skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Rivjärnspaddling i Misterhult

Jaha? Varför just rivjärnspaddling i Misterhult?  Jo för att vi upptäckte att inte mindre än 7 rivjärn låg nerpackade i kajakerna. Vilka gourmet-kockar som deltog i den här turen!

Misterhult

Vi paddlar ju mest i Tjörns skärgård. Den här gången var det kanske lite i Tjörns yttre skärgård? Vi tog oss hela vägen till Misterhult på ostkusten för att paddla tillsammans med Lasse Good i dessa fina vatten. En god blanding av paddelsugna från väst och söder samlades i Östra Skälös båthamn och gladdes åt en förlängd helg med lokalguide. Att få paddla i okända vatten med någon som känner till området och kan leda oss till guldkornen sätter ju verkligen just guldkant på en sån här paddling.

Fredag

Några av oss hade tjuvstartat och paddlat ut en hel kilometer redan torsdag och fick återvända fredag morgon. En hade sovit i hängmatta under träden i Östra Skälö, en eller två hade sovit på camping och ett par stycken hade paddlat i en småländsk sjö på vägen ner under torsdagen. Alla var lika paddelsugna fredag morgon då Lasse mötte oss, gav en kartgenomgång och därefter paddlade vi ut genom Djupesund. Det dröjde inte länge innan vi såg våra första örnar och även en pigg liten mink. Örnar såg vi varje dag, och häger såklart. Fredagen var en skön dag i en öde skärgård som vi kände att vi hade för oss själva. Gott om sund och trånga passager. Lite ovant att man behöver se upp för stenblock rätt så ofta och det var fler än en som satte sig på dessa oberäkneliga rackare som lurar precis under ytan.

Vi slog läger på Stora Vasskäret där det fanns gott om tältplatser på släta fina hällar och vi kunde lätt sprida ut oss vilket vi också gjorde.  Det resulterade i att vi fick väldigt olika vind på natten, och det fanns de som hade det lite tufft med ett tält som nästan lyfte och de stora stenarna som höll linor faktiskt flyttade på sig.  Åska blixt och massor av regn höll oss vakna en god del av natten, men till slut lugnade det ner sig.

Innan busnatten hann vi både grilla och laga mat och sitta och mysa i ring, precis som man vill att det ska vara.

Lördag

Lasse hade tänkt ut lite olika alternativ för oss. Vi paddlade vidare runt i arkipelagen och njöt av både vackra Örö och trånga sund. Vinden var visserligen västlig så vågorna var inte enorma, men visst var det fart på vattnet! Vi bestämde oss för att korta av turen lite och ta oss tillbaka till Lilla Brändö där vi redan vid lunch slagit upp våra tält. Det blev ett lyckodrag, då hann vi sätta upp tarpar (de flesta av oss) innan regnet kom och öste ner igen. Det störde inte så mycket, under tarpen var vi torra och imponerades av varandras kokkonst.  Från varje paddling tar man med sig nya mat-tips och en massa önskningar om prylar som man vill-höver som Veronica säger.

Söndag

Det var sagt avfärd klockan 10 och det blev det nästan.  Riktigt kämpig motvind hade vi i början av vår tur hem mot Östra Skälö. Det var cirka en mil hem och den tog vi i två etapper. Första del var stygg men sedan blev det lättare än vi trodde och vi var tillbaka redan vid 2-tiden.  En  fin dag det också och alla tackade Lasse varmt för hans planering och guidande.

Misterhult kan varmt rekommenderas och de flesta kommer nog att återkomma!

Paddlade gjorde Lena, Göran, Dag, Christina, Jonas, Annika, Veronica, Jette, Kjell, Gunnel och Lasse

Återigen – stort tack till Lasse Good som satte knorr på hela turen!

Vid pennan Jette

Jonas bilder

Annikas bilder

Kjells bilder

Veronicas bilder

Jettes bilder

Christinas bilder

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top