skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Kreativ paddling

Kreativ paddling lockade 9 kvinnor och en man!

Samling på fredagen på Björkögården, en scoutgård som passade utmärkt till våra planer om kreativ paddling. Vädret var ljuvligt, och det var med förväntan vi tog färjan från Lilla Varholmen över till Björkö och letade oss fram till scoutstugan i skogen. Det var en stuga som uppfyllde alla scoutkrav: sovsal, vindskydd, stora kylskåp, diskmaskiner för storskaliga måltider och som tog som längst 8 minuter att köra. Dessutom fanns en härlig veranda i kvällssol som blev vår tillhållsplats.

Fredag hade var och en med sig mat och vi åt tillsammans och avrundade med en rabarberpaj som någon fixade till under tiden.  Den kreativa sidan kom igång framåt kvällen och det stickades och tesades ull, givetvis under glada samtal. Gruppen formerade sig och det kändes riktigt fint.

Lördag

Avfärd klockan 10 ner till Björkö hamn där vi lade i från en kajakbrygga som låg lite på svaj. Men det gick bra och alla kom ut. Vi paddlade över till Hälsö och upp till Källö Knippla där vi tog en bensträckare innan vi for vidare till Hyppeln, där vi stannade och åt lunch och badade. Planen var att runda Rörö men det blåste upp lite och vi ville vara tillbaka i någorlunda tid för den kreativa delen, så vi nosade på utsidan och tog oss sedan tillbaka till Björkö via Burö och en glimt av Öckerö innan vi rundade Hälsö på sydsidan och tillbaka till Björkö. En kanonfin paddling som överraskade oss med att vara rätt så fri från båtar och folk. En del färjor att hålla reda på såklart men det klarade vi fint tack vare deltagare med lokalkännedom.

Kvällens arrangemang var räkor! Dem mumsade vi i oss under glada tillrop och sedan röjdes bordet för tovning, stenmålning, stickning och tältlagning. Det fanns duktiga förmågor i gruppen och vi kunde alla lära oss något av varandra. Väldigt roligt!

Söndag

Nu var vi proffs! Frukost, städning och iväg vid 09.30 och efter en väldigt kort stund låg vi alla i hamnen och väntade på avfärd mot Rörö. Vi styrde kosan direkt mot Rörös glasskiosk. Denna gång över lite mer öppet vatten då vi följde Björkö norrut och sedan tog vi oss över till Rörö där vi fick vänta 14 minuter på att glasskiosken skulle öppna. Det gjorde vi i skuggan! Vilken värme vi har!

Lunchen intogs på Hyppeln och blandades med bad innan vi paddlade tillbaka till Björkö och sade hejdå.

Gruppen var eniga om att helgen var lyckad. Att paddla och skapa tillsammans är en trevlig kombo. Vi hoppas på flera sådana event.

Skapande kreativa paddlare: Veronica, Anna, Doris, Cornelia, Lotta, Bert, Helen, Gunilla, Inger och Jette

Jettes film

Gunillas bilder

Annas bilder

 

LOTTAS BILDER

CORNELIAS BILDER

Vid pennan: Jette Gustafsson

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top