skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Stockenträffen 25års jubileum

Stockenträffens 25-årsjubileum firades med bubbel och tal och trevlig samvaro den 17-20 augusti 2023.

Vi förstod att Stockenträffens 25års jubileum skulle bli ett välbesökt arrangemang. Det bubblade tidigt i facebookgruppen och alla turer var i princip fullbokade när vi närmade oss träffen. Redan torsdag rullade det in massor av bilar på Stockens Camping med båtar på taket och riktigt så tidigt har vi inte sett så många komma tidigare.

 

FREDAG

Under fredagen fortsatte det att ökas på med tält, husbilar och stug-gäster och utställare. Det blev en riktigt fin samling människor, ungefär 110 personer uppe på berget bakom lekplatsen.  Tjörns Kajakklubb bjöd på bubbel och snacks och Jens Marklund höll ett uppskattat tal  om Stockenträffens 25års jubileum där han sammanfattade lite om Stockenträffens historia innan vi skålade och önskade oss själva 25 träffar till.

LÖRDAG

Lördagen var som vanligt den mest aktiva dagen. Det paddlades i grupper, både de arrangerade men också i mängder av både stora och små grupper som deltagarna själva satt ihop. Detta är ju precis vad som gör Stockenträffen så trevlig. Det finns möjligheter för alla deltagare och nivåer.

Ostlig vind gjorde det möjligt att paddla på utsidan av Härmanö. Det sker inte så ofta. Vi hade också en grupp till Måseskär som fick en fin tur och vi vet att även egen-arrangerade grupper tog sig dit. Mycket lyckat!

Lördag kväll samlades vi på Stockens Restaurang  & Rökeri. Först blev det först filmvisning av Melker Kajaker som bjöd på en film om paddling genom Stockholms skärgård. Därefter pratade Maria Helgegren om att utvecklas som paddlare och säkerhet. Maria roas av bland annat rockhopping och hon roade och imponerade oss alla genom att vara väldigt kunnig och duktig på att förmedla sin budskap.

Efter ett litet lotteri blev det dags för Jonas Alexandersson att berätta om sin kajakresa till Korsika.  Det såg fantastiskt ut, och många blev nog lockade. Men kanske blev en del också lite avskräckta, för man bör nog vara en riktigt duktig paddlare för att klara omständigheterna i Korsikas farvatten. :-)

SÖNDAG

Söndagen bjöd på en blöt överraskning. Det var vatten överallt.  Luftmadrasser simmade i många tält och bilar stod i små innanhav. Några utställare fick sina tält förstörda men de flesta klarade sig ganska bra ändå. Campingen imponerades av hur kajakister tar en sån här händelse med jämnmod. Inga sura miner, vi är vana vid alla möjliga sorters väder.

Det paddlades såklart även söndagen.  Den arrangerade turen gick till Gullholmen och avslutades på Grindebacken som är ett riktigt bra ställe att paddla till om man är sugen på god mat eller glass.  Det har väldigt många träffdeltagare upptäckt och personalen på Grindebacken frågade om det var ”något särskilt, för det kommer så många kajaker”.  Jo… det var allt något särskilt den här helgen.

Vi tror att det var drygt 200 personer på Stockenträffen i år. En siffra som vi gillar. Det känns som ett välbesökt event, men fortfarande hanterbart i storlek  när vi ska ordna paddlingar och föredrag.

Tjörns kajakklubb är oerhört tacksamma för alla ledare som ställer upp och ger av sin tid och kunskap och naturligtvis också till våra föredragshållare och inte minst till våra utställare.  Tillsammans får vi träffen att bli precis så bra som vi vill.

Vi ser redan fram emot 2024.

Många härliga bilder har tagits under helgen. Här delar vi med oss av några!

Kent Engs bilder

Thomas Steindahls bilder

Kjell Ryhards bilder

Uffe Olssons bilder

Lena Mandingers bilder

 

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top