skip to Main Content
Inloggning endast för admin:
Många intresserade kom!! Här delar Anette med sig!

Erfarenhetsutbyte av paddling vid Helgelandskusten

Tanken på Erfarenhetsutbyte av paddling vid Helgelandskusten föddes hos Sven Gester i december 2016. Sven är en ny medlem i  TKK och sökte efter information då han blivit sugen på en tur till Norge. Efter samtal med Jette Gustafsson och styrelsen beslutade vi att detta var en riktigt bra aktivitet att få till i TKKs regi.

Först bokade vi upp ett konferensrum på en av medlemmarnas arbetsgivare men vi insåg när det närmade sig att cirka 30 personer skulle dyka upp och vi fick planera om lite. Stenungsskolan visade sig vara ett bra och prisvärt ställe att låna lokal hos!

Sven förberedde en diskussionskväll där vi inledde med att presentera oss och berätta lite om hur mkt vi paddlat och om vi var sugna på Norge. Många var intresserade, inte alla visste exakt när de skulle vilja göra turen och några hade redan varit är och delade med sig av sina erfarenheter.

Vi lärde oss mycket om både tidvatten, lurigt väder och olika rutter. Vi pratade om att ha med tillräckligt med vatten, iläggställen, spännremmar att bära veckolastade kajaker med på tidvattensstränder, glaciärer och bergstoppar. Suget efter att besöka Helgelandskusten ökade definitivt för alla deltagare.

Vi försöker nu dokumentera alla tips på tältplatser och så småningom hoppas vi kunna lägga informationen här på TKKs hemsida.

Helt klart finns ett behov av att samlas en mörk januarikväll och drömma om sommarens äventyr. Stort tack till Sven som initierade kvällen. Låt oss hoppas på mer sånt!

Många intresserade kom!! Här delar Anette med sig!
Många intresserade kom!! Här är Anette på väg fram för att dela med sig av sina upplevelser.

 

Information kom från alla håll i salen
Information kom från alla håll i salen.

 

Ulla och Jenny kollar sjökort!
Ulla och Jenny kollar sjökort.

 

Michael delade också med sig!
Michael delade också med sig!

 

Rayne delade med sig av sina erfarenheter
Rayne delade med sig av sina erfarenheter

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top