skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Vårtur i Stigfjorden

Vårens första kajaktur med klubben gick av stapeln den 22-23/4. Solen sken och temperaturen överraska stort. Sjösättning skedde vid Röra strand. Turen gick sedan västerut med första landstigning vid de gamla sjöbodarna vid Valsäng. Vinden låg emot men endast med ca. 5 m/s så den var inga problem med att hålla ihop gruppen. Mattias Linde fungerade som guide och färdledare på ett föredömligt sätt.

Efter fika och fortsatt färd västerut tackade Sven S, Christer S och Leif C för sig och vi tackade dem för en härlig dag tillsammans på Stigfjorden. Färden gick sedan till Kälkerön. Där sattes lägret upp, ved samlades in och kikaren kom upp för att spana efter örn. Efter dessa arbetsamma moment var det dags för att visa vad köket gick för. Det visade sig att det italienska köket dominerade stort, vad nu detta kan bero på…

Vädret fortsatte och imponera och solnedgången och elden sken på kapp, det blev en underbart skön och mysig kväll på klipporna tillsammans. Tänk så många samtalsämnen som hinns att avhandlas under en kväll och vilken bredd det blir på ämnena när människor som är nya för varandra möts utan att omvärlden pockar på. Natten var frisk, långt borta kunde en discomaskin höras vilken ackompanjerad av tältdukens fladder.

Vi bjöd varandra på en skön sovmorgon innan vi satte oss i kajaken igen. Efter lunchintag med havsutsikt bytte vädret skepnad. Med snålblåst och regnet hängande i luften och med lite skvalp över däck tog vi oss alla i mål igen vid Röra strand. Mycket nöjda och lite trötta lyfte vi upp kajakerna på biltaken, tackade varandra för en härlig helg och lovade att komma tillbaka.

Vi var där:

Marie Dahl, Mattias Linde, Helena Samuelsson och Claes Jansson

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top