skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Tullboden 2020

För femte året samlas vi i Tullboden för att paddla tillsammans, det är i allafall den officiella anledningen till att vi samlas. För varje gång skrattar vi mer och mer åt att det kanske bara är en förtäckt beskrivning av att vi bara vill basta, bada tunna och äta och nörda ner oss i kajaksnack.   Så blev det i år med såklart.

De flesta kom redan fredagkväll och vi lärde känna varandra runt matbordet hos Jette.  Många kände redan varandra men det kommer alltid till några nya ansikten och nya kontakter knyts. Det är det som är det roliga med dessa träffar, att man lär känna nya människor  och genom att vi umgås liter mer än vad man göra på en dagspaddling så hinner man verkligen utbyta tips om allt som har med kajak att göra.

Tunnbad

Efter maten hoppade vi ner i badtunnan som Jette med viss hjälp eldat upp under dagen. En stjärnklart och kylig kväll är ger perfekta omständigheter för att ha en fin stund i tunnan.

Paddling

Lördag var vi sjöklara klockan 10 och viken låg blank och solen lyste. Mycket lovande. Vi visste att det skulle blåsa upp en del under dagen men det kändes som en bra start. Hållä var målet.  Via ett stopp på Lösa Tångarna för att kolla på moderna hällristningar tog vi oss till Hållö. Vinden var minst sagt tilltagande och det blev kämpligt sista biten. Vi tog oss in i den mysiga kanalen där vi intog lunch och mumsade på Cias goda chokladkaka innan vi bestämde att det bästa var att ta oss hemåt så fort vi kan.  I skydd av Hållö tog vi oss till Smögen men där insåg vi att nu är det för stökigt för att hela gruppen ska ta sig säkert tillbaka.  Det blev ett lätt och klokt beslut att ringa taxi, hämta bilar och ta oss tillbaka landvägen till bastun i Tullboden.

Rayne gör sig klar för avfärd i Tullboden
Lars, Pernilla och Tony ser fram emot dagens paddling
Stopp på Lösa Tångarna för att beundra modern grafitti
Grafitti på Lösa Tångarna.
De kulturintresserade på Lösa Tångarna

 

Ralf är rätt klädd på Hållö
Rännan på Hållö med fyren i bakgrunden
Tony tog över ledarskapet och besluten här.

 

Bastu med glass och skratt innan vi gick tillbaka till Jette där vi lagade mat och hade ännu en trevlig kväll runt bordet.  Extra roligt med presentationer om hur man hittade paddling och hur man hittade Tjörns kajakklubb.

Söndagen var planerad för vandring på Malmön men ihärdig nederbörd gjorde att vi blev kvar runt bordet efter frukost och bröt upp före lunch, alla nöjda med helgen.

Vi ser alla fram emot att ses igen under fler Tjörns Kajakklubbpaddlingar.

Paddlade gjorde Pernilla, Signe, Tony, Rayne, Inger, Cia, Thomas, Veronica, Ralf, Lars och Jette

Vid pennan: Jette Gustafsson

 

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top