skip to Main Content
Inloggning endast för admin:
Klipphäng och näringsintag på Metvik

Paddling och samvaro i Tullboden

Andra gången gillt för paddling och samvaro i Tullboden. Så här under den kallare årstiden lockar det att komma inomhus efter en kylig paddling och att få umgås lite mer än på parkeringen efter paddling.

Fredag – Ankomst Tullboden

Halva gänget slöt upp i Tullboden redan på fredagkvällen och kajaksnacket tog fart. Både nya och gamla Tjörnkajakare dök upp och stämningen var god. Sängplatserna i huset fördelades och altantältarna Rayne och Tony kivades lite om platsen under tak. Det börjar bli en tradition. :-)

Lördag – Paddling och Samvaro i Tullboden

Lördag morgon var det sjöklart klockan 10.00 på stranden som gällde. 13 paddlare hängde på och vi hade bestämt oss för en ostlig tur vilket passade fint med vinden.  Prognosen sade lugnt och ökande vind under dagen. Det visade sig stämma och vår tajming med vinden var perfekt!

Tjejerna snackar ihop sig

 

Med sikte först mot Malmön och igenom gamla hamnen genom kulverten tog vi oss först till den spektakulära sandreveln Pärlane.

Kort rast där för att fortsätta, runda Koholmen och vidare österut. Vi hade tur med högvatten och tog oss över grunda passager och landade sedan på Metvik, en fantastisk fin strand. På väg dit har man utsikt mot snurror och lite raff, men väl på plats kan man sitta på den mörkröda graniten och njuta av en ohejdad utsikt. Storslaget!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
I lä mellan kobbarna…

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tjörn Kajakklubbs medlemmar hänger lite överallt på klipporna

 

tkktull191
Rayne behöver såklart lite hjäp ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Solen kommer igenom… så härligt!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lotta håller koll bakåt

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Veronica drar upp lite vatten i Malmöns gamla hamn

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lisa är nöjd med sin nya fina kajak.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Inför avfärd från Metvik.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Så grymt mysigt häng!
rutt tkk tull
knappt 16 km paddlade vi.

Hemåt paddlade vi runt i lagun och förbi linfärjan igen innan vi nådde Tullboden. En av oss testade sin torrdräkt med lite kamraträddning och någon annan kunde inte motstå en roll. Därefter blev det bastu i halvmörkret då lampan lade av. Det kompenserade vi fint med öl och bulle i värmen.  De flesta hoppade i det cirka 3-gradiga vattnet och stämningen var ständigt god.

tkktull18
Tuffing i +3gradigt vatten. De flesta hoppade faktiskt i, men det är osäkert om de var lika glada som Rayne.

Efter bastu hamnade alla i Jettes kök där kajaktjötet aldrig tog slut. Ett outtömligt ämne där skedda/roder-diskussionen aldrig kommer i mål. Vi åt och trängdes i köket och skratt och historier fyllde rummet.  Samvaro utanför sittbrunnen är på frammarch in föreningen. Kvällen blev dock ej alltför sen då en heldag som denna tar ut sin rätt.

Då har vi kommit till efterrätten

Söndag – vitt och vindigt

Vi vaknade till en helt annan dag. Vitt och blåsigt. Altan-tältarna hade vita tak även om de var delvis under tak. Vilken tur vi hade med vädret. En långsam frukost och så droppade paddlarna av hemåt. Det kändes som att alla var nöjda med en kajakfokuserad helg! Vi ses snart igen!

 

Paddlade gjorde Lisa, Turid, Janne, Lars, Rayne, Ralf, Tony, Robin, Lotta, Veronica, Göran, Ingela och Jette.

Vid pennan Jette

 

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top