skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Kullabergspaddling med Helsingborgskanotisterna

Genomtänkt, mysigt, roligt, omväxlande, roande och givande – så kanske man kan säga om vår Kullabergspaddling med de goa Helsingborgskanotisterna? Man kan säga så oändligt mycket mer men att vi från Tjörn är både tacksamma och glada för det fantastiska mottagandet kan inte nog understrykas.

Redan från början förstod vi att det var just genomtänkt. Alla kunde välja sitt boende, tält, vandrarhem eller hotell, ändå på samma ställe. Frukost om man ville och så gemensam middag med utsikt över havet. Inramningen kunde ju bara inte bli bättre!

Ett gäng kom tidigt, några paddlade, några promenerande, några drack bubbel och stämningen var god. Många som aldrig träffats förut, både bland de som deltog från Tjörn och såklart våra värdar. Det var bara en bonus, så roligt att utöka kajakvän-kretsen!

Paddling

Lördag morgon hade Martin en tydlig och bra genomgång av dagen. Vi delade upp oss i två grupper då vi var ungefär 25 paddlare. En snabbare och en lite långsammare. Alla körde till Arild lade i och bildade flotte på havet innan vi paddlade ut mot fyren. Förbi Nimis och Arx, förbi vackra klippor med lummig grönska, förbi porten och sockertoppen innan vi stannade för fika i Josefinelust. Snabba gruppen tog sig till Ablahamn och sedan vidare ut mot fyren där de tog ett beslut att paddla hela vägen runt och tillbaka till Örestrand där vi bodde. Logistiken med bilar och kajaker löste sig i efterhand. De lite långsammare paddlarna vände tillbaka och det gjorde även vinden så till skillnad mot snabbissarna som fick smörpaddling hemåt på läsiden så fick de långsamma kämpa riktigt duktigt i allt större vågor. Men allt gick väl och vi tog oss iland i Arild för en glass innan vi körde tillbaka till Örestrand. Totalt 17 km för ena gruppen och 22 för den andra.

Kvällen blev ljuvlig. Samkväm på stranden och sedan en trevlig middag tillsammans.

Vandring

Söndag morgon samlades vi igen för genomgång. Nu delade vi upp oss i två grupper igen, en vandringsgrupp och en grott-vandringsgrupp. Båda grupperna fick  en kanondag! Cia ledde vandringsgruppen från Mölle och ut till fyren och tillbaka till Josefinelust medan Per tog grottmänniskorna runt i olika grottor. Vi förstod att det fanns både små och stora grottor och att en Tjörnare nästan blev kvar i Skåne då det var lite svårt att komma ur grottan. Spännande dagar för oss alla! Per hade massor av kunskap om grottorna och Cia berättade intressanta saker under vår fina vandring vid Kullaberg.

Massor av tack till alla från Helsingborgskanotisterna men såklart mest till Martin som samordnat det hela med hjälp av Gunnel och Mia – samt såklart guiderna Per och Cia.

Nu får vi klura på hur vi bjuder tillbaka – detta var såååå trevligt!

Fina bilder från vår helg från Gunnel, Stina, Mikael, Martin, Per, Veronica, Susanne och Jette

 

Paddlade från Tjörns kajakklubb gjorde Anna-Carin, Jari, Åsa, Veronica, Thomas, Birger, Christina, Jette, Conny, Sven, Susanne, Erland och Tina.  Lika många goa paddlare deltog från Helsingborgskanotisterna.

 

Vid pennan

Jette Gustafson

 

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top