skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Alaska och andra nordliga destinationer

Ja, Tjörns kajakklubb paddlade faktiskt till Alaska!  Det var kanske ingen expedition med risk för livet, utan mer ett fikastopp med tid för att beundra stenar som guldgräverskan Hilma fixat ihop till ett mycket speciellt ställe.

Fast Alaska var inte huvudmålet med helgens tur. Tony har i flera år planerat en tur i den nordligare delen av Strömstads skärgård och nu blev det äntligen av. Vädergudarna kikade på oss från ost och det gav platt vatten öster om öarna och möjlighet för oss att ligga på utsidan och njuta av utsikten mot Norge.

Start från Holkedalen och därfter ut mot Karholmen för att luncha vid den gamla guanofabriken på Syd-Långö.  En vacker strand som var härlig att njuta av off season! Därifrån paddlade vi vidare ut på östsidan av Långö, tog oss långsamt norrut och njöt av dagen. Norge kändes nära men Tony hotade med norska kustpolisen om vi skulle försöka paddla dit. Önskan om att paddla där väcktes dock. Hvaler ska vara fint!

När vi svängde runt norra udden på Tjurholmen möttes vi av en betagande vacker strand. Vit sand, klippor och vass som vid danska västkusten. Här fanns fina tältplatser och vi spred ut oss rejält. Några grupperade sig i ena hörnan medans en annan grupp skapade en förort mer västerut. Det hindrade oss inte från att umgås i ring som riktiga friluftsmullar.  På kvällen eldade vi vår medhavda ved och njöt av en fin kväll med god stämning.

Söndag

Frukost intogs och i lugn och ro samlade vi ihop oss för avfärd klockan 10.00. Vi snirklade runt några öar och stannade sedan till på Alaska för fika och upptäcktspromenader. Ett fint ställe som stängt för säsongen men ändå helt passande för oss att rasta vid. Tony ledde oss vidare och hade koll på de stora färjerna till Norge. Han manade på oss så vi skulle komma förbi dem in i Kebal innan de avgick. Kanalen genom Kebal var en häftig överraskning. Den var lång och krokig och vi var alla barnsligt förtjusta!

Innan vi kom tillbaka till Holkedalen gjorde vi stjärnformation, fotade och tackade Tony för en riktigt lyckad helg. En go grupp, bra väder, vackra stränder och fin guidning, det kan bara bli toppbetyg!

 

Raynes bilder

Karins bilder

Jettes bilder

Paddlade gjorde Signe, Karin, Inger, Pernilla, Veronica, Rayne, Ralf, Lars, Tony, Sven, Lena, Turid och Jette

Vid pennan: Jette Gustafsson

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top