skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Ranrike Grand Tour – Fjällbacka skärgård

Helgens stopp under Ranrike Grand Tour var Fjällbacka skärgård. Emma Schwarzmayr koordinerade turen med anmälningar och tänkte ut lämpliga tältplatser.  Anna Persson var med som kökvinna (måste det väl heta? ;-) , säkerhetsansvarig och högläsare :-).

Fredag

Nio personer samlades vid Norra Ejgde på fredagskvällen på denna min första övernattningstur med Tjörns Kajakklubb. Med vinden i ryggen blev det en enkel paddling upp till Porsholmen där vi fick dela lägerplats med ett par tyska grabbar i vikbara kajaker. Vi samlades på en klippa för matlagning där det tillagades allt från havskatt till goda stekta bröd. Efter maten gick några av oss gick på promenad och hittade en enorm jättegryta, medan andra satt kvar och snackade till sent. Vinden blåste ganska friskt och planerna på att kunna paddla till mer västligt belägna öar fick skrotas.

Thomas bild av Jätte-jättegrytan!

Lördag

På lördagen begav oss söderut igen, denna gång i betydligt långsammare takt. Vi fick en härlig fika på Korsön och lunch intogs på Brattö. Resten av sträckan förbi Hamburgsund och ner mot Dannemark fick vi streta mot vinden och blev också lite blöta av regnet. Då var det givetvis extra skönt att hitta lediga tältplatser med hyfsad lä. Vi promenerade en sväng ut mot sydsidan, där skummade vågorna på ett djupblått hav. Vi lagade mat både högt och lågt och så länge solen var framme var det varmt och trivsamt, men när den försvann bakom molnen blev det tidig sänggång för deltagarna.

Söndag

Den enträgna ärtsångaren väckte oss på söndagsmorgonen. Det blev frukost i lä i tältöppningen. När vi kom iväg på havet var vinden med oss och vi tog oss snabbt och utan ansträngning tillbaka till Norra Ejgde, där det blev lunch och lastning av kajaker. Enda smolket i glädjebägaren den här turen var en krossad ruta och inbrott i en bil, men kajakkompisarna var snabba, med ett liggunderlag och silvertejp blev bilen i körbart skick.

Fina bilder tagna av Therese Lidén

Thomas & Tinna gör morgonyoga!

Paddlade gjorde Anna, Tinna, Hans, Bert, Tomas, Therése, Christina och Helén

Vid pennan Emma Schwarzmayr

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top