skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Hallands Väderö

Thomas Olsson, vår medlem med rötter i Helsingborgskanotisterna bjöd in Tjörns Kajakklubb till en paddling till Hallands Väderö. Turen fylldes givetvis snabbt, ön är ju som en hägring som bara några få bohuslänningar tagit sig till.

Som alltid är det lurigt med väderprognoser och både Thomas och gruppens paddlare följde med intresse utvecklingen under veckan och det hela kulminerade i en alldeles perfekt dag med lite vind och gott om sol.  Så oerhört härligt, vi hade nog blivit lite snopna om vi inte kommit över :-)

FREDAG

Lars Hesslow öppnade upp ett charmigt sommarboende vid Hjörneredssjöarna för oss och många kom redan under fredagkvällen. Vi ordnade givetvis trevlig samvaro och Thomas delade med sig av information inför paddlingen dagen efter och kryddade ordentligt med historier från och om ön. Stämningen var god och elden sprakade i kaminen och på klotgrillen utanför. Nya och ”gamla” medlemmar träffades och som vanligt blev det helt enkelt bara bra.  Inger hade som så ofta tänkt till kring maten och hade inhandlat ingredienser till en gryta som gjordes i ordning på fredagen, så att vi skulle kunna kasta oss över den på lördagkvällen (vilket var exakt vad vid gjorde).

LÖRDAG

Samling i Torekov och sjöklara vid 10.00.  Vi tog oss över till Väderön som bara ligger några kilometer ut, men vi lyckades ändå bli en ganska utspridd grupp då 16 paddlare är rätt många att hålla ihop.  På andra sidan väntade en ö i vad som närmast kan beskrivas som medelhavsfärger. Sandbotten, sol och hav ger den där underbart turkosa färgen som lyser upp allting och framkallar lyckokänslor, detta är verkligen en helt unik miljö.   Vi tog en första rast på en härlig strand, fikade och njöt och kikade in i museet. Därefter paddlade vi vidare, njöt av allt det vackra och såg sälhuvuden sticka upp lite här och där.  Tydligen var de flesta sälarna på annan ort just den här dagen, men några av dem följde oss nyfiket.

Vi landade på en större strand där vi rastade länge, åt mat, vandrade till fyren och beundrade vitsippor stora som buskar och en alldeles betagande omgivning. Det var bara glada miner på alla paddlare och lite svårt var det allt att lämna den fina ön och ge oss hemåt igen.

Det blev en heldag, vi var nog inte tillbaka vid stugorna förrän cirka 18 – eller var det senare? Då var det suveränt med en gryta som bara värmdes och sedan avnjöts under många skratt och fin samvaro.

 

SÖNDAG

Hovs Hallar valdes bort redan dagen innan.  Söndagmorgon var lite bister och flera var osugna på att paddla mer. Några tuffingar gav sig dock iväg på en paddling på Hjörneredssjöarna medan andra valde att vandra till Varhalla. Med helt perfekt timing mötte vi upp tuffingarna i kajakerna och kunde fota dem från ättestupan. En mäktig natur som gjorde sig fint både från kajaken och från vandringsstigen.

Lunch intogs i det fria innan vi sa hejdå och många tack till Lars för husering. Så generöst att öppna upp för oss alla.

Bilder från deltagarna:

Lars bilder

Ingers bild

Ett stim spiggar? Eller kan det vara våra kompisar som krympt ..?

 

 

Jettes bilder

Signes bilder

Eminas bilder

 

Theres bild från söndagen

Stort tack till Thomas för guidning, till Lars för husrum och till Inger för mat!  En kanonhelg!

Paddlade gjorde Inger, Theres, Martin, Veronica, Christel, Emina, Jette, Thomas, Lars, Toni, Lotta, Christer, Carina, Ulla, Signe, Göran och så var även Birger med utan att komma i kajaken, men trivdes ändå :-)

Jettes film

Vid pennan

Jette

 

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top