skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Fågelskådarpaddling 27-28 maj

Hela 13 fågelintresserade paddlare samlades på lördagen vid Fröjdendals småbåtshamn vid Morlanda på Orust. På den här turen runt Flatön räknades antalet fågelarter som mer värt än antalet paddlade kilometer.

Första stoppet blev lite oplanerat på östra sidan av Bjärkholmen då vattenståndet var lågt. Leran försökte hålla oss kvar, men alla tog sig igenom. Under tiden fick vi en handfull arter till vår lista. Vid Vägeröds dalar mötte Anna och Mattias upp med tubkikaren redo och med tips och råd om fågelskådning.

Nästa stopp var Bassholmen, en liten promenad i de vackra hagmarkerna gav ännu fler observationer. Vi tog en fika vid allmogemuseet till tonerna av turens signalart Svärthätta. Målet för dagen var Råholmen där Anna och Mattias återigen mötte upp och vi fick del av hur man kan bli bättre på att skåda fåglar.

På Råholmen gick det utmärkt att hitta tältplats i lä för alla deltagare. Vid kvällens brasa kunde vi höra och spana in Morkulla som ett fint slut på dagen.

SÖNDAG

På söndagen tog vi långfrukost och packade ihop. Paddlingen genom Björnsundskanalen var tung i motströmmen men alla tog sig igenom. Sista biten innan vi var tillbaka vid hamnen kunde vi få lite surf i vågorna.

Följande observationer gjordes under turen:

OBSERVATIONER

Här kommer listan med observationer under turen:
Ormvråk
Vitkindad gås
Grågås
Gök
Sädesärla
Ladusvala
Bofink
Häger
Korp
Kråka
Strandskata
Gravand
Ejder
Vigg
Småskrake
Storskarv
Knölsvan
Fiskmås
Gråtrut
Silltrut
Ärtsångare
Grönsångare
Gransångare
Svärthätta
Lövsångare
Bofink
Drillsnäppa
Ängspiplärka
Rödstjärt
Stare
Taltrast
Skogsduva
Ringduva
Nötskrika
Och slutligen Morkulla

DELTAGARE

Stort tack till alla deltagare: Sara L, Sara K, Karin K, Lotta J, Bert P Bernt C, Ingvar J, Claes T, Gittsi G, Jan F, Elisabeth R och Inger L.

Hälsningar Emma Schwarzmayr och Anna Östlund. Stort tack också till Jan Fredriksson som hjälpte till med skådandet under paddlingen

EMMAS BILD

INGERS BILD

 

 

GITTSIS BILDER

ANNAS BILDER OCH FILM

 

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top