skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Sotekanalen och vandring på Ramsvikslandet

Valfrihet – paddling eller vandring.

Det här gänget imponerade!  Trots usel prognos hela veckan innan och massor av vind var det knappt några avhopp! Ett gäng på 18 personer samlades en blåsig lördagsmorgon på södra delen av Ramsvikslandet för att paddla under helgen 12-13 oktober.  Vinden gjorde att endast kanalen kändes som ett lämpligt ställe att förflytta sig på, iallafall för de som ville paddla.

Paddling

Två tredjedelar av gänget bestämde sig för att paddla, först lite söderut där vi sedan snek in mellan Tryggö och Ramsvikslandet. Där var det helt lä och stilla. Höstfärgerna sprakade och det gjorde även vågorna utanför. De modigaste stack ut och kände på lite skum och kom tillbaka med ett leende.  Sakta gled vi runt i dessa grunda vatten som vi oftast inte kan paddla i, men nu trycktes vattnet in och det var perfekt för oss i kajaker.  Tillbaka in i kanalen för en mycket lättsam tur norrut.  Lätt medvind gjorde allt busenkelt och Inger såg till att vi stannade och rastade vid Mor Lenas stuga för att inte göra slut på dagen för fort.  En sådan liten stuga! Inger var som alltid påläst och kunde berätta om olika invånare som bott i huset.

Vi paddlade vidare och stannade för lunch vid Hästepallarna. Lä och fint och skönt att ta det lugnt.  Det var fint att få i sig lite mat för därefter paddlade nästan alla över till Hunnebo. Huva! Det blåste på bra och vi fick skjuts till Söö innan vi kom över till Hunnebo och kunde pusta ut en stund i hamnen.  Därefter under bron och tillbaka ut i motvinden. Här fick vi kämpa!  Det var väldigt skönt att komma nära Ramsvikslandet och tillbaka i lä efter den överfarten.  Vi tog oss till den norra stranden där logistikövningen med bilar och kajaker tog fart.

Cajsa och Christers bilder

 

Jettes bilder

 

Vandring

Den andra delen av våra deltagare, de som valde att inte paddla, hade en kanonfin dag på klipporna. De gick 16 kilometer, dvs nästan hela ön. Den är oerhört vacker och även den här gruppen var nöjda och glada över sin dag i det imponerande landskapet. Många fina bilder togs!

Annikas bilder

 

Camillas bilder

Raynes bilder

Kvällen

Bodde gjorde vi på Ramsviks Övergård. Superfräscht och trevligt. Vi vilade, promenerade eller gjorde vad vi ville innan vi samlades för räkafton i ladan. Så mysigt!  Inger hade inhandlat räkor och vi mumsade nästan slut på alla.  Jättetrevligt!  Lite röda om kinderna efter en härlig dag ute, och kanske lite vin.  Stämningen var finfin och alla var glada när vi bröt upp.

Dagen efter var det några som gav sig av hemåt medan andra gav sig ut på vattnet igen.  Så härligt att det bara är att välja vad man vill göra.

Tack alla som deltog och mest till Inger för allt fix!  Vi tror vi gör om detta nästa år!

Deltagare: Cajsa, Christer, Inger, Miriam, Jette, Veronica, Ralf, Kjell, Rayne, Göran, Annika, Annika, Camilla, Carina, Anna-Carin, Jari, Åsa, Turid

Vid pennan: Jette

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top