC ROCK-HOPPING
Lördag – heldag
Pris: 1900 kr
Samling 09.30 för kurs kl 10.00 – 17.00

A focus on control, timing and stability. Basic Rock-hopping begins with assessing a situation, judging timing, deciding a strategy and safely executing a maneuver in the rock garden. It also requires individual decision-making. Not every situation is appropriate for everyone, and it is important to be able to choose when to watch or when to try. The emphasis is on understanding the situation, judgment and control rather than adrenalin-driven gambles. Bring your helmet.

FINESSE YOUR STROKES
Söndag- förmiddag
Samling 09:30 för kurs 10.00 – 13.00
Pris: 950 kr

Kayaking finesse involves making the best use of your kayak and paddle to gain the maximum effect for minimum effort. Please feel free to bring more than one type of paddle if you wish.
This class will focus on efficient turns and control, with edging, turning and forward paddling. My aim is to help you fine tune your techniques for more efficient and effective paddle use, increase your stability, and get maximum turn with minimum effort.
I will layer the key details one easy step at a time, explain how and why the paddle strokes work, and how each small manageable step leads toward finessing your technique. I will also point out which techniques might best suit your choice of paddle and kayak, and your level of confidence.

Anmäl dig till Nigels kurser här.

 

 

Tjörns Kajakklubb kommer att leda gruppaddlingar på lördagen. Var klar på stranden klockan 09.30 och färdigpackad, dvs  ”sjöklar” för start kl 10.00. Du hittar vår skylt på stranden, där samlas vi. Turen är gratis och populär. Är du van att leda turer så hör gärna av dig – vi behöver alltid fler ledare då turerna är mycket populära!

Många frågar vad man ska ha med sig och när vi är tillbaka. Ta gärna med dig mat/fika för en heldag ute. Vi är oftast tillbaka vid 15-16-tiden men det är givetvis väderberoende och beslut kan tas i gruppen under dagen.

Även i år har vi flera inriktningar på gruppaddlingarna. Förutom att vi delar upp grupperna efter tempo har vi också en grupp för lite längre paddling.

 • Långpaddling 1 – Mollösund eller Måseskär beroende på väder. Du behöver klara minst 2 mils paddling. Endast för erfarna och trygga paddlare. Detta är en lång och krävande tur och vi har inte någon sluttid på denna paddling, gruppen bestämmer själva hur länge de vill vara ute och det kan bli länge :)
 • Långpaddling 2 – lite mer krävande tur norrut, cirka 22 km lång, Förhoppningsvis till Islandsberg. Endast för erfarna och trygga paddlare.
 • Gruppaddlingar i olika tempo

Anmäl dig till grupp-paddlingar här.

För vår planerings skull så hör gärna av dig om du får förhinder. OBS, paddlingen är en så kallad kamratpaddling där vi förväntar oss att vi alla hjälps åt att hålla ihop gruppen och tänka på vår säkerhet. Vi räknar med att du känner dig trygg i kajaken och är en van paddlare. Du som kan tänka dig att att delta som paddlingsledare tillsammans med andra får gärna kontakta Jette Gustafsson.

Söndagen

Under söndagen är det ingen arrangerad gruppaddling, men ni som gärna vill paddla och saknar sällskap kan samlas kl. 10.00 sjöklara vid den stora kart-skylten och själva bestämma tider och rutt.

Kajakpass för dagsbesökare

Om du bara kommer över dagen finns ett särskilt kajakpass för 100 kr för att du ska kunna köra in bilen med din kajak, duscha och även parkering över dagen. Köpes i campingens reception. Det är förbjudet att släppa in dagsgäster utan att de betalat denna avgift.

 

Restaurangen

Eftersom restaurangen har brunit ned har vi istället en food truck på plats som severar mat. Du behöver FÖRBOKA din mat så de vet hur många potioner de ska servera. Boka gör du HÄR

OBS – de har inte alkoholrättigheter – så vill du ha öl eller vin måste du ta med dig eget!

Trucken står vid receptionen och vår mat är klar fredag och lördag kl 18.30 och 19.00.  Vi har alltså INTE något tält eller bord och stolar så ta med dig något att sitta på och slå dig ner där det finns plats. Till nästa år kommer det att finnas en restaurang igen, men i år får vi vara lite flexibla.

 

Bild /film-visning

Vi planerar bildvisning även detta år. Det är så roligt när vi delar med oss av våra upplevelser och inspirerar varandra. Då restaurangen inte finns kvar återgår vi till en mer spartansk variant och hoppas på att låna baken på en husvagn/husbil och visar bilder där. Håll tummarna för fint väder!

Lördag kl 20.00- vi uppdaterar om plats!

