skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Runt Klöverön

Lördag

Vattnen kring Marstrand har vi inte besökt så ofta, men nu har vi ändrat på det.  En helg i juni vigdes åt att paddla runt Klöverön.

Fredrik bor på Koön och vän med Reidar på Marstrandskajaker så vi fick lova att lägga i från Reidars bryggor och kunde parkera mittemot. Väldigt smidigt!  Vi samlades lördag vid 10 och insåg att inte många kände varandra. Roligt när det blir en ny blandning av gamla och nya medlemmar, eller helt enkelt medlemmar som inte hamnat på samma paddlingar.

Lokalkännedom är uppskattat

Både Fredrik, Ted och Annika ser dessa vatten som sina hemmavatten så det var i trygga guidehänder vi gav oss ut för att runda Klöverön. Här finns massor av historia från trankokerierna och det var kul att få gamla murar och rester utpekade.  Vi paddlade till Vannholmarna där vi tog oss iland för en långsam skön lunch. Fredrik berättade om Töserna på Vannholmarna och passande nog fanns en geocache på ön som Jette genast kunde leta upp. Lite hjälp fick hon av Fredrik som råkar äga just den – och alla andra burkar i området.

Vi paddlade vidare och tyckte det var rätt häftigt när en stor vertolhelikopter flög rakt över oss på låg höjd. Säl såg vi också, det är tydligen standard i området enligt Fredrik.

Vidare bland många kobbar i ett varmt men lätt disigt väder. Färgerna blev mycket speciella och det var bara så njutbart. Tempot var lagom och vi lärde känna varandra genom det sociala pratandet under paddlandet som alltid sker. Bara så trevligt!

Ängholmen var vårt mål för nattläger och vi mutade in den perfekta campingplatsen med våra tält och lite mer mat.  Har man glömt tältpinnarna är det ju tur att någon annan har ett större tält och är gästfri. Allt löser sig!

Vidare ut på havet för ytterligare lite paddling. Vi njöt i fulla drag bland de många små öarna kring Vinholmarna och Lilla Råvet. Jette gick iland och fick flyga drönare över paddlarna – stor lycka för henne.

Några valde nu att paddla hemåt och andra paddlade tillbaka till Ängholmen. På vägen dit mötte vi Eva och Anna som visste att vi var ute och ville göra oss sällskap. Så roligt! Det blev en underbart trevlig kväll med mat, prat och skratt.

Söndag

Enligt plan kom det lite vatten under morgontimmarna men inte störande mycket. Hyfsat torrt under långsam frukost.  Några av sig nu av hemåt medan resten bestämde sig för att paddla samma väg tillbaka runt Klöverön för att dra ut på helgen lite.  Det kändes som en bra idé ganska länge, men plötsligt blåste det upp mycket mer än väntat och vi tog ett klokt beslut att vända om och välja hemväg via Albrektsunds kanal.

Ett nöjt gäng kom iland vid ettiden och vi såg alla fram emot fler paddlingar.

Pers bilder

Jettes bilder

 

Till slut också en film från vår trevliga helg:

Paddlade gjorde: Anette, Ted, Fredrik, Bert, Per, Ronny, Jette, Veronica, Torbjörn, Annika, Eva & Anna

Vid pennan: Jette

 

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top