skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Kristiflygarpaddling med Karlstad

Traditionsenligt paddlar vi med Karlstads långfärdspaddlare under Kristiflygar-helgen. I år var det Karlstadsgängets tur att anordna turen och den var utannonserad till att vara i Karlstads närhet.

Startplats var Mariebergsviken i Karlstad, och paddlade ut mot Vänern via en omväg i Klarälvsdeltat och ut i Skoghallsådran. Fikat tog vi strax innan vi rundade Skoghallsverken. Där blir vattnet plötsligt lite varmare. Vi gjorde en provisorisk lagning av ett roderhaveri. Sedan landade vi på Västra Söön, där Björn redan fanns på plats och Michael anslöt lite senare. Gemensam middag på bryggan i kvällssolen, med våfflor till efterrätt.

Nästa dag valde ett gäng att vända västerut mot Segerstadskärgården och de rundade Bärön och besökte Gåsen och Sandön i en längre tur. Vi andra valde att paddla den korta sträckan in till Lillängshamnen, där vi köpte glass och olika varianter av rökt fisk till lunch. Sedan paddlade vi strandnära till Mörudden, där vi hittade Michael, så vi gick iland och intog lunchen där. Efter en avslappnad lunchpaus fortsatte vi söderut längs Hammarökusten och passerade Lars Lerins hus, för att sedan vända västerut och runda Västra Söön, och tillbaka till vår lägerplats.

Dagen efter satte vi kurs söderut längs Hammarö mot sydspetsen, där vi gick iland och besökte sydspetsen och tittade på fyren, samt intog en tidig lunch. Vi rundade sydspetsen och fortsatte norrut längs kusten med sikte på Sättersholmarna och Västra Långholmen som var dagens mål. Några valde en lite längre mer exponerad tur mot målet.

Sista dagen valde några möjligheten att avsluta tidigare, och vi andra fortsatte norrut längs kusten mot Karlstad. Vi fikade på Tynäsudden, och såg att regnvädret var på ingång. Vi fick några regnstänk på oss på vägen in mot älven, men hade en fin paddling sista biten uppemot Mariebergsviken och vi packade ur kajakerna i uppehåll.

Stort tack till Malin Olin från Karlstads Långfärdspaddlare för både text och bild.

Deltagare från TKK var Robin.

 

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top