skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Havstenssund 21-22 september

Helgen 21-22 september var planerad till paddling vattnet utanför Havsstenssund. Trots några sena avhopp dagarna innan samlades fem glada och förväntansfulla paddlare på parkeringen i Havstenssund.
Anette som planerat turen fick tyvärr förhinder, men hon gav oss en mycket ordentligt planerad turbeskrivning så lyckades vi med hjälp av Inger att hitta alla pärlor.

Lördag

Strax efter 10 paddlade vi iväg på insidan mot Trossö, Kalvö och Lindön innan vi rundande  Lindön för att paddla söderut igen, den här gången västsidan av öarna.
Härute på västsidan är det enormt vacker men väldigt utsatt vid blåsigt väder. Vi hade dock tur med ganska lite vind så det passade perfekt! Det är ont om bra ställen för landstigning på utsidan, så när vi kom fram till den strand som Anette tipsat oss om klev vi iland och njöt av lunch, skön avkoppling och fantastisk natur. 
 
Efter lunch paddlade vi över nästan helt öppet hav med få öar innan Inger vek av mot Havstenssund igen. Vi fyra som var kvar paddlade den sista biten till vår lägerplats på Ulsholmen.  När vi kom fram möttes vi av en underbar liten vik. Förutom en segelbåt som låg förtöjd precis i vikens mynning var vi helt ensamma. Vi inledde eftermiddagen med att sätta upp tälten och göra klart allt inför natten. Efter en timmes prat om tidigare erfarenheter samlade vi ihop lite ved till kvällens brasa.
God mat och väldigt trevligt sällskap gjorde att ingen av oss så lockade av att paddla ut för att kolla på marelden när mörkret kom. Kvällen fortsatte en stund till innan alla kröp in till sig.

Söndag

Efter frukosten på söndagen bestämde några av oss att paddla vidare mot Havstenssund och kring Sannäs. Söndagen bjöd på några timmar i lätt dis innan solen bröt igenom och gav oss ett fantastiskt väder. Vi fick se flera sälar, bland annat en fullvuxen säl som inte var längre bort en max 1 meter cm från kajaken. En häftig upplevelse!!!
Tack till Anette för fin turplanering och tack till Inger för navigering på plats.

Bilder från Pernilla

Paddlade gjorde Inger, Karin, Berndt, Kjell och Pernilla
Vid pennan: Pernilla

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top