Ta med dig bilder på en minnepinne eller pc och berätta om dina upplevelser och tips.  Vi har inga förannonserade presentatörer här utan hoppas på spontana medverkanden!  Tänk dig att du pratar ungefär 15-20 minuter, det brukar bli lagom.

Spikat är iallafall att Jette Gustafsson berättar och visar bilder från sin paddling i Misool, Indonesien i vintras – men vi hoppas såklart att flera tar med sig bilder att visa!

Varmt välkomna!

 

Utställare

Vi välkomnar utställare! Dessa deltar gratis och ordnar själva fram sina deltagare. Intresserade utställare och kursarrangörer anmäler sig till Tjörns kajakklubb som samordnar och hjälper till med informationsspridningen.

Kajaktiv Tjörn kommer i år igen vilket vi tycker är mycket roligt!

Lika roligt är det att även Petruskajaker återkommer i år!

Ny utställare på plats är Enok Grönlandspaddel som kommer med sina hantverksmässigt tillverkade grönlandspaddlar i trä. Man får prova!

Ännu en ny utställare är Plums.se som kommer och visar upp Point65 kajaker och diverse tillbehör. Det finns möjlighet att prova Nigel Fosters kajaker och paddlar.  Extra kul att Nigel också är på plats!

Vi är också glada att vi har ett bra samarbete med Bohus-Kajak – eller Orust-kajak som befinner sig på campingen. Du som ej har egen kajak får 25% rabatt när du hyr din kajak hos dem. Om du bokar på nätet så skriver du ’STOCKEN2019’  vid ‘Enter Promo orVoucher’ och så får du automatiskt 25%.  Är du på plats redan torsdagkväll så kan du hämta ut kajaker redan mellan kl 17 och 18 för 40kr extra (rabatten gäller på det med.

De har olika kajaker i termoplast och dessa kan ni testa gratis på fredagen. De har också också en surfski som ni kan testa gratis hela helgen.

De öppnar butiken en timme tidigare igen så att ni kan få era kajaker i tid eller kan kolla in i butiken innan den första paddlingen börjar!

 

Orust runt

Ett tvådagars, helt gratis, oförglömligt 100 km:s paddeläventyr. Annorlunda, Kul, Socialt, Intressant motionspass och psykologisk tävling, men MEST mot sig själv :-).  Även i  år har de sitt stopp på Stockens Camping. Roligt med gemenskap! Nytt för i år är att man också kan cykla runt om man av någon underlig anledning inte vill paddla :)  Se mer info på facebook!

 

Köp & sälj kajakprylar

Begagnat-tältet slås även i år upp på stranden. Där kan du sälja dina av kajakprylar  – eller köpa av andra. Ta med dig dina prylar, märk dem med namn och telefonnummer.  Vi kommer ej att ha personal som vaktar utan räknar med att ni själva hanterar försälning.

Tips för de som paddlar själv

Du som paddlar runt i närområdet och njuter på egen hand – ett tips är Café Vintervallen på Hermanö/Gullholmen. Jättemysigt ställe att rasta lite.

Evenemangssida på Facebook

Klicka gärna i att du är intresserad / kommer på fb-evenemanget Stockenträffen. Då får du våra uppdateringar medan Stockenträffen pågår och dessutom underlättas samåkning för er.

Kontaktpersoner för Stockenträffen

Maila vår klubbmail tjornkajak@yahoo.com om du har frågor,

 

Varmt varmt välkomna!

This Post Has 10 Comments

  1. Hei! Nei, ikke noen max. Vi ska ha max göy 🙂 Det eneste som styr litt er maksantall på campingen, men där ryms flere hundre. På gruppeturene pröver vi å få med alle, så langt vi har ledere nok. (hittills alltid klart seg). Der er det lurt att melde sig på litt foran, og ikke vente til siste minutt 🙂 Velkommen! /Anette TjKK

   1. Herligt !! Tak for det hurtige svar. Satser på at samle nogle godtfolk, og deltage i herlighederne.

 1. Er der nogle Dansker der vil lave fælles transport, jeg er fra Roskilde området.
  Jeg har plads til en ekstra kajak på taget ?
  Mvh John

 2. Hej!
  Låter hur bra och kul som helst. Förutsätter detta att man har egen kajak och bil så man kan ta sig till er eller finns det kajaker att hyra….?

  Susanne

  1. Hej Susanne! Det finns kajaker att hyra på området, hos Orust Kajak (orust-kajak.se). Dessutom finns det en busshållplats på landsvägen, precis vid korsningen till Campingvägen. Omöjlig att missa, eftersom en kajak står vid korsningen 🙂 Sen är det en bit att gå ner till campingen, så har du mkt att bära är det bra att få/ha skjuts. Mer info om själva campingområdet hittar du på campingens hemsida, Stocken Camping. Hoppas vi syns!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top