skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Gourmetpaddling från Havstenssund

Vilken helg vi fick!  Som alltid inför en paddelhelg följer man väderapparna med intresse och inför den här helgen såg det inte fullt så lovande ut. Men apparna hade fel! Vi fick kalasväder och det blev en riktigt lyckad gourmetpaddling.

Samling lördag morgon i Havstenssund där Inger hade rekat en bra iläggsplats. 15 personer blev vi som paddlade iväg. En bra storlek på grupp. Vi bestämde oss för att paddla norrut och zickzacka lite bland öarna. Första anhalten var Amundöholmen. Där träffade vi ett helt gäng norrmän från Fredrikstad kajakklubb. Flera av dem har vid flera tillfällen besökt Stockenträffen och första frågan var om ”är Bargel med?” Nej tyvärr det var hon inte.  Vi lovade att hälsa :-) Nästa fråga är ”Är inte detta Jetteråttan?”.   Så roligt, några som tittar på Jetteråttans filmer :-)

Efter lite prat paddlade vi vidare… kaffe sa någon försiktigt och då stannade vi vid första bästa strand. Stränder är det gott om i dessa paddelvatten. Skönt.. man behöver inte planera färden så noga, det finns gott om hopp-i-landställen och det är bara att paddla åt det håll näsan pekar.V

Vi lyckades med konsttycket att ha medvind större delen av dagen och när vi väl vände om så var det mindre vind. Bra jobbat av oss. En paus till blev det, i solen på ännu en fin strand.  Så gott och skönt. Efter en timmas slappande och kockande paddlade vi tillbaka till Havstenssund och checkade in och gick till godisbutiken Nautopp där vi antingen fönstershoppade eller shoppade på riktigt. Full rulle i butiken var det!!

Mat

Tillbaka till vandrarhemmet i Grebbestad där matlagningen började. Viktigt att få til bra rätter när vi nu kallar det Gourmetpaddling. Och som vi lyckades!!   Förrättenvar rårakor med cremefraiche, tångrom och rödlök.  Det tog sin lilla stund att steka och förmågan att räkna måste ha fördunklats i stekoset för stekerskan trodde att 3 x 15 = 30…. hm… det blev ju tokigt när vi serverade men det räddades i sista stund och alla fick smaka!

Huvudrätten blev fantastisk! Fiskgryta gjorde på färska firrar och räkor, saffran och men massa andra godsaker. Receptet finns här. Inger hade handlat och planerat. Det rådde febril aktivitet i köket som kanske inte var det mest välutrustade, men stämningen var mycket god och det fanns struktur i det kaotiska och resultatet blev helt fantastiskt. Alltså.. soppan var inte bara god – den var himmelskt god!  Bra jobbat huvudrättsteamet!

Receptet hittar du här – Fiskgryta med sötpotatis och saffran. Man kan byta en del av sötpotatisen mot fast potatis om man vill.
Efterrätten gick inte heller av för hackor!  Chokladfondant med färska bär.. alltså bara mums! http://alltommat.se/chokladfondant-recept-enkelt/
Vi njöt länge av maten och hade så trevligt!  Många som inte träffats förut, men det är ju bara ett plus med nya bekantskaper.

Söndag

De som hade beställt frukost fick sig en positiv överraskning. Vandrarhemsfrukost kanske man inte har så höga förväntningar på, men vi fick frukostbiljetter till ett café i stan och ojojoj vilken frukost! Buffé med underbart nybakat bröd och allt man kan önska + lyxiga tillbehör som chokladkakor och andra finfina bakverk som man kanske inte brukar ha på frukosten direkt. Vi vill komma tillbaka!!!
Frukostefterrätt!!
Nästan alla ville paddla även söndagen. Det blev avfärd från södra delen av Grebbestad…. och här tar Jari över pennan:
Gemensam ut paddling filmat från luften i film nedan. Vi började röra oss ut mot St.Måkholmen och vidare mot Otterön. På väg dit så fick en del av oss se säl vid Kätteskär, väldigt trevligt att se dem så nära.
Vid otteröns fyr samlades vi åter ihop och det var lite diskussioner att för truppen paddlade på lite för fort, gruppen hade blivit för utdragen.
Därefter höll gruppen ihop och paddlingen fortsatte genom skydd av St. och L. Klövskär mot St. Måkholmen. Väl framme stannade tre av oss på sandstranden och började laga mat medans resten tog ett extra varv runt St. Måkholmen för att känna på vågorna på västsidan av ön där det blåste upp lite grann.  Under kontrollerade förhållande paddlade vi in till sandstranden där kamraterna redan åt av sin mat. Lunchen njöts på en underbar bergshäll i lä och sol. Trevligt med paus!
Sedan begav vi oss hemåt via Hummerskären, St. Och L. Grötet, Norr om Musön vidare mot Kämperödsvik där vi vek av precis innan Viksholmen norr ut med fastlandet på vår höger sida till iläggnings platsen vid Rörvik.
Söndagens paddlingslogg: https://kartor.eniro.se/m/8M0QY
Mycket trevlig paddling i hela helgen! Gourmetpaddling dyker nog upp på programmet igen.

Film av Jette Gustafsson.

Tack för ett fint arrangemang Jette och Inger hälsar Jari.  Extra stort tack till Inger som handlade och planerade trots att hon pga skada inte kunde paddla.!
Paddlade gjorde Christer, Lena, Turid, Birger, Veronica, Katarina, Malin, Annika, Janne, Malin, Jari, Anna-Carin, Ralf och Johan och Jette.
Vid pennan Jette Gustafsson och Jari Riihinen

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top