skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Paddelteknikkurs i Sunnanå (Mellerud)

Lördag

Lördagen den 17:e juni kom sex modiga deltagare till Sunnanå för en helg med paddelteknik. Med mig hade jag Uffe Olsson som en assistent.
Efter en aning förvirring över var vi skulle lägga i kajakerna så började kursen med hur man paddlar rakt fram. Hur svårt är det? Det visar sig att det kanske är det svåraste de ska göra under kursen, att ha en bra, energieffektiv paddling är inte lätt.

Vi tränar på vägen till en ö närmare Köpmannebro som i folkmun kallas ”Smultronstället”, med en fin lagun och tillräckligt med tältplatser.
Sedan kommer låga stöd, kantning, akterligt styrtag och så vidare. Fullt upp och många moment att komma ihåg. Några är väldigt entusiastiska och välter i det ljumna vattnet. Kamraträddning tränas! En stjärna i boken för de som vågade testa sina gränser.

Med lite ömma kroppar (mycket bålrotation) och ganska så slut efter en hel dagen ute i solen avslutar vi med en trevlig middag med flera kajakrelaterade diskussioner på kvällen. De sista av oss kommer inte in i tälten förrän framåt midnatt, magisk solnedgång fick vi också.

Söndag

På söndagen vaknade vi av ett annat väder. Yes!! Lite vind att träna i men regnet kunde vi ha sluppit. Som tur var, var det uppehåll vid frukosten.
Ut på vattnet igen och vi går igenom föregående dag. De har nu snygga styrtag och kantningar. Perfekt. Sedan blir det ut och lite lek i vågorna. Hur gör man för att bäst vända i vind och vågor? Svaret är ”pivåpunkt”. Mer säger jag inte här. Vänerns vågor är tvära och korta så det är ganska så svårt men med låga stöd beredda så fixar alla deltager det galant.

På vägen tillbaka till Sunnanå blir det lite övning med att snabbt kunna stoppa kajaken och lite ”bushwhacking” i vassen (vi lyckades inte komma igenom) så avslutades paddlingen i en frisk medvind.

Nu är krävs mycket övning av deltagarna framöver men de var riktigt duktiga så efter sommaren tror jag de är riktigt kompetenta paddlare.

Tack allihop för en givande helg även för mig.

Vid pennan: Jonas Alexanderson, All Seasons Kayaking

Paddlade gjorde Katarina, Anna, Mattias, Karina, Helena, Åsa

Jonas bilder

Uffes bilder

Annas bilder

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